Vakok, gyengénlátók számára

Kedves Ügyfeleink!

Személyes ügyfélszolgálatunk a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával július 1-től újra elérhető! Továbbra is lehetőség van a teljeskörű telefonos ügyintézésre is. Forduljon hozzánk bizalommal a +36 303440100 vagy a +36 14133480-as telefonszámon, vagy jöjjön hozzánk személyesen!

Kérdése van? Válaszolunk.

5 ok, amiért inkább ősszel érdemes vakációzni

2019.10.04

Ha idén valamilyen okból kimaradt a nyaralás, ne csüggedjünk: ősszel legalább olyan jó döntés egy külföldi utazás, mint a szezon kellős közepén! Mai cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb érveket az őszi vakációzás mellett, és bebizonyítjuk, hogy vakációzni nem csak nyáron lehet.

Kedvezőbb árak

A nyári főszezon után az októberi, kora novemberi napok hivatalosan középszezonnak minősülnek, így ilyenkor már sokkal kedvezőbb áron utazhatunk el, mintha azt júliusban vagy augusztusban tennénk. Ha van egy előre meghatározott keretünk, amit utazásra szánunk, a középszezonban sokkal többet kaphatunk a pénzünkért, így választhatunk akár egy jobb szállodát, utazhatunk több napra, vagy választhatunk olyan programokat, amelyek a nyári „költségvetésbe” nem fértek bele.

Kevesebb turista

Aki járt már főszezonban egy-egy népszerű turistacélponton, biztosan tudja, miről beszélünk: Európa népszerű látványosságainál és tengerpartjainál júniustól szeptemberig hemzsegnek a turisták. Vannak, akiket kifejezetten vonz ez a pezsgő hangulat, azonban a csendes kikapcsolódás híveinek akár zavaró is lehet a túl nagy tömeg. Az őszi hónapokban egyértelműen kedvezőbb a helyzet: kisebb a tömeg, rövidebbek a sorok, így sokkal nyugodtabb körülmények között kapcsolódhatunk ki.

Kellemesebb időjárás

Bár a perzselő nyári hőség valóban kellemes a tengerparton, városnézéshez már messze nem ilyen tökéletes – az enyhébb őszi napokon sokkal kényelmesebb bebarangolni egy-egy helyszínt. Ha mindenképp a tengerparton szeretnénk napozni, ezt is megtehetjük: Málta, Ciprus, valamint a Kanári-szigetek partjai még októberben és november elején is várják az utazókat, és ha elég bátrak vagyunk, akár a tengerben is megmártózhatunk, a víz ugyanis még ekkor is 21-23 fokos.

Változatos természet

A természet nyáron is gyönyörű, ősszel azonban egészen új arcát mutatja: a színes lombokat, a hulló faleveleket, és az egyre enyhébb, de még mindig ragyogó napsütést pihenés közben a legjobb kiélvezni. Üljünk ki egy kávézó teraszára, kiránduljunk egyet, vagy használjuk ki az esősebb napokat, és fedezzük fel a környék múzeumait!

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu