Vakok, gyengénlátók számára

Utasbiztosítási hírek, cikkek

Úti célok, amiket 16 órán belül elérhetünk vonattal
Úti célok, amiket 16 órán belül elérhetünk vonattal

2022. augusztus 26.

A vonatozás kényelmes, környezetbarát alternatívája a repülővel, busszal vagy autóval történő utazásnak, ráadásul számos érdekes európai úti célt elérhetünk így, akár átszállás nélkül is. Sokan a kötöttpályás utazás kényelme miatt, mások pedig egyszerűen csak azért választják a vonatot, mert nem kedvelik a repülést. Cikkünkben 5 olyan, fantasztikus várost mutatunk, amelyekért érdemes bevállalni akár egy hosszabb vonatutat is.

Tovább

A világ lenyűgöző természeti képződményei
A világ lenyűgöző természeti képződményei

2022. augusztus 24.

A természeti erők semmihez sem hasonlítható, különös képződményeket hoztak létre az évezredek, sőt, gyakran évmilliók során. Szerte a világon mesebeli színekkel és szürreális formákkal találkozhatunk, amelyek olyan benyomást keltenek, mintha nem is evilági képződményekkel lenne dolgunk. Cikkünkben ilyen természeti kincsek közül mutatunk be ötöt – ha szerencsések vagyunk, és az alábbi látnivalók közelében járunk, mindenképp csodáljuk meg őket!

Tovább

6 kihagyhatatlan múzeum Olaszországban
6 kihagyhatatlan múzeum Olaszországban

2022. augusztus 23.

Olaszországra gyakran a kultúra fellegváraként tekintünk, ami nem csoda, hiszen az ország korábban a legjelentősebb európai kulturális központ, valamint a katolikus egyház és a Római Birodalom bölcsője is volt. Egy olaszországi utazás során érdemes megtekinteni azokat a meghatározó művészeti alkotásokat, amelyek nemcsak a helyi, hanem a globális művészetre is hatással voltak. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat az olasz múzeumokat, amelyek mellett nem mehetünk el, ha a közelben járunk.

Tovább

Tudatos nyaralás: erre érdemes figyelni az utazás tervezésekor
Tudatos nyaralás: erre érdemes figyelni az utazás tervezésekor

2022. augusztus 18.

Az utazás hatalmas élmény, azonban nem elhanyagolható az anyagi vonzata sem: ha nem vagyunk elég tudatosak, az utazási költségek könnyedén túlléphetik a tervezett büdzsét. Az utazás tervezésekor előre gondoskodhatunk arról, hogy ne költekezzük túl magunkat – cikkünkben sorra vesszük a szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni!

Tovább

Ezek a világ leglátványosabb autóútjai
Ezek a világ leglátványosabb autóútjai

2022. augusztus 17.

Vajon gondoltunk-e már arra, hogy ha lélegzetelállító látványra vágyunk, akkor azt akár egy autóút is megadhatja nekünk? Bár elsőre szokatlan gondolatnak tűnhet, ha közel áll a szívünkhöz a vezetés, akkor a világ bizonyos útszakaszain olyan páratlan látványban lehet részünk, amilyet máshol nem tapasztalhatunk meg. Ezúttal 5 páratlan panorámával rendelkező útszakaszt mutatunk be a világ különböző pontjairól.

Tovább

Angol és német zsebszótár külföldi utazáshoz
Angol és német zsebszótár külföldi utazáshoz

2022. augusztus 16.

Külföldi utazás során előfordulhat, hogy olyan országba utazunk, amelynek a nyelvét nem beszéljük. Ilyenkor előnyös, ha ismerjük legalább valamelyik széles körben beszélt nyelv leghasznosabb kifejezéseit, hiszen bárhol előfordulhat, hogy segítséget kell kérnünk. Cikkünkben német és angol kifejezéseket szedtünk össze, amelyek kisegíthetnek minket a különböző helyzetekben.

Tovább

Szlovéniai kempingek a természet szerelmeseinek
Szlovéniai kempingek a természet szerelmeseinek

2022. augusztus 15.

Egy túrázással töltött nap befejezéseként elképzelni sem lehetne annál tökéletesebbet, mint felverni egy sátrat a természet lágy ölén és a csillagos ég alatt álomra hajtani a fejünket. Szlovénia meseszép tájai pedig egyenesen hívogatnak minket egy felejthetetlen kempingezésre, tehát nem érdemes kihagynunk ezt a páratlan nyári élményt. Túracipő, sátor, kulacs előkészítve? Akkor mutatunk 6 fantasztikus szlovéniai kempinget!

Tovább

4 gyakori kérdés az utasbiztosítási káreseményekről
4 gyakori kérdés az utasbiztosítási káreseményekről

2022. augusztus 12.

Meglehetősen váratlanul érhet minket, ha a jól megérdemelt utazásunk közben valamilyen káresemény történik, így elképzelhető, hogy hirtelen nem is tudjuk, mi a teendőnk. Cikkünkben eláruljuk, hogy mit kell tennünk a különböző utasbiztosítási káresetek, például kórházi kezelés, a poggyászunk elvesztése, vagy az autónk lerobbanása esetén.

Tovább

Ausztriai túraútvonalak kezdőknek és haladóknak
Ausztriai túraútvonalak kezdőknek és haladóknak

2022. augusztus 11.

A több országon átívelő hegyvonulat, az Alpok nemcsak a síelők, hanem a túrázók és hegymászók fellegvára is. A magashegység csúcsai számos helyen meghaladják a 4000 méteres magasságot, azonban Ausztria területén könnyedén találunk ezeknél alacsonyabban fekvő pontokat, illetve könnyen teljesíthető túraútvonalakat is. Ezek közül mutatunk be most néhányat, ha lehűtenénk magunkat egy kis alpesi levegővel, és gyönyörködnénk a felejthetetlen panorámában.

Tovább

5 kihagyhatatlan strand Horvátországban
5 kihagyhatatlan strand Horvátországban

2022. augusztus 10.

Az elnyúló tenger látványa ameddig csak a szem ellát, kellemesen simogató napsugarak és mesébe illő élővilág – a horvátországi strandokon pihenve olyan érzésünk lehet, mintha a földi Paradicsomba csöppentünk volna. Nem csoda, hogy rendkívüli népszerűségnek örvend már hosszú évek óta a szomszédos ország partvidéke, ha nyaralásra kerül sor. Cikkünkben bemutatunk 5 horvát strandot, amit vétek lenne kihagyni, ha a környéken időzünk.

Tovább

Utasbiztosítás hosszabb időre: vajon lehetséges?
Utasbiztosítás hosszabb időre: vajon lehetséges?

2022. augusztus 9.

Igazán álomszerű helyzet, ha lehetőségünk nyílik egy hosszabb, akár hónapokig tartó külföldi kikapcsolódásra, legyen szó akár rokonlátogatásról, akár alkotói szabadságról. A biztosítási védelem ebben a helyzetben is fontos, így felmerülhet a kérdés, hogy vajon fennállhat-e ennyi ideig a hagyományos utasbiztosítás érvényessége. Cikkünkben eláruljuk, hogyan köthetünk utasbiztosítást hosszabb időre, és hogyan zajlik az utasbiztosítás meghosszabbítása.

Tovább

Mikor vagyunk vámkötelesek utazás közben?
Mikor vagyunk vámkötelesek utazás közben?

2022. augusztus 8.

Külföldi utazásról jellemzően nem szoktunk hazatérni szuvenír, valamilyen étel- és italkülönlegesség vagy akár használati tárgyak nélkül. De vajon milyen esetekben merül fel a vámkötelezettség kérdése, és milyen szabályok vonatkoznak az egyes termékekre? Cikkünkben összefoglaljuk a témával kapcsolatos tudnivalókat.

Tovább