Vakok, gyengénlátók számára

Kedves Ügyfeleink!

Személyes ügyfélszolgálatunk a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával július 1-től újra elérhető! Továbbra is lehetőség van a teljeskörű telefonos ügyintézésre is. Forduljon hozzánk bizalommal a +36 303440100 vagy a +36 14133480-as telefonszámon, vagy jöjjön hozzánk személyesen!

Kérdése van? Válaszolunk.

Külföldi nyaralásra készül? Erre számítson!

2020.06.23

Az európai határok megnyitásával egyre magasabb az utazási kedv, azonban ez még közel sem jelenti azt, hogy minden visszatért a régi kerékvágásba. A szabályok napról napra változnak, a koronavírus-helyzet bizonyos országokban továbbra is kritikus, így sokan nem mernek azonnal útnak indulni. Cikkünkben sorra vettük, hogy mire számíthatunk, ha az elkövetkező hetekben külföldre utaznánk.

Dráguló repülőjegyek

A járvány meglehetősen érzékenyen érintette a légi közlekedés iparát: az elmúlt hónapokban világszerte gyakorlatilag nullára csökkent a nemzetközi utasforgalom, melynek következtében még a nagyobb légitársaságok is tömeges leépítésekre kényszerültek. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előrejelzése szerint legkorábban 2023-ban állhat vissza a légi közlekedési szektor teljesítménye a járvány előtti, 2019-es szintre, ezt pedig mind a szolgáltatók, mind az ügyfelek megérzik majd. A kötelező távolságtartás és az utazók óvatossága miatt a járatokra várhatóan kevesebb jegyet értékesítenek majd, így minden jel arra mutat, hogy a repülés drágább lesz, mint a járvány előtt.

Lázmérés, teszt és adatrögzítés

Bár a legtöbb uniós ország már megnyitotta a határait, továbbra is számítani kell korlátozásokra. A repülőtereken általánossá vált a testhőmérséklet-mérés, és úti céltól függően számíthatunk rá, hogy ki kell töltenünk egy kérdőívet az egészségi állapotunkról, valamint meg kell adnunk a személyes adatainkat. Fel kell készülnünk arra is, hogy amennyiben a célországban úgy ítélik meg, hogy nem zárható ki a koronavírus-fertőzöttség esélye, tesztet végezhetnek rajtunk, melynek az eredményééig nem hagyhatjuk el a szálláshelyünket. Bizonyos népszerű turisztikai célpontokon, például Görögországban szúrópróbaszerű teszteket végeznek, amelynek kötelező alávetnünk magunkat.

Ez a szezon más, mint a többi

Magyarországon és Európa számos országában jelenleg is kötelező a maszkhasználat az üzletekben és tömegközlekedési eszközökön. Az unión belül ezek a szabályok eltérhetnek: vannak országok, ahol minden zárt térben kötelező a maszk használata, és van, ahol csak az idősebb korosztályt kötelezik erre. Ugyancsak számítanunk kell a védőtávolság betartására, egyes országokban pedig továbbra is zárva tartanak a mozik, színházak, múzeumok, és nincs lehetőség tömegrendezvények (pl. koncertek) megtartására sem – ezeknek az információknak feltétlenül nézzünk utána, mielőtt útnak indulunk!

Érdemes-e külföldre utazni?

A korlátozások ellenére igazán különleges élményben lehet részünk, ha külföldre utazunk, hiszen most olyan helyeket is bejárhatunk, amiket eddig a turistadömping miatt kerültünk. Vagy épp ellenkezőleg: ebben a szezonban olyan rejtett célpontokat is felfedezhetünk, amelyek eddig nem kerültek a látóterünkbe. A dráguló repülőjegyek miatt sokan áttérhetnek a vasúti közlekedésre, amely igazán környezetbarát módja az utazásnak, és népszerűbbek lehetnek az alternatív utazási trendek is. Akárhogyan is döntünk, indulás előtt feltétlenül kössünk utasbiztosítást, és alaposan ellenőrizzük, hogy pontosan milyen ajánlatot választunk, hiszen a járványhelyzetekre jellemzően speciális szabályok vonatkoznak.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu