Dokumentumtár, adásvételi mintaszerződések

document-selling

Gépjármű adásvételi szerződés

A gépjármű adásvételi szerződés 2020-ben a 2010. július 1-től érvényes szabályozások keretében működik.Ez azt jelenti, hogy a gépjármű adásvételi szerződés csak teljes, bizonyító erejű magánokirat lehet.

Ennek köszönhetően a tulajdonjog változását és nyilvántartásba vételét csak ezzel az irattal vezetik át.

document-selling

Gépjármű üzembentartói szerződés

Ha változás történik az üzembentartó személyében, az első teendő egy üzembentartói szerződés kitöltése, amelyet 15 napon belül le kell adni egy okmányirodában.

Mit kell elintéznie, ha üzembentartó váltásra kerül sor?
Tekintse meg a legfontosabb teendőket, tájékozódjon a vonatkozó határidőkről és a várható költségekről üzembentartó váltásról szóló cikkünkből!

authorize

Meghatalmazás

Ha szeretné, hogy az alkuszi megbízását érintően más személy is eljárhasson Ön helyett vagy az Ön nevében (pl. az adott személy is teljes körű tájékoztatást kapjon az Ön biztosításairól vagy akár megkösse Ön helyett a szerződést), úgy előzetesen írásbeli meghatalmazást kell adnia.

document-selling

Gépjármű vásárlás menete

Tájékozódjon a gépjárművek megvásárlásával kapcsolatos tudnivalókról, kötelezettségekről és ajánlott teendőkről, valamint tudjon meg hasznos tippeket és praktikus tanácsokat az adásvétel menetéről!

Elolvasom Back icon
authorize

Gépjármű eladás menete

Tájékozódjon a gépjárművek eladásával kapcsolatos tudnivalókról, kötelezettségekről és ajánlott teendőkről, valamint tudjon meg hasznos tippeket és praktikus tanácsokat az adásvétel menetéről!

Elolvasom Back icon