Vakok, gyengénlátók számára

Kedves Ügyfeleink!

Személyes ügyfélszolgálatunk a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával július 1-től újra elérhető! Továbbra is lehetőség van a teljeskörű telefonos ügyintézésre is. Forduljon hozzánk bizalommal a +36 303440100 vagy a +36 14133480-as telefonszámon, vagy jöjjön hozzánk személyesen!

Kérdése van? Válaszolunk.

Nyári bakancslista: kalandozás Budapest környékén

2020.07.17

Nem kell feltétlenül külföldre utaznunk egy felejthetetlen utazáshoz: Magyarország rengeteg bakancslistás kincset tartogat azoknak, akik idén nem utaznának külföldre. Akkor se csüggedjünk, ha az idei szezonra csak egy-egy szabadnapot tudunk utazásra fordítani: Budapest agglomerációjában is rengeteg csodálatos helyet találunk!

1. Szentendre

Egyetlen belföldi bakancslistáról sem maradhat le Szentendre: a Duna-parti ékszerdoboz festői belvárosával és pezsgő kulturális életével igazán minőségi kikapcsolódást nyújt. Ha nem szeretnénk autóba ülni, válasszuk a szentendrei HÉV-et, ami a belvárosban tesz le minket, vagy pattanjunk biciklire, és kössük össze a szentendrei látogatást egy kellemes biciklitúrával!

2. Gyadai Tanösvény

Valódi kalandban lehet része azoknak, akik ellátogatnak a Gyadai tanösvényhez: amellett, hogy megismerkedhetünk a természet rejtett kincseivel, egy igazán kellemes gyalogtúrában lehet részünk. A gyermekbarát útvonal a Katalinpusztai Kirándulóközpontból indul, a 13 megállót pedig olyan érdekességek tarkítják, mint a 15 méter hosszú függőhíd és a cölöpjárda.

3. Szob-Nagybörzsöny Kisvasút

2019 óta Szob és Nagyirtáspuszta között átszállás nélkül tudunk kisvasúttal utazni, így a természetbúvárok egy igazán hosszú szakaszon élvezhetik a Nagybörzsöny mesés látványát. A főszezonban péntektől vasárnapig, illetve ünnepnapokon közlekedő kisvasút nagybörzsönyi végállomásán kipróbálhatjuk a hajtánypályát is, ami nem csak a legkisebbek kedvence lesz.

Biztonságban belföldön is: utasbiztosítás belföldre egyszerűen, online a Netrisk.hu-n

4. Vácrátóti Botanikus Kert

Ha szeretnénk egy napra kiszabadulni a budapesti körforgásból, kevés ideálisabb helyet találunk a Vácrátóti Botanikus Kertnél. A hatalmas arborétum a kültéri helyszínek mellett több üvegházzal is várja a látogatókat, így érdemes egy egész napot rászánni.

5. Tatai Fényes Tanösvény

Tatára több okból is érdemes ellátogatni, azonban ha arra járunk, semmiképp se hagyjuk ki a Fényes Tanösvényt, amely összesen 18 állomáson nyújt betekintést a helyi élővilágba. Ha szerencsénk van, a tanösvényen számos fokozottan veszélyeztetett állat- és növényfajt tekinthetünk meg.

6. Nagymarosi Julianus-kilátó

Ha a Dunakanyarban járunk, a Kéktúra részeként érdemes ellátogatni a Nagymarostól megközelíthető Julianus-kilátóba. Az 1939-ben épült kilátó fantasztikus látványt nyújt a Dunakanyarra és a Visegrádi Fellegvárra, és bár a túraútvonal nem a legkönnyebbek közé tartozik, megéri az erőfeszítést.

7. Prédikálószék

Ha gyakorlott túrázók vagyunk, ne hagyjuk ki a Dunakanyar legszebb panorámáját biztosító Prédikálószéket, amelyet autóval és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthetünk. A csaknem 15 kilométeres túraútvonalat nagyjából 5 óra alatt tehetjük meg, és mivel a nehezebb útvonalak közé tartozik, gondoskodjunk a megfelelő öltözékről és felszerelésről!

8. Gödi Szabadstrand

Budapest agglomerációjának egy rejtett kincse a gödi Duna-part, ahol néhány évvel ezelőtt az ott lakók nagy örömére szabadstrandot létesítettek. A Nyugati pályaudvarról induló S70-es személyvonatokkal, vagy az Újpest-Városkaputól induló 300-as buszjárattal könnyen és gyorsan megközelíthetjük a települést.

9. Esztergomi Bazilika

Az Esztergomi Bazilika nem véletlenül hazánk egyik leggyakrabban látogatott turistalátványossága: az impozáns épületet egyszer mindenkinek látnia kell. Ha nincs tériszonyunk, ne hagyjuk ki a kupolakilátót, amelyből fantasztikus látvány nyílik Esztergomra, Párkányra és a két várost kettészelő Dunára.

10. Bokodi Lebegő Falu

Az Oroszlány térségében elhelyezkedő Bokodi horgásztó cölöpökre épített, mesebeli házikóival az ország egyik legkülönlegesebb ékszerdoboza. Nem csoda, ha a saját szemünkkel is látni szeretnénk, azt azonban ne feledjük, hogy ottjártunkkor tartsuk tiszteletben a tulajdonosok nyugalmát, és ne hangoskodjunk vagy szemeteljünk. A lebegő falu mára meglehetősen népszerű turistalátványossággá nőtte ki magát, így érdemes a csúcsidőszakokon kívül meglátogatni.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu