Vakok, gyengénlátók számára

Stressz az új autó miatt? Mutatjuk, mit tegyen ellene

2022.01.11

Van valami különleges abban, amikor egy szalonból újonnan kigurult autó tulajdonosaivá válunk, azonban amilyen fantasztikus érzés gyönyörködni az új autónkban, úgy vegyül gyakran az örömbe egy kis aggodalom is. A stressz ilyenkor mondhatni normális, azonban vannak módszerek, amelyekkel elkerülhetjük – nézzük, mikről van szó!

Beszéljünk egy szakemberrel!

Bár egy új autót a legtöbben alapos utánajárást követően vásárolunk meg, ha eddig nem beszéltünk szakemberekkel az adott típusról, tegyük meg! Egy autószerelő keze alatt rengeteg különböző autó fordul meg, így biztosan tud néhány hasznos tippet adni az autónkkal kapcsolatban – sőt, sokan kérdezősködnek taxisofőröknél is, ők ugyanis rendszerint a legtartósabb modelleket választják. Akármelyik szakembert is választjuk, biztosan máshogyan tekintünk majd az új járműre néhány jó tanács után.

Kössünk CASCO biztosítást!

Ha hitelből vásároltuk az autónkat, a legtöbb esetben egyébként is szükséges a CASCO biztosítás megkötése, nem véletlenül: az autótolvajok gyakran kifejezetten az új, makulátlan állapotú kocsikra utaznak, így sajnos gyakran hallani olyanról, hogy egy autót néhány nappal az átvétel után eltulajdonítanak. Ebben az esetben CASCO nélkül tehetetlenek vagyunk, így ha új autóra költünk, ne a CASCO éves díján spóroljunk: a Netrisk.hu-n néhány kattintással, sorban állás nélkül hasonlíthatjuk össze a biztosító partnerek CASCO ajánlatait, és akár a biztosítás megkötését is elintézhetjük otthonról. A teljes körű CASCO a lopáskár mellett töréskárra és elemi károkra is térít, így akkor is számíthatunk kártérítésre, amikor a KGFB egyértelműen nem tud rajtunk segíteni. Egy alapos, széles körű biztosítási csomag már önmagában is sok terhet levesz a vállunkról, így akár új, akár használt autót vásároltunk, éljünk ezzel a lehetőséggel.

Formáljuk a saját ízlésünkre!

Még ha gyakorlott autóvezetők is vagyunk, egy vadonatúj autó megszokása időbe telik: bátran állítsunk akár naponta többször az üléseken, a kormányon, a visszapillantókon, és minden kisebb berendezésen addig, amíg teljesen komfortosan érezzük magunkat a volán mögött. Ugyanígy érdemes néhány kiegészítővel és berendezéssel a saját ízlésünkre szabni az új járgányt: ha szívesen használjuk az okostelefonos navigációs applikációkat, vásároljunk egy telefonállványt, amellyel sokkal biztonságosabban vezethetünk. Ha már otthonosan érezzük magunkat az autóban, sokkal nagyobb öröm lesz a vezetés, így szép lassan elfelejthetjük az új autóval járó idegeskedést is!

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu