Vakok, gyengénlátók számára

Kedves Ügyfeleink!

Személyes ügyfélszolgálatunk a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával július 1-től újra elérhető! Továbbra is lehetőség van a teljeskörű telefonos ügyintézésre is. Forduljon hozzánk bizalommal a +36 303440100 vagy a +36 14133480-as telefonszámon, vagy jöjjön hozzánk személyesen!

Kérdése van? Válaszolunk.

Világjárás néhány mozijegy áráért: 3 úti cél, ahova megfizethető a repülőjegy

2020.01.14

Ha szeretnénk elkerülni a tavasszal beinduló turistadömpinget, bátran vegyük az irányt külföld felé akár a téli hónapokban is! Ha repülővel indulunk útnak, akár néhány óra alatt átszelhetjük a kontinenst, és ha jól választunk úti célt, ezt akár néhány mozijegy árából is megtehetjük − nézzünk három példát!

Brüsszel

Brüsszel egy igazi divatos, pezsgő nagyváros, amely az Európai Unió székhelyeként egy pillanatra sem áll meg – nekünk azonban szerencsére számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Ne hagyjuk ki a legfontosabb látnivalókat, például a híres Atomiumot, az UNESCO világörökségként számon tartott főteret, vagy a város egyik jelképeként is ismert Manneken Pis szobrocskát – ha egy kis szerencsénk van, utóbbit akár beöltöztetve is láthatjuk. Ha kellően elfáradtunk a városnézésben, bátran adjuk át magunkat a leghíresebb belga finomságoknak: a hamisítatlan belga hasábburgonyának, a belga csokoládéknak, a gofrinak, amelyet a brüsszeli hagyományok szerint könnyű tésztával készítenek, valamint a különleges belga söröknek. Ha minél több programot kipróbálnánk, ne felejtsük el kiváltani a Brussels Cardot, mellyel számos kedvezményben részesülhetünk.

Külföldi kiruccanás? Csak utasbiztosítással! Személyre szabott ajánlatok és online biztosításkötés a Netrisk.hu-n

Nápoly

Bár Nápoly is számos gyönyörű látványossággal büszkélkedhet, egy dologért azonban önmagában is érdemes ezt az úti célt választani – természetesen a nápolyi pizzáról van szó. A nápolyi pizzakészítés 2017-ben az UNESCO világörökség része lett, nem véletlenül: ha valódi nápolyi pizzát szeretnénk készíteni, nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelnünk, a felhasznált liszttől és a dagasztás idejétől kezdve a Vezúv lábánál, vulkanikus talajon termett San Marzano paradicsomig. A kész pizza valóban felér egy műalkotással – ha szeretnénk első kézből megtapasztalni, a Da Michele felé vegyük az irányt. Annyi biztos, hogy ezen a helyen értik a dolgukat: 1870 óta foglalkoznak pizzasütéssel, és még Julia Roberts is itt bonyolódott szerelmi viszonyba egy Margherita pizzával az Ízek, imák, szerelmek című filmben. Jó hír, hogy sem a pizzériában, sem a repülőjegyek megvásárlásakor nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk: ha kifogunk egy jó dátumot, akár egy családi mozizás árából is megjárhatjuk Nápolyt.

Berlin

Ha egy igazán nyitott, pezsgő úti célt látogatnánk meg, ahol egyúttal tapintani lehet a történelmet, válasszuk Berlint – a Reichstag, a berlini fal maradványai és a Checkpoint Charlie minden korosztálynak más-más élményt nyújt. Itthon kevésbé ismert, azonban nagyon érdekes program a DDR Museum, amely az NDK mindennapjait mutatja be. Ha megismerkedtünk a helyi történelemmel, bátran belevethetjük magunkat az éjszakai életbe: Berlin Európa egyik leginnovatívabb, legnyitottabb fővárosa, a legtöbb fapados légitársaság last minute ajánlataival ráadásul fillérekért meglátogathatjuk.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu