Vakok, gyengénlátók számára

Lakásbiztosítási hírek, cikkek

5 kérdés és 5 válasz a kaucióról
5 kérdés és 5 válasz a kaucióról

2023. március 14.

Manapság már nem vehetünk ki albérletet anélkül, hogy ne kellene kauciót fizetnünk, de a kifejezéssel találkozhatunk például autó- vagy kerékpárbérlés esetén is. Nem feltétlenül egyértelmű azonban, hogy mit jelent pontosan a kaució fogalma, mikor kell fizetni, és visszajár-e vagy sem. Cikkünkben körüljárjuk a témát, és megválaszoljuk a legfontosabb felmerülő kérdéseket.

Tovább

Ötletek gyönyörű kertekhez
Ötletek gyönyörű kertekhez

2023. március 3.

Ahogy egyre feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, úgy több időt töltünk a szabadban és a kerti tevékenységek is előtérbe kerülnek otthonunkban. Nem könnyű feladat kialakítani egy lélegzetelállító kertet olyan módon, hogy az teljes harmóniában álljon a házzal és a környező épületekkel. Ezúttal tippeket hoztunk, amelyeket alkalmazhatunk kertünkben a tökéletes látványért és a maximális funkcionalitásért. Kertrendezésre fel!

Tovább

Rendrakás a gardróbban: erre figyeljünk
Rendrakás a gardróbban: erre figyeljünk

2023. február 9.

Közeleg a tavasz, ami azt jelenti, hogy az ilyenkor szokásos nagytakarítás ideje is eljött, ennek részeként pedig érdemes felfrissíteni a gardróbunkat is: a téli ruhadaraboknak lassan búcsút inthetünk, és előpakolhatjuk a lengébb textíliákat. A gardrób vagy a beépített szekrény azonban nem a legegyszerűbben rendben tartható része a lakásnak, ezért hoztunk néhány ötletet, amelyek segítségünkre lehetnek a rendszerezésben.

Tovább

Hasznos praktikák a lakás világosításához
Hasznos praktikák a lakás világosításához

2023. január 13.

Kicsi a lakásunk, ahová kevés fény szűrődik be, esetleg nincs elég ablak, ami miatt minden napszakban mesterséges világítást kell alkalmaznunk? Van megoldás: megannyi praktika létezik, amelyek segítségével világosabbá tehetjük a sötét lakásokat is, így egészségesebb és természetesebb környezetet varázsolhatunk magunknak. Cikkünkben megosztunk néhány fortélyt, hogy a fény uralkodhasson a sötét ingatlanokban is.

Tovább

A házbővítés előnyei és 6 tipp az átalakításhoz
A házbővítés előnyei és 6 tipp az átalakításhoz

2023. január 10.

A házbővítésnek számos oka lehet: egy új csemete érkezésétől kezdve egy családi vállalkozás beindításán át, több generáció összeköltözéséig rengeteg dolog indokolhatja a döntést. Az átalakítási folyamatok komoly tervezést igényelnek, azonban kellő felkészültséggel és egy bombabiztos koncepcióval a tarsolyunkban sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Cikkünkben tippeket adunk, amelyek megkönnyítik az életünket az átalakítások idejére.

Tovább

Így tehetjük biztonságossá idős rokonaink otthonát
Így tehetjük biztonságossá idős rokonaink otthonát

2022. november 24.

Idős szeretteink közül sokan egyedül élnek otthonukban, a napi teendőink végzése mellett pedig nem mindig van lehetőségünk arra, hogy mindig velük legyünk. Biztonságukról azonban számos különböző módon gondoskodhatunk, ha teszünk néhány elővigyázatossági lépést, és odafigyelünk lakásuk állapotára. Cikkünkben adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy miként védhetjük idős szeretteink testi épségét otthonukban.

Tovább

Környezettudatos karácsony: így dekoráljuk otthonunkat
Környezettudatos karácsony: így dekoráljuk otthonunkat

2022. november 11.

A karácsonyi ünnepek, és az arra való ráhangolódás az év legmeghittebb időszaka, amit a legtöbben szeretnénk minél tökéletesebbre varázsolni. Ez azonban gyakran azt is jelenti, hogy túlzásokba esünk a dekorációt illetően, amely nemcsak a környezetünknek, de a pénztárcánknak sem tesz jót. Cikkünkben mutatunk pár tippet, hogy tudatosan és környezetbarát módon telhessenek az ünnepek.

Tovább

Lakáshitel vagy albérlet? 5 kérdés, amit érdemes feltenni magunknak döntés előtt
Lakáshitel vagy albérlet? 5 kérdés, amit érdemes feltenni magunknak döntés előtt

2022. október 26.

Azok számára, akik hitel igénybevétele nélkül nem tudnak saját ingatlant vásárolni, gyakran merülhet fel a kérdés, hogy vajon melyik forgatókönyvvel járnának jobban: a lakáshitellel vagy az albérlettel? Bár minden helyzet egyedi, van néhány kérdés, amelyet mindenképpen fel kell tennünk magunknak, mielőtt meghozzuk a döntést – cikkünkben ötöt mutatunk ezek közül!

Tovább

Hasznos eszközök otthoni munkavégzéshez
Hasznos eszközök otthoni munkavégzéshez

2022. október 11.

A koronavírus-járvány megjelenése előtt csak néhány munkakörre volt jellemző az otthoni munkavégzés, azonban a pandémia nagyot fordított ezen, így ma már hazánkban is elterjedt megoldás a home office. Előfordulhat azonban, hogy otthonunkban nem rendelkezünk a munkavégzéshez szükséges feltételekkel – cikkünkben összeszedtük azokat a fontos eszközöket, amelyek segítik a produktivitást és szükségesek a hatékony munkavégzéshez.

Tovább

Fenntartható lakberendezés: így lehet környezetbarát otthonunk
Fenntartható lakberendezés: így lehet környezetbarát otthonunk

2022. október 7.

A fenntarthatóság és a környezetbarát szemlélet az életünk egyre nagyobb területére terjed ki, így az otthonunk berendezésénél is felmerülhet, hogy vajon hogyan hagyhatjuk a lehető legkisebb lábnyomot magunk után. A gyakran kifejezetten pazarló lakberendezés esetén ez nem feltétlenül egyszerű, azonban néhány praktikával „zöldebb” lehet az otthonunk – mutatjuk, hogyan!

Tovább

Ezek a tetőtéri lakás előnyei és hátrányai
Ezek a tetőtéri lakás előnyei és hátrányai

2022. szeptember 28.

A legtöbb lakáskeresőnek határozott véleménye van a tetőtéri lakásokról: vannak, akik kifejezetten ezeket részesítik előnyben, mások viszont már a tervezéskor kizárják, hogy ilyen ingatlanba költözzenek. Vajon milyen tényezőket érdemes mérlegelni, amikor meghozzuk a döntésünket? Cikkünkben a tetőtéri ingatlanok 5 előnyét, majd 5 hátrányát mutatjuk be.

Tovább

Őszi teendők a kertben és a ház körül
Őszi teendők a kertben és a ház körül

2022. szeptember 21.

A kertes házban élők tisztában vannak vele, hogy ősszel is akadnak olyan teendők, amelyeket ajánlott még az első fagyok beállta előtt elvégezni. Ilyenkor nemcsak az év közben halogatott feladatokat végezhetjük el, hanem egy kis odafigyeléssel megkímélhetjük magunkat néhány váratlan kiadástól is. Cikkünkben összeszedtük azokat a teendőket, amelyeket jó, ha nem hagyunk télre.

Tovább