Vakok, gyengénlátók számára

Autó eladási hírek, cikkek

Autóeladás törzskönyv nélkül: mik a lehetőségeink?
Autóeladás törzskönyv nélkül: mik a lehetőségeink?

2022. május 19.

Bár a törzskönyvvel tudjuk igazolni a gépjármű tulajdonjogát, a mindennapok során valójában nincs rá szükség, hiszen a forgalomban való részvételnek nem feltétele, így egy esetleges közúti ellenőrzésnél sem kérik el. Mivel ritkán vesszük elő, gyakori probléma, hogy az évek alatt elveszik, hiánya pedig csak akkor tűnik fel, amikor éppen eladásra kerülne a sor. Az autóeladás törzskönyv nélkül sem teljesen lehetetlen dolog, de nem ajánlott, ráadásul ehhez igazán nagyfokú bizalom szükséges az eladó és a vevő között. Cikkünkből megtudhatja, hogy miért fontos a törzskönyv megléte az adásvétel során, és eláruljuk, mit kell tenni, ha elvesztette.

Tovább

Így zajlik a gépjármű eladás bejelentése
Így zajlik a gépjármű eladás bejelentése

2020. október 6.

Ha rendben lezárult az adásvétel, és búcsút intettünk szeretett autónknak, még egy adminisztrációs lépést teljesítenünk kell, mielőtt nyugodtan hátradőlhetnénk: ez a gépjármű eladásának bejelentése, amelyre nyolc napunk van az autó eladása után. Cikkünkben sorra vesszük, hogy pontosan hogyan zajlik az autó eladás bejelentése, és miért fontos eleget tennünk ennek a feladatnak.

Tovább

Hogyan szúrhatjuk ki időben az autós csalókat?
Hogyan szúrhatjuk ki időben az autós csalókat?

2020. július 9.

Előző cikkünkben sorra vettük a három legjellemzőbb autós átverést, melyek ellen a leghatékonyabb módszer, ha tudatosan készülünk a „kétes” alakok megjelenésére, és pontosan tudjuk, mi a teendő ilyen helyzetben. Mutatjuk, hogyan kerülhetjük el, hogy mi is áldozattá váljunk!

Tovább

3 átverés, amibe jármű eladásakor belefuthatunk
3 átverés, amibe jármű eladásakor belefuthatunk

2020. július 7.

Egy autó eladásakor sajnos előfordulhat, hogy nem csak tisztességes érdeklődőkkel lesz dolgunk. A mai csalók már meglehetősen kifinomult módszerekkel dolgoznak, amikkel könnyű zavarba hozni a gyanútlan tulajdonost, azonban ha résen vagyunk, megelőzhetjük a bajt. Nézzünk három tipikus autós átverést, és néhány egyszerű módszert, hogy időben felismerhessük, ha csalóval van dolgunk!

Tovább

1