Vakok, gyengénlátók számára

Utasbiztosítási hírek, cikkek

Ausztriai túraútvonalak kezdőknek és haladóknak
Ausztriai túraútvonalak kezdőknek és haladóknak

2022. augusztus 11.

A több országon átívelő hegyvonulat, az Alpok nemcsak a síelők, hanem a túrázók és hegymászók fellegvára is. A magashegység csúcsai számos helyen meghaladják a 4000 méteres magasságot, azonban Ausztria területén könnyedén találunk ezeknél alacsonyabban fekvő pontokat, illetve könnyen teljesíthető túraútvonalakat is. Ezek közül mutatunk be most néhányat, ha lehűtenénk magunkat egy kis alpesi levegővel, és gyönyörködnénk a felejthetetlen panorámában.

Tovább

5 kihagyhatatlan strand Horvátországban
5 kihagyhatatlan strand Horvátországban

2022. augusztus 10.

Az elnyúló tenger látványa ameddig csak a szem ellát, kellemesen simogató napsugarak és mesébe illő élővilág – a horvátországi strandokon pihenve olyan érzésünk lehet, mintha a földi Paradicsomba csöppentünk volna. Nem csoda, hogy rendkívüli népszerűségnek örvend már hosszú évek óta a szomszédos ország partvidéke, ha nyaralásra kerül sor. Cikkünkben bemutatunk 5 horvát strandot, amit vétek lenne kihagyni, ha a környéken időzünk.

Tovább

Utasbiztosítás hosszabb időre: vajon lehetséges?
Utasbiztosítás hosszabb időre: vajon lehetséges?

2022. augusztus 9.

Igazán álomszerű helyzet, ha lehetőségünk nyílik egy hosszabb, akár hónapokig tartó külföldi kikapcsolódásra, legyen szó akár rokonlátogatásról, akár alkotói szabadságról. A biztosítási védelem ebben a helyzetben is fontos, így felmerülhet a kérdés, hogy vajon fennállhat-e ennyi ideig a hagyományos utasbiztosítás érvényessége. Cikkünkben eláruljuk, hogyan köthetünk utasbiztosítást hosszabb időre, és hogyan zajlik az utasbiztosítás meghosszabbítása.

Tovább

Mikor vagyunk vámkötelesek utazás közben?
Mikor vagyunk vámkötelesek utazás közben?

2022. augusztus 8.

Külföldi utazásról jellemzően nem szoktunk hazatérni szuvenír, valamilyen étel- és italkülönlegesség vagy akár használati tárgyak nélkül. De vajon milyen esetekben merül fel a vámkötelezettség kérdése, és milyen szabályok vonatkoznak az egyes termékekre? Cikkünkben összefoglaljuk a témával kapcsolatos tudnivalókat.

Tovább

Családi nyaralás gyerekkel: így biztosítsuk a legkisebbeket
Családi nyaralás gyerekkel: így biztosítsuk a legkisebbeket

2022. augusztus 5.

Ha a külföldi utazás gyerekekkel történik, az egész családot felejthetetlen élmények várják. Egy ilyen nyaralás azonban minden előnye mellett több kihívást is tartogat: az idegen környezet a legkisebbeknek is izgalmas, ami miatt előfordulhat, hogy meggondolatlanul viselkednek. Éppen ezért a nyaralás alatt fokozottan oda kell figyelnünk rájuk és a biztonságukra, ám ugyanennyire fontos, hogy indulás előtt az ő védelmükről is gondoskodjunk. Cikkünkben megmutatjuk, mire kell ügyelnünk, amikor utasbiztosítást kötünk gyerekeknek.

Tovább

Természet alkotta hidak a világ körül
Természet alkotta hidak a világ körül

2022. augusztus 4.

Rengeteg olyan ember alkotta hidat láttunk már mindannyian, amelyek elősegítik a városi közlekedést, és igazi építészeti csodaként tartják számon őket. Kevés szó esik azonban azokról az ívelt képződményekről, melyeket olyan természeti erők alakítottak ki, mint a nap, a szél és a víz. Cikkünkben olyan természet alkotta hidakat mutatunk be, amelyekkel nem találkozunk a mindennapokban: legtöbbjükhöz egy hosszú túra után juthatunk el, azonban a látvány miatt megéri belevágnunk a kalandba.

Tovább

Túrázás Horvátországban - aktív kikapcsolódásra fel!
Túrázás Horvátországban - aktív kikapcsolódásra fel!

2022. augusztus 2.

Horvátország megannyi csodája nyaralók sokaságát vonzza minden évben egy felejthetetlen nyári élményre. A legtöbben a tengerparti lazítás miatt látogatnak el ide, azt azonban kevesen tudják, hogy az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek is bőven tartogat izgalmakat az ország. Nemzeti parkok, túraútvonalak és hegyvidékek széles skálájáról válogathatunk, ha a nyaraláson túracipőt húznánk és elmerülnénk a természetben. Hoztunk 4 fantasztikus túralehetőséget az idei horvátországi nyaralásra – kezdődjön az aktív kaland!

Tovább

Olcsó tengerparti városok Európában
Olcsó tengerparti városok Európában

2022. augusztus 1.

Azúrkék tengerre néző kilátás, a sós víz frissítő illata, mediterrán hangulat: nem is kell olyan messzire utaznunk, ha mindezt szeretnénk testközelből megtapasztalni nyaralás közben. Az azonban már nehezebb feladat, hogy olyan úti célt találjunk, ahol megfizethető módon élvezhetjük a tengerparti életérzést. Cikkünkben mutatunk 5 európai tengerparti várost, ahol pénztárcabarát áron foglalhatunk szállást, illetve ahol a helyi szolgáltatások és az étkezés is jó ár-érték arányt képviselnek.

Tovább

SUP-ozás gyerekekkel: erre kell odafigyelnünk
SUP-ozás gyerekekkel: erre kell odafigyelnünk

2022. július 20.

Bár az elmúlt hetekben megismerkedhettünk a SUP minden izgalmával, arra is ki kell térnünk, hogy mik azok az apróságok, amelyekre feltétlenül oda kell figyelnünk, ha gyerekekkel vágunk neki a víznek. Nem mindegy, hogy milyen típusú deszkát vásárolunk a kisebbeknek, illetve ügyelnünk kell arra is, hogy olyan vízben evezzünk velük, amely nem veszélyes számukra. Cikkünkben bevezetést nyújtunk a biztonságos, gyerekekkel történő SUP-ozáshoz.

Tovább

5 színpompás úti cél a virágok rajongóinak
5 színpompás úti cél a virágok rajongóinak

2022. július 18.

Kevés szebb látvány akad egy végtelen, virágos mezőnél vagy ültetvénynél: nem véletlen, hogy számos turista kifejezetten ez alapján választja ki az úti célját, vagy akár az utazás időpontját, gondoljunk csak a japán cseresznyevirágzásra. Mi most ennél közelebbi úti célokat hoztunk a virágok szerelmeseinek: cikkünkben 5 olyan európai desztinációt mutatunk, ahol a virágok pompás látványa életre szóló élményt nyújt.

Tovább

Úti célok egy izgalmas városnézéshez
Úti célok egy izgalmas városnézéshez

2022. július 15.

Ősi romok között barangolnánk vagy inkább egy felhőkarcoló kilátójából csodálnánk a várost, ahol megszálltunk nyaralás közben? Bármelyiket is választjuk, egy izgalmas városnézés sosem maradhat ki a nyári kalandozásból. Cikkünkben olyan városokat mutatunk be, amelyek rengeteg érdekességgel várják a látogatókat.

Tovább

Álomesküvő külföldön? Ezeket érdemes tudni, mielőtt belevágnánk
Álomesküvő külföldön? Ezeket érdemes tudni, mielőtt belevágnánk

2022. július 13.

Legyen szó akár egy gyönyörű, homokos tengerpartról, akár egy számunkra különleges úti célról, egy külföldön tartott esküvő biztosan emlékezetes lesz – de vajon hogyan készüljünk rá? Milyen papírokra lesz szükség, és milyen lehetőségeink vannak? Cikkünkben sorra vesszük a külföldi házasságkötés feltételeit.

Tovább