Vakok, gyengénlátók számára

Kalandparkok, amiket érdemes ősszel felfedezni

2022.09.16

Hamarosan beköszönt az igazi ősz, amikor érdemes a lehető legtöbb időt a szabadban töltenünk. Ha családostul vágunk neki a programszervezésnek, válasszunk olyan programot, ami nemcsak a kicsiknek, hanem a nagyoknak is élvezetes lesz! A kikapcsolódásra remek lehetőséget nyújt például egy kalandpark, ahol élmények tömkelege vár minket. Cikkünkben bemutatunk 5 külföldi és hazai kalandparkot, ahol érdemes eltölteni az őszi hétvégéket!

Hexenwasser, Ausztria

Az alpesi hegyormok között található park nemcsak fizikai kikapcsolódást, hanem lelki feltöltődést is biztosít a látogatóknak. A kalandpark neve (magyarul a boszorkányok vize) az egykor itt élő boszorkányokra utal, akik alapjaiban határozzák meg a felejthetetlen szórakozást nyújtó park hangulatát. A tiroli Söllben található élményközpont legfőbb attrakciója a vízi park, ami a gyerekek kedvence, emellett hamisítatlan alpesi éttermek, állatsimogató és bámulatos játszóterek is helyet kaptak Hexenwasser területén. Ha lehetőségünk van eljutni ide, próbáljuk ki a tematikus boszorkányösvényt, ami a múlt legendáit idézi fel, de ugyanitt találunk mezítlábas útvonalat is, ami az érzékszervekre hat.

Útba ejti valamelyik kalandparkot a közeljövőben? Indulás előtt kössön utasbiztosítást, hogy zavartalanul teljenek a pihenés percei!

Fun Park Biograd, Horvátország

Ez a Zadartól 30 kilométerre délre található park a legkülönfélébb izgalmakkal várja az ide látogatókat. A már megszokott kalandparkos elemek – óriáskerék, hullámvasút – mellett olyan különlegességeket találunk itt, mint az űrautós szimulátor, de akár virtuális harcot is vívhatunk zombikkal és űrlényekkel, ha ahhoz van kedvünk. A kalandpark többféle tematikát is feldolgoz: eljuthatunk a mesterségesen kreált vadnyugatra, kalózvárosba vagy akár az űrbe is. Az intézmény célja, hogy a családok az itt töltött idő minden percét élvezzék, ezt a játékokon túl koncertek, gyerekprogramok és gasztronómiai események teszik még izgalmasabbá az időtöltést.

Arsenal Park, Románia

A Szászváros mellett elterülő Arsenal Park 88 hektáron terül el egy volt fegyver- és lőszergyár területén. Ehhez mérten a park minden képzeletet felülmúló kalandokkal vár minket: magában foglal egy kültéri kötél- és csúszópályát és egy aquaparkot, de íjászkodhatunk, lovagolhatunk, vagy minigolfozhatunk is. Az aktívabb kikapcsolódás hívei választhatják továbbá a falmászást, a múlt iránt érdeklődők pedig megtekinthetik a katonai múzeumot. A park területén szállást is foglalhatunk – érdemes eltölteni néhány napot a környéken, ahol felfedezhetjük többek között Déva és Gyulafehérvár történelmét is.

Oxygen Adrenalin Park, Sástó

Ha ki akarunk szakadni a szürke hétköznapok rutinjából, mindezt könnyedén megtehetjük a mátrai Oxygen Adrenalin Parkban, ahol a friss levegő és a magas adrenalinszint kombinációja minden problémánkat elfeledteti. A létesítmény könnyen megközelíthető: a fővárostól mindössze egy órányi autóútra található. A kalandparkban bobpálya, erdei kötélpálya, függőhíd, íjászat, libegő, paintball, toronycsúszda, óriás sakk, vízi akadálypálya és még számos más szórakozási lehetőség várja a kikapcsolódni vágyókat. Ha többnaposra tervezzük az itt tartózkodást, válogassunk a Mátra szebbnél szebb turistaútvonalai és tanösvényei közül is, amelyek kilátókkal, várakkal, tavakkal és vízesésekkel színesítik utunkat!

Sobri Jóska Élménypark, Kislőd

A bakonyi betyárról elnevezett park hanyagolja a hétköznapiságot, és bővelkedik a talpraesettséget megkívánó játékokban. A legkisebbek garantáltan imádni fogják a szafari körhintát, a légvárakat, a vízigömböt és a kalandvárat, de a nagyobbak sem maradnak hoppon: az elektromos gokarttól kezdve egészen a lézerharcig rengetegféle szórakozási formát kipróbálhatunk. Kislődről szintén elindulhatunk a környékre, ha kirándulni támad kedvünk: Herend és Veszprém autóval kevesebb, mint fél órán belül elérhető, de a Balaton északi partját is egy órán belül elérjük, ha egy kis őszi vízparti sétára vágyunk.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu