Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2023. április 4.

Tavaszi dekortippek a lakásba

Tavasszal, amikor rügyeznek a fák és virágba borul minden, eljön a tökéletes időpont ahhoz, hogy otthonunkat is feldobjuk új dekorációval. A virágmotívumok és a zöld árnyalatok beépítése sosem megy ki a divatból, bátran alkalmazhatjuk ezeket, ha természetes hatást szeretnénk elérni. Ezúttal ötleteket adunk ahhoz, hogy otthonunkat új köntösbe öltöztessük – indulhat a tavaszi díszítő hadművelet?

Készítsünk díszeket saját kezűleg!

Nincsen nehéz dolgunk, ha pénztárcabarát módon szeretnénk megoldani a tavaszi dekorálást otthonunkban. Girlandot például nem csak karácsonyi dekorálás közben alkalmazhatunk: zöld levelekből könnyedén készíthetünk házilag gyártott verziót, ami tavasszal is feldobja a szobát, és elhelyezhetjük az ágykeret vagy valamelyik ablak köré, de díszíthetjük vele az erkélyt és a teraszt is. Ha nincs túl sok kép a szobában, és a falat is dekorálnánk, nyomtassunk ki néhányat, amelyek tavaszi hangulatot árasztanak, készítsünk belőlük montázst, majd keretezzük be őket, és máris frissebbnek látszik a szoba.

Ne csak a dekorálásról gondoskodjon, a biztonság is fontos: kössön lakásbiztosítást a Netrisk.hu-n sorban állás nélkül.

Használjunk virágokat mindenütt!

Nem is kérdés, hogy időről időre érdemes feldobni az étkezőasztalt egy csokor friss virággal. Ha van kertünk , minden adott a folyamatos utánpótláshoz, azonban akkor sem kell aggódnunk, ha nincs mindig kéznél friss virág. A jó kézügyességgel rendelkezők további praktikákkal is élhetnek, ugyanis virágokat készíthetünk akár tea- vagy kávéfilterből, krepp- vagy origami papírból, de az igazán ügyesek megpróbálkozhatnak a patchworkkel is. Továbbá a vázát mi magunk is elkészíthetjük akár használt konzervdobozból: nincs más dolgunk, mint valamilyen látványos anyaggal, például filccel bevonni, majd rátenni egy díszes szalagot, és kész is az egyedi váza. Emellett ne feledkezzünk meg a koszorúkról sem, amelyekkel díszíthetjük a bejárati ajtót és az étkező- vagy dohányzóasztalt – természetesen ezt is elkészíthetjük otthon, ha saját ízlésvilágunkat érvényesítenénk. Az alaphoz használjunk különböző zöldeket, díszítéshez pedig színes tojásokat, gyertyákat, papírból kivágott vagy műanyagból készült állatfigurákat, csak a fantáziánk szabhat határt a dekorálásnak. A virágok közül használjuk a szezonális nárciszt vagy jácintot, és figyeljünk arra, hogy amikor ezek elkezdenek száradni, cseréljük őket friss darabokra.

Ne feledkezzünk meg a tojásfáról!

A tojásfa hagyománya Németországból indult hódító útjára több száz évvel ezelőtt, amit az amerikaiak átvettek, végül Kelet-Európába is eljutott. Tojásokat aggathatunk akár az udvaron található fákra is, vagy gyűjthetünk erősebb ágakat, barkát vagy aranyvesszőt, amit egy vázába téve feldíszíthetünk, és a belső tereket dobhatjuk fel vele. A dísztojásokkal sem lesz nehéz dolgunk, ha magunk készítenénk őket: fújjuk ki a tojásokat, fessük be őket tetszés szerint, egy varrótűbe fűzzünk színes szalagot, vezessük át a tojásokon, majd kössünk rá hurkot, és mehetnek is a fára.

A húsvéti asztalnál is teremtsünk tavaszi hangulatot!

A tavasz nem is lenne az igazi húsvéti ünneplés nélkül, a családi összejövetelt pedig feldobhatjuk vidám színekkel és különleges asztali kiegészítőkkel. Ebben az esetben bátran használhatunk pasztell árnyalatokat, és különböző anyagokat, például üvegből vagy kerámiából készült vázákat. Emellett alkalmazzunk természetes hatású textúrákat is, például használjunk bambuszból vagy kézzel készült tányéralátétet. Helyezzünk színes terítőt és szalvétatartót az ünnepi asztalra, de a gyertyákkal sem nyúlhatunk mellé, és ha már húsvét, rejtsünk el csokitojásokat és -nyulakat a legkisebbeknek. Ezenkívül színesíthetjük az asztalt élénk árnyalatú poharakkal és virágmintás csészékkel is.

Ügyeljünk az apró részletekre!

A hálószobában és a nappaliban is fokozhatjuk a tavaszias hangulatot a megfelelő párna- és ágyneműhuzatokkal. A különböző pasztell- és világos színek ebben az esetben is frissítő hatást kelthetnek. Amennyiben új bútor vásárlásán gondolkozunk, szintén maradjunk a világosabb árnyalatoknál, hiszen télen is előnyös lehet, ha vidámabb színekben pompáznak a szobák, ráadásul a tér is nagyobbnak tűnhet, ha világosabb árnyalatú bútorokkal rendezzük be otthonunkat.

Oszd meg másokkal