Vakok, gyengénlátók számára

Biztosítóváltást tervez?

Olvassa el tájékoztatónkat, melyben megválaszoljuk a témával kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket, illetve bemutatjuk a kötelező biztosítás kötésének menetét!

A Netrisk.hu-n gyorsan, kényelmesen és rendkívül egyszerűen hasonlíthatja össze a piac valamennyi KGFB ajánlatát, méghozzá az Ön biztosítási igényeire szabva. A kiválasztott biztosítás megkötését azonnal, sorban állás és személyes ügyintézés nélkül kezdeményezheti, a biztosítóváltással járó adminisztrációt pedig – ha ezt Ön időben jelzi számunkra – örömmel átvállaljuk.
Lap tetejére
A kötelező biztosítások rendszerében számos díjkedvezmény elérhető, amelyek közül szinte valamennyi érvényesíthető a Netrisk.hu-n keresztül is. Többek között az alábbi kedvezményeket veheti igénybe:

• Gyerekkedvezmény
• Kármentességi kedvezmény
• Közszolgálati dolgozók kedvezménye
• Díjfizetési ütem, illetve mód szerinti kedvezmények
• E-mail cím és telefonszám-kedvezmény
• Kampánykedvezmény
• Nyugdíjas kedvezmény
• Mozgáskorlátozottak kedvezménye
• Hűség- és partnerkedvezmények
• Családi kedvezmény
• Polgárőr kedvezmény, stb.

Ne feledje, hogy kalkulátorunk nem tudja kezelni azokat a kedvezményeket, amelyeket – a meghirdetett tarifákban való megfogalmazásuk alapján – az arra jogosultak eleve csak az erre a célra fenntartott felületen (pl. a biztosító saját weboldala, vagy kedvezményezettként külön kóddal) érhetnek el. Ez Ön számára nem jelent egyértelműen hátrányt, hiszen egyrészt több kedvezményre való jogosultság esetén a tarifák tartalmazhatnak egy maximálisan igénybe vehető kedvezménylimitet, illetve ezen oldalak nem kínálják egy időben az alábbi kényelmi funkciókat: valamennyi biztosító KGFB-díjának összehasonlítása, szerződéskötés, előzményszerződés felmondása.
Lap tetejére
A biztosítók a bonus-malus fokozatot a központi kártörténeti nyilvántartásból kérdezik le, azt külön igazolni nem kell, de kiemelten fontos helyesen megadni az előzményszerződés kötvényszámát. Az évfordulós váltás során a besorolás a következő biztosítási időszakban egy osztályt emelkedik (legmagasabb besorolás: B10), ha a szerződéssel érintett gépjármű az új biztosítási időszakot közvetlenül megelőző biztosítási időszak és az új biztosítási időszak kezdő napjai közötti időtartam során legalább 270 napig biztosítási fedezettel rendelkezett, és ebben az időtartamban az üzembentartónak az érintett gépjármű vonatkozásában – a károkozás időpontjától függetlenül – kártérítési kötelezettsége (az első kárkifizetés vagy a biztosítóval szemben hozott jogerős ítélet dátuma) nem vált ismertté.
Lap tetejére
Évfordulós biztosítóváltás esetén a biztosítási szerződést legkésőbb a biztosítási évforduló előtt 30 nappal lehet felmondani írásban (vagy ha a biztosító és a szerződő erről külön megállapodtak, akkor elektronikusan), úgy, hogy a felmondásnak igazolható módon be kell érkeznie a határidőig.

Ha biztosítását a Netrisk.hu-n kötötte meg, átvállaljuk a biztosítóváltással járó adminisztrációt, amennyiben felmondási szándékát legkésőbb az évforduló előtti 33. napig jelzi a részünkre.

FONTOS! A 2022. év végi évforduló esetén az előzménybiztosítás felmondását csak abban az esetben tudjuk mi elintézni, ha az új szerződést 2022. december 1. 18:00 óráig sikeresen megrendeli. Amennyiben megkaptuk az új szerződés megkötésére vonatkozó megrendelést, a regisztrációnál megadott e-mail címen értesítjük. Ha 24 órán belül nem érkezik meg a visszaigazoló e-mail, kérjük, megrendelését tekintse sikertelennek, és ismételje meg a szerződéskötést.
Lap tetejére
Az online szerződéskötés egyszerű, gyors és kényelmes ügyintézést biztosít, amellyel nemcsak pénzt, de időt is spórolhat. Szerződése online megkötéséhez csupán annyit kell tennie, hogy a kalkuláció során kiválasztott ajánlat mellett található „Megkötöm” gombra kattint, majd megadja a szükséges adatokat. A szerződéskötés tényét és tartalmát e-mailben visszaigazoljuk, illetve rendszeresen értesítjük a szerződésével kapcsolatos lépésekről, így kérjük, a regisztráció során olyan e-mail címet adjon meg, amelyet valóban használ.
Lap tetejére
Miután leadta a biztosítás megkötésére vonatkozó igényét, a szerződéskötés tényét a regisztrációkor megadott e-mail címen visszaigazoljuk, valamint elküldjük a KGFB szerződés részletes tartalmát, új ügyfél esetén pedig az alkuszi megbízást is.

A beérkezett új megrendelés alapján első lépésként érkeztetjük a felmondást az előzmény-biztosítónál, majd megkötjük az új szerződést. Az előzmény-biztosítás felmondásának tényéről és időpontjáról, valamint az új szerződés létrejöttéről e-mailben értesítést küldünk. Természetesen azzal egy időben, hogy az új biztosítójánál megkötjük a biztosítási szerződést, a személyes menüben feltöltjük a szerződés megkötését igazoló dokumentumot (biztosítási ajánlat egy példánya/igazolás). Ezt követően Önnek már nincs más dolga, mint befizetni az első esedékes biztosítási díjat.

Fontos: a biztosító a beérkező ajánlatot és a szerződéses adatokat a központi nyilvántartásokban (pl. lakcímnyilvántartás, gépjármű-nyilvántartás stb.) ellenőrzi, téves adatok esetén pedig az ajánlatot elutasíthatja vagy javasaltot tehet azok módosítására, amely a biztosítási díjra is befolyással lehet. Kérjük, hogy figyelmesen nézze át a biztosító értesítéseit, és a díjfizetésnek is annak megfelelően tegyen eleget.
Lap tetejére
A díjat az esedékesség első napján, de legkésőbb az esedékességtől számított 60 napon belül kell megfizetni. Az esedékesség napja a szerződés kockázatviselési kezdete. A kockázatviselés kezdetétől számított 60. nap elteltével – amennyiben az esedékes díj nem került befizetésre – a szerződés megszűnik. A díjfizetés időzítésénél figyelembe kell venni, hogy a fizetési kötelezettség az érintett biztosító bankszámláján történő jóváírással a jóváírás napján minősül pénzügyileg teljesítettnek, ezért a díjfizetésről legkésőbb nem az esedékességtől számított 60. napon, hanem – a díjfizetési formától függően – már napokkal e határidő előtt kell intézkedni. Ne feledje, hogy a díjfizetési kötelezettség akkor is Önt terheli, amennyiben a díjbekérő valamilyen nem várt okból nem érkezik meg a biztosítótól.
Lap tetejére
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvény értelmében a KGFB meglétét (a biztosítási fedezet fennállását) a hatóság – pl. egy közúti ellenőrzéskor – a kötvénynyilvántartó szervtől történő elektronikus lekérdezéssel is ellenőrizheti. A tapasztalatok szerint ezzel együtt is célszerű, hogy az üzembentartók a közúti forgalomban maguknál tartsák a KGFB-szerződés érvényességét és a díjfizetés megtörténtét igazoló dokumentumokat. Ezek az alábbiak:

• meghatározott tartalmú biztosítást igazoló dokumentum, jellemzően kötvény (a kockázatviselés kezdetétől 60 napig, ha kockázatviselés időtartamát vagy a díjrendezettséget másképp nem igazolják);
• meghatározott tartalmú biztosítást igazoló dokumentum (pl. kötvény vagy ajánlat) és a díj befizetését igazoló postai csekkszelvény vagy díjfizetési bizonylat (a rendezett időszak feltüntetésével);
• meghatározott tartalmú és formájú biztosítói igazolás (pl. fedezetigazolás);
• zöldkártya (zöldkártya-egyezmény országaiban)
Lap tetejére
A költségtérítésünket (közvetett díjazásként) attól a biztosítótól kapjuk, ahová Ügyfeleink szerződését közvetítjük. A Netrisk.hu alkuszi szolgáltatása tehát Ön számára ingyenes!
Lap tetejére
Gyorslinkek
Segíthetünk?
+36 1 413 3480
Hívható:
Hétfő 8:00 - 20:00
Kedd - Szerda 8:00 - 17:00
Csütörtök - Péntek 8:00 - 16:00
Terméktájékoztatók: