Vakok, gyengénlátók számára

Kérdése van? Válaszolunk.

3 tipp, hogy emlékezetes legyen a hosszú hétvége

2019.06.07

Ha jól időzítettük a szabadságunkat, a pünkösdi hosszú hétvége számos lehetőséget nyújt a minőségi időtöltésre: akár a környező országok nagyvárosai, akár egy csendes, hegyi falu vonz minket, itt az ideje, hogy kikapcsoljunk, és igazán emlékezetes napokat töltsünk el a szeretteinkkel. Nézzük, hogyan juthatunk felejthetetlen élményekhez!

1. Nem kell feltétlenül messzire utaznunk

Egy külföldi utazás nemcsak arra tökéletes, hogy kicsit elhagyjuk a megszokott „világunkat”, de arra is, hogy új kultúrákat, nyelveket és konyhákat ismerjünk meg. Ehhez azonban nem kell messzire mennünk: fedezzük fel a szomszédos országok tájait, szervezzünk egy hosszú hétvégét egy hangulatos osztrák faluba, töltsünk el néhány napot Pozsony vagy Prága kulturális kincsei között, vagy ismerjük meg Szlovénia mesés vidékeit! Akár kettesben, akár gyerekekkel indulnánk útnak, számos olyan program és kirándulóhely vár ránk, amelyek akár egy hétre elég aktív kikapcsolódást nyújtanak.

2. Pipáljunk ki egy bakancslistás helyszínt!

A különböző fapados légitársaságok ajánlatainak köszönhetően ma már akár néhány mozijegy árából is elrepülhetünk a legkedveltebb európai nagyvárosokba – ha mindig is szerettük volna látni Milánót, Brüsszelt vagy akár Londont, itt az ideje, hogy lecsapjunk egy kedvezményes jegyre, és szervezzünk egy spontán „bakancslistás” hétvégét. Ha családostul utaznánk, válasszunk olyan helyszínt, amelyet egy-két órányi repüléssel elérhetünk, így a legkisebbek számára sem lesz fárasztó az út – az élmények pedig számukra is maradandók lesznek!

3. Kössünk utasbiztosítást!

Akármennyire gondosan megterveztük a kiruccanást, bármikor történhetnek balesetek: egy elvesztett poggyász, egy sérülés vagy egy hirtelen jött betegség könnyedén megkeserítheti a pihenésünket, így mindig kössünk utasbiztosítást, mielőtt útnak indulnánk – akkor is, ha csak egy hétvégére utazunk! Sokan nem tudják, hogy a biztosítás megkötése ma már néhány kattintással is lehetséges: a netrisk.hu-n 14 különböző biztosító ajánlatait hasonlíthatja össze, hogy megtalálja az ön és családja számára ideális ajánlatot, a biztosítást pedig akár azonnal meg is kötheti. Ugye, mennyire egyszerű?

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu