síelő alak a hegyekben

Síbiztosítás és snowboard biztosítás

icon-ski-multicolor

Síbiztosítás külföldre és belföldre

Hasonlítsa össze partnereink ajánlatait, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb sí- vagy snowboard biztosítást! Utazási célként válassza a "Síelés és snowboard" lehetőséget!

Díjszámítás Arrow full icon

Rólunk mondták

Left arrow Right arrow

Utazás előtt:

Utazás alatt:
Azt gondoltuk, hogy a síelésre kötött biztosítás a síelés közbeni nem egészségügyi "balesetekre" is érvényes. Eltört a szemüveg egy esés következtében, nehezen sikerült ügyintézővel beszélni, és sajnos nem volt erre érvényes a biztosítás.

Utazás után:

Biztosítási partnereink (20)

Arrow left primary icon Arrow right primary icon
aegon allianz mondial cig Colonnade europ defend generali genertel wabard garancia axa_assistance kandh kobe posta mapfre signal union uniqa uniqa_versicherung

Mit kell tudni a síbiztosításról?

Miért fontos síbiztosítást kötni? Arrow select icon

Síelés vagy snowboardozás esetén kifejezetten fontos, hogy felkészüljünk a különböző, sportolás közben történő balesetekre, valamint az olyan, kellemetlen esetekre, mint a sípálya bezárása vagy a sífelszerelés sérülése. Egy hagyományos utasbiztosítás nem feltétlenül tartalmazza azokat a fedezeteket, amelyekre egy sí vagy snowboardtúrán szükségünk lehet, így fontos, hogy utazás előtt kifejezetten sí-és snowboardbiztosítást válasszunk.

Milyen extra fedezeteket tartalmaz a síbiztosítás? Arrow select icon

A hagyományos utasbiztosítás szolgáltatásain felül a síbiztosítás számos extra fedezetet tartalmaz. Ilyen például a saját vagy bérelt sífelszerelés sérülése, ellopása vagy megsemmisülése, illetve a sípályáról történő – akár helikopteres – mentés. A síbiztosítás továbbá fedezetet nyújthat arra az esetre, ha időjárási vagy más okból a sípálya bezár, illetve, ha baleset miatt nem tudjuk felhasználni a síbérletünket.

Mit nem fedez a síbiztosítás? Arrow select icon

A fedezetnek lehetnek kivételei, például bizonyos extrém sportok, előzőleg ismert egészségügyi problémák vagy szándékosan okozott sérülések. Fontos részletesen elolvasni a biztosítási feltételeket, hogy tisztában legyünk a fedezeti terjedelemmel és a kivételekkel.

• Extrém sportok és veszélyes tevékenységek
Bizonyos síbiztosítások kivételeket tartalmaznak az extrém sportok és veszélyes tevékenységek esetére, például szabadsíelés a kijelölt pályákon kívül, extrém síversenyeken való részvétel vagy más extrém téli sportok.

•  Szándékosan okozott sérülések
A biztosítás általában nem fedez olyan sérüléseket vagy károkat, amelyeket az utazó szándékosan okozott, például egy verekedés vagy baleset következtében.

•  Nem megfelelő felszerelés használata
A biztosító lehetséges, hogy nem fedezi azokat a baleseteket melyek során az utazó nem megfelelő felszerelést használt, például nem viselt sísisakot síelés közben.

•  Sérülés alkalmazott munkakörben
Ha a síelő vagy snowboardos a munkája kapcsán szenved sérülést (például síiskolai oktatók), a síbiztosítás nem feltétlenül nyújt fedezetet, mivel az munkahelyi balesetnek minősül.

Ezen kívül minden biztosításnak saját, egyedi kivételei és feltételei vannak, így az utazóknak mindig érdemes alaposan elolvasni a biztosítási dokumentumokat, és ha bármilyen kérdésük van, érdemes konzultálniuk az alkuszukkal vagy a biztosítóval.

Meddig érvényes a síbiztosítás? Arrow select icon

A síbiztosítások lehetnek rövidtávúak egy utazásra vagy szezonra, de léteznek éves síbiztosítások is, amelyek egész évben érvényesek és több utat is fedeznek. Az érvényesség kezdetét és végét pontosan meg kell adni biztosításkötés során. Fontos, hogy ezen biztosítások csak díjrendezettség esetén lépnek életbe.

Változik-e a síbiztosítás fedezete, ha a síelő vagy snowboardos versenyszerűen űzi a sportot? Arrow select icon

A versenyszerű sportolásra vonatkozó biztosítási díjak magasabbak lehetnek, mivel a versenysportok magasabb sérülési kockázatot hordoznak. Ezen kívül, a biztosítók olyan speciális fedezeti opciókat is kínálhatnak, amelyek kifejezetten a versenysportok kockázataira irányulnak.

A biztosítók egyedi korlátozásokat és kivételeket is alkalmazhatnak a versenyszerű sportolásra. Például, a síversenyeken való részvétel nem mindig van fedezve.

Mit tegyünk, ha kár történt? Arrow select icon

Több okból is fontos, hogy indulás előtt elolvassuk az ügyféltájékoztatót – többek között azért is, mert így tisztában leszünk a kárbejelentés szabályaival. Utasbiztosítás esetén káreseménytől függően változhat a kárbejelentés határideje, így, ha kár ért minket, ellenőrizzük a teendőinket és időben tegyük meg a bejelentést. Javasolt a biztosítót vagy a kapott dokumentumban szereplő kárrendezési partnert azonnal értesíteni, így nemcsak a kárenyhítésben, de az ellátás szervezésben is tudnak segíteni, szükség esetén tolmácsot is biztosítanak. Kár esetén ügyeljünk arra, hogy a kapcsolódó számlákat, nyugtákat, dokumentációkat (pl. lelet, elismervény) mindig tegyük el, ezekre ugyanis szükség lehet a kárrendezés során. Ha bizonytalanok vagyunk, a kötvényen jellemzően megtaláljuk a biztosító telefonszámát, amit bátran tárcsázhatunk kérdés esetén.

Hogyan működik a sífelszerelés és poggyászbiztosítás? Arrow select icon

A sífelszerelés és poggyászbiztosítás – biztosítási csomagtól függően - magában foglalja a sílécet, síbakancsot, sisakot, kesztyűt, snowboardot és egyéb sífelszereléseket, illetve a síelő vagy snowboardos személyes tárgyainak elvesztését, sérülését vagy lopását.

Ha a sífelszerelés vagy a poggyász megrongálódik vagy eltűnik az utazás során, a biztosítás lehetőséget nyújthat az anyagi veszteség pótlására. Például, ha a légitársaság elveszíti a poggyászt, vagy ha a sífelszerelés balesetből fakadóan sérül az utazás során, a biztosítás fedezheti a javítás vagy a csere költségeit.

A sífelszerelés és poggyászbiztosítások gyakran fedezik a lopásokat is. Ha például a sífelszerelést ellopnák egy szállodából vagy egy sípályáról, a biztosítás keretein belül pótlásra is van lehetőség.

A biztosító kérheti, hogy az elveszett vagy megrongálódott tárgyakról készüljön értékbecslés vagy nyilatkozat, hogy meghatározhassa a kártérítés összegét. A pontos folyamat a biztosító társaságtól függ. Néhány biztosító előzetes óvintézkedéseket is előírhat, például azt, hogy a síelőknek vagy snowboardosoknak meg kell őrizniük a sífelszerelés vagy poggyász eredeti számláit és dokumentációit.

Fontos kiemelni, hogy a fedezeti terjedelem és feltételek változhatnak a különböző biztosítók és biztosítási termékek esetén. Ennek megfelelően ajánlott részletesen tanulmányozni a kiválasztott biztosítás feltételeit, és szükség esetén konzultálni a biztosítótársasággal, hogy minden szükséges információ a birtokunkban legyen.

Milyen típusú sportokat fed le a síbiztosítás? Arrow select icon

• Hagyományos síelés és snowboardozás
A legtöbb síbiztosítás alapvetően fedezni fogja a hagyományos síelést és snowboardozást. Ez magában foglalja az alpintechnikát, a sífutást, a snowboardozást és más hasonló téli sportokat.

• Freestyle és extrém sportok
Egyes biztosítók lehet, hogy külön kitérnek a freestyle síelésre és snowboardozásra, valamint az extrém sí- és snowboardtevékenységekre, mint például a hódeszkázás, freeride síelés, vagy snowparkokban való trükközés.

• Telemark síelés
A telemark síelés, ami egy speciális síelési technika, néhány síbiztosításnál különféle kategóriaként szerepelhet.

• Síversenyek
A biztosítások lehet, hogy különbséget tesznek a hagyományos síelés és snowboardozás, valamint a versenyszerű síelés között. Utóbbi esetén speciális kiegészítő fedezetekre vagy magasabb díjakra lehet szükség.

• Backcountry és heli-síelés
A hegyi területeken, lezárva nem lévő pályákon vagy helikopteres síelés során bekövetkező balesetekre vonatkozóan is érdemes ellenőrizni a biztosítási feltételeket. Ezek a tevékenységek magasabb kockázatokkal járnak, és a fedezet terjedelme változhat.

• Téli hegymászás és jégmászás
Ha a síelő vagy snowboardos más téli szabadtéri tevékenységeket is űz, például téli hegymászást vagy jégmászást, érdemes megnézni, hogy a síbiztosítás kiterjed-e ezekre a tevékenységekre, vagy szükséges-e kiegészítő fedezet.

• Egyéb téli sportok
Néhány síbiztosítás kiterjed más téli sportokra is, például hószánkózásra, jéghorgászatra, vagy téli túrázásra. Fontos átnézni a biztosítási feltételeket és ellenőrizni, hogy a kívánt téli sportok benne vannak-e a fedezeti terjedelemben.

A pontos fedezeti terjedelem a biztosító társaságoktól függ, és az egyes síbiztosítások eltérhetnek abban, hogy milyen típusú sportokat tartalmaznak alapértelmezettként. Ezért ajánlott gondosan átnézni a biztosítási feltételeket, és amennyiben szükséges, konzultálni a biztosítótársasággal annak érdekében, hogy a fedezet megfeleljen a tervezett tevékenységeknek.

Hogyan működik a sífelszerelés és poggyászbiztosítás? Arrow select icon

A sífelszerelés és poggyászbiztosítás magában foglalja a sílécet, síbakancsot, sisakot, kesztyűt, snowboardot és egyéb sífelszereléseket, illetve a síelő vagy snowboardos személyes tárgyainak elvesztését, sérülését vagy lopását.

Ha a sífelszerelés vagy a poggyász megrongálódik vagy eltűnik az utazás során, a biztosítás lehetőséget nyújthat az anyagi veszteség pótlására. Például, ha a légitársaság elveszíti a poggyászt, vagy ha a sífelszerelés sérül az utazás során, a biztosítás fedezheti a javítás vagy a csere költségeit.

A sífelszerelés és poggyászbiztosítások gyakran fedezik a lopásokat is. Ha például a sífelszerelést ellopnák egy szállodából vagy egy sípályáról, a biztosítás lehetőséget biztosíthat a pótlásra.

A biztosító kérheti, hogy az elveszett vagy megrongálódott tárgyakról készüljön értékbecslés vagy nyilatkozat, hogy meghatározhassa a kártérítés összegét. A pontos folyamat a biztosító társaságtól függ. Néhány biztosító előzetes óvintézkedéseket is előírhat, például azt, hogy a síelőknek vagy snowboardosoknak meg kell őrizniük a sífelszerelés vagy poggyász eredeti számláit és dokumentációit.

Fontos kiemelni, hogy a fedezeti terjedelem és feltételek változhatnak a különböző biztosítók és biztosítási termékek esetén. Ennek megfelelően ajánlott részletesen tanulmányozni a kiválasztott biztosítás feltételeit, és szükség esetén konzultálni a biztosítótársasággal, hogy minden szükséges információ tisztázva legyen.

Milyen típusú sportokat fed le a síbiztosítás? Arrow select icon
 • Hagyományos síelés és snowboardozás
  A legtöbb síbiztosítás alapvetően fedezni fogja a hagyományos síelést és snowboardozást. Ez magában foglalja az alpintechnikát, a sífutást, a snowboardozást és más hasonló téli sportokat.
   
 • Freestyle és extrém sportok
  Egyes biztosítók lehet, hogy külön kitérnek a freestyle síelésre és snowboardozásra, valamint az extrém sí- és snowboardtevékenységekre, mint például a hódeszkázás, freeride síelés, vagy snowparkokban való trükközés.
   
 • Telemark síelés
  A telemark síelés, ami egy speciális síelési technika, néhány síbiztosításnál különféle kategóriaként szerepelhet.
   
 • Síversenyek
  A biztosítások lehet, hogy különbséget tesznek a hagyományos síelés és snowboardozás, valamint a versenyszerű síversenyek között. Versenyszerű síelés esetén speciális kiegészítő fedezetekre vagy magasabb díjakra lehet szükség.
   
 • Backcountry és heli-síelés
  A hegyi területeken, lezárva nem lévő pályákon vagy helikopteres síelés során bekövetkező balesetekre vonatkozóan is érdemes ellenőrizni a biztosítási feltételeket. Ezek a tevékenységek magasabb kockázatokkal járnak, és a fedezet terjedelme változhat.
   
 • Téli hegymászás és jégmászás
  Ha a síelő vagy snowboardos más téli szabadtéri tevékenységeket is űz, például téli hegymászást vagy jégmászást, érdemes megnézni, hogy a síbiztosítás kiterjed-e ezekre a tevékenységekre, vagy szükséges-e kiegészítő fedezet.
   
 • Egyéb téli sportok
  Néhány síbiztosítás kiterjed más téli sportokra is, például hószánkózásra, jéghorgászatra, vagy téli túrázásra. Fontos átnézni a biztosítási feltételeket és ellenőrizni, hogy a kívánt téli sportok benne vannak-e a fedezeti terjedelemben.
   

A pontos fedezeti terjedelem a biztosító társaságoktól függ, és az egyes síbiztosítások eltérhetnek abban, hogy milyen típusú sportokat tartalmaznak alapértelmezettként. Ezért ajánlott gondosan átnézni a biztosítási feltételeket, és amennyiben szükséges, konzultálni a biztosítótársasággal annak érdekében, hogy a fedezet megfeleljen a tervezett tevékenységeknek.

Fedez a síbiztosítás más tényezőket is, például repülőjegy- vagy szállásátrendezéseket? Arrow select icon

A fedezet lehetőségei változhatnak a biztosítótársaságtól és a választott síbiztosítási csomagtól függően. Általában a következő fedezetekre lehet számítani:

 • Repülőjegy lemondása vagy módosítása
  Néhány síbiztosítás kiterjesztheti a fedezetet a repülőjegyek lemondására vagy módosítására. Ez akkor lehet hasznos, ha az utazó váratlan esemény miatt nem tud részt venni az utazáson.
   
 • Szállásátrendezés
  Egyes síbiztosítások fedezik a szállásátrendezésből eredő költségeket is, például ha az utazó kénytelen lemondani vagy módosítani a szállásfoglalást, és ebből pénzügyi veszteség keletkezik.
   
 • Lemondási fedezetek
  Vannak olyan síbiztosítási csomagok, amelyek tartalmaznak olyan lemondási fedezeteket, amelyek más tényezőkkel kapcsolatos költségeket is magukban foglalnak, például a betegség vagy egyéb váratlan események miatti utazás lemondásából származó költségeket.
   
 • Munkahelyi problémák
  Néhány síbiztosítás lefedi azt a helyzetet is, ha az utazó munkahelyi kötelezettségei miatt nem tud részt venni az utazáson.
   
 • Költségtérítési fedezetek
  Egyes síbiztosítási csomagok tartalmazhatnak olyan költségtérítési fedezeteket, amelyek más tényezőkből eredő veszteségeket is kompenzálnak, például járatkésés vagy elveszett poggyász esetén.

Fontos kiemelni, hogy a biztosítási feltételek és kivételek változhatnak a biztosító társaságtól és a választott biztosítási csomagtól függően. Érdemes részletesen elolvasni az ügyfélszolgálati dokumentációkat, hogy teljes képet kapjunk a fedezeti terjedelemről és az esetleges korlátozásokról.

Amennyiben a repülőjegy- vagy szállásátrendezés fontos szempont az utazás előtt, érdemes különös figyelmet fordítani a síbiztosítási csomag feltételeire és kiegészítő opciókra, és szükség esetén konzultálni a biztosítótársasággal annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb fedezetet válasszuk.