Vakok, gyengénlátók számára

Kedves Ügyfeleink!

Személyes ügyfélszolgálatunk a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával július 1-től újra elérhető! Továbbra is lehetőség van a teljeskörű telefonos ügyintézésre is. Forduljon hozzánk bizalommal a +36 303440100 vagy a +36 14133480-as telefonszámon, vagy jöjjön hozzánk személyesen!

Kérdése van? Válaszolunk.

4 meglepő eset, amikor támaszkodhatunk a lakásbiztosításunkra

2020.02.06

Akár társasházban, akár családi házban élünk, nagyon fontos, hogy bebiztosítsuk otthonunkat, hiszen bármikor történhetnek nem várt események. Az ajánlatok útvesztőiben könnyű elveszni, azonban fontos, hogy elsősorban ne ár, hanem a saját igényeink alapján döntsünk – mai cikkünkben négy olyan esetet veszünk sorra, melyekre fedezetet nyújthat a lakásbiztosításunk.

1. Leolvadt hűtő vagy fagyasztó

Legyen szó akár egy váratlan áramszünetről, akár egy műszaki meghibásodásról, nagyon kellemetlen szembesülni azzal, hogy a hűtőszekrényünk vagy akár fagyasztónk éppen nem hűt. Ilyenkor akár több tízezer forintnyi élelmiszerünk is tönkremehet, ami jelentős anyagi veszteség – jó hír, hogy a legtöbb biztosító már gondolt erre, így bizonyos lakásbiztosítások esetén a leolvadt hűtőszekrényünkkel kapcsolatos kárunkat is megtérítik.

2. Véletlen károkozás

Akármilyen elővigyázatosak vagyunk, sajnos bármikor előfordulhat, hogy kárt okozunk valakinek – például, ha a postás elcsúszik az új lábtörlőnkben, vagy egy óvatlan pillanatban lelökjük a vendégünk okostelefonját az asztalról, aminek így betörik a kijelzője. Kevesen tudják, hogy bizonyos lakásbiztosítási ajánlatoknak része a felelősségbiztosítás is, amely minden olyan esetre vonatkozik, amikor közvetve vagy közvetlenül másoknak kárt okozunk. Ez egy olyan kiegészítés, ami minden élethelyzetben hasznos lehet, így a lakásbiztosítás megkötése előtt érdemes tájékozódni a lehetőségeinkről.

3. Megsérült akvárium

Házi kedvenceink bizony komoly károkat is okozhatnak a lakásban, az összes közül azonban talán az a legkellemetlenebb, amikor a lakás díszeként is funkcionáló akvárium üvege megsérül, így a kedvenceink mellett a lakásunk, sőt, még a szomszéd lakások is veszélybe kerülhetnek. Nem is gondolnánk, hogy számos lakásbiztosítás már a megsérült akvárium okozta kárra is fedezetet nyújt, így nyugodtan hódolhatunk az akvarisztika örömeinek anélkül, hogy aggódnunk kelljen a következmények miatt.

4. Utcai „művészet”

Kevés bosszantóbb látvány van annál, amikor a házunk, lakásunk falát egyik napról a másikra egy felfújt minta „díszíti”. Sokan ilyenkor azonnal nekilátnak saját költségen helyrehozni a károkat, holott bizonyos lakásbiztosítások megkötése esetén a biztosító a graffiti okozta esztétikai kárt is megtéríti. A Netrisk.hu lakásbiztosítási aloldalán saját igényeinek megfelelően válogathat biztosító partnereink lakásbiztosítás ajánlatai között, hogy az otthona valóban a nyugalom szigetévé váljon.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu