Vakok, gyengénlátók számára

Kedves Ügyfeleink!

Személyes ügyfélszolgálatunk a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával július 1-től újra elérhető! Továbbra is lehetőség van a teljeskörű telefonos ügyintézésre is. Forduljon hozzánk bizalommal a +36 303440100 vagy a +36 14133480-as telefonszámon, vagy jöjjön hozzánk személyesen!

Kérdése van? Válaszolunk.

A magyarok fele idén belföldön utazna – elkészült a Netrisk utazási felmérése

2020.06.10

Bár továbbra is sok a kérdőjel az idei nyaralásszezonnal kapcsolatban, úgy tűnik, hogy az utazóknak egyre határozottabb elképzelései vannak. Kíváncsiak voltunk, hogyan alakul az utazási kedv a koronavírus-járvány első hullámának végéhez közeledve, így több mint 6000 ember véleményét kérdeztük meg. Lássuk az eredményeket!

Aktívan tervezzük az utazásainkat

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a járvány lecsengésével egyre határozottabban tervezzük az utazásokat, és bár a válaszadók egy része még óvatos, a legtöbben terveznek utazást az idei szezonra. Legtöbben a nyár végére időzítik az utazásukat, a válaszadók negyede pedig már nyár elején-közepén útnak indul. Viszonylag magas azoknak az aránya is, akik kivárnak, és csak jövőre utaznak: a válaszadóknak csaknem az ötöde döntött így, 7 százalékuk azonban a határnyitásokat követően azonnal utazna.

Idén belföldön nyaralunk

A koronavírus-járvány hatalmas csapásként érte a hazai turizmust, így számos kampány indult a belföldi utazások népszerűsítéséért – ezek és az utazók óvatossága is közrejátszhatnak abban, hogy az idénre nyaralást tervező válaszadók 56 százaléka belföldi utazásban gondolkodik. Ötödük azonban elsősorban külföldre menne, míg az utazni vágyók negyede bel- és külföldi helyszíneket is megcéloz idén. A nyaralások időtartama nem változik drasztikusan: legtöbben, a válaszadók csaknem fele egyhetes utazást tervez, 30 százalékuk pedig néhány napra utazna.

Továbbra is Horvátország a legnépszerűbb

Horvátország az egyik legnépszerűbb úti cél hazánkban, és úgy tűnik, ezen a járvány sem változtatott: az autóval utazó válaszadók közül minden harmadik ezt az országot célozza meg idén. Szintén népszerű desztináció az autóval és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető Ausztria, a kitöltők közel 10 százaléka viszont egészen Olaszországig menne. Ugyancsak említésre méltó úti cél Szlovénia, melyet a válaszadók közel 8 százaléka szemelt ki az idei szezonra.

Legtöbben tengerparton pihennénk

Ha nyár, akkor tengerpart – ez idén sem lesz másképp. Azok körében, akik az idei szezonban külföldre utaznak, egyértelműen a tengerpart a legnépszerűbb: a külföldre utazók csaknem 60 százaléka választ ilyen úti célt. Továbbra is népszerű a városnézés, a külföldi utazást tervező válaszadók harmada jelölte meg ezt utazása céljaként, körülbelül 5 százalékuk pedig külföldön élő hozzátartozójukat látogatják meg idén. Jó hír, hogy a válaszadók tudatosan indulnak útnak: csaknem 90 százalékuk köt utasbiztosítást külföldi utazás esetén, melyhez jelentős részük online összehasonlító portál szolgáltatását veszi igénybe. A Netrisk.hu-n bárki könnyedén kiválaszthatja az úti céljának és pénztárcájának megfelelő megoldást, melyet kényelmesen, néhány kattintással megköthet – akár az egész család számára!

A Netrisk.hu utazási szokásokkal kapcsolatos kérdőíves kutatása 6036 fő részvételével zajlott 2020. május 19. és 2020. május 31. között.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu