Barion Pixel Vakok, gyengénlátók számára

Néhány eset, amikor jól jön a belföldi utasbiztosítás

2020.08.06

Külföldi út esetén szerencsére egyre természetesebb, hogy utasbiztosítást kötünk, azonban a belföldi utasbiztosításról sokan még csak nem is hallottak. Bár azt gondolhatnánk, hogy belföldön nincs szükségünk ilyen szolgáltatásra, utazásunk közben számos eset felmerülhet, amikor a biztosítás kihúzhat minket a bajból – nézzünk ezek közül néhányat!

Ha lerobban az autó…

Idén várhatóan sokkal többen indulnak autóval nyaralni, és bár néhány óvintézkedéssel csökkenthetjük a balesetek esélyét, van, hogy minden igyekezet ellenére a leállósávban találjuk magunkat. Egy ilyen szorult helyzetben nemcsak a nyaralásunk kerülhet veszélybe, hanem a spórolt pénzünk is, ha azonban rendelkezünk utasbiztosítással, a biztosító nemcsak a mentés és a szervizbe szállítás költségét állja, az üzemképtelenné vált jármű hazaszállításában is segítséget nyújt.

Ha kórházba kerülünk…

Bár nyaralás alatt nem szívesen gondolunk erre, balesetek sajnos bárhol, bármikor megtörténhetnek, így a jól megérdemelt vakációnk alatt is. Ha belföldi utasbiztosítást kötünk, a kórházi napi térítés mellett csonttörés, illetve balesetből vagy betegségből eredő sürgősségi orvosi kezelés esetén is fizet a biztosító. Sőt, akkor is számíthatunk segítségre, ha a krónikus betegségünk a nyaralás időtartama alatt akuttá válik, vagy a hozzátartozóink meglátogatnának minket a kórházban.

Biztonságban belföldön is: belföldi utasbiztosítás a Netrisk.hu-n, sorban állás nélkül, online!

Ha le kell mondani az utat…

Hatalmas bosszúság, amikor a vakációnk már az indulás előtt meghiúsul, mert baleset ér minket, vagy az egészségi állapotunk nem engedi meg, hogy elutazzunk. Ha a szállásunk vagy a tervezett programok nem lemondhatók, jelentős anyagi kárral zárhatjuk a füstbe ment nyaralást – jó hír, hogy ebben az esetben is számíthatunk a belföldi utasbiztosításra.

Ha elveszítünk valamit…

Legyen szó akár poggyászról, akár értékesebb műszaki cikkről, senki nem szeret azzal szembesülni, hogy eltűntek az értékei. Ha belföldi utasbiztosítást kötünk, elvesztett útipoggyász és műszaki cikk, például okostelefon vagy fényképezőgép esetén is számíthatunk a biztosítóra, sőt, abban az esetben is támaszkodhatunk a biztosításunkra, ha a strandon veszik nyoma az értékeinknek.

Ha véletlenül kárt okozunk…

Másnak kárt okozni több okból is kínos, de különösen kellemetlen akkor, amikor a családi kassza már nem bír el egy ilyen kiadást. Egyes utasbiztosítási ajánlatok tartalmaznak felelősségbiztosítást is, amely bizonyos önrész megállapításával kifizeti helyettünk az általunk okozott kárt, legyen szó egy betört tükörről a szállodában, vagy az útitársunk drága kamerájáról, amit egy óvatlan pillanatban leejtettünk. Az utasbiztosítás összege elenyésző ahhoz képest, amit egy hirtelen baleset, lopás vagy károkozás esetén elő kell teremtenünk, így belföldön is tudjuk magunkat biztonságban, és indulás előtt kössünk utasbiztosítást!

A cikkben szereplő biztosítási feltételek a Netrisk.hu-n megköthető Mapfre Asistancia Magyarország utasbiztosítására vonatkoznak. A kártérítés részletes feltételeiről a kalkulációs folyamat során tájékozódhat.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu