Hamarosan véget ér a márciusi lakásbiztosítási kampány. Ne hagyja elúszni a jó ajánlatokat!

4

Nap

7

Óra

20

Perc

32

Másodperc

Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2021. január 25.

Miért érdemes alkuszcég segítségével biztosítást kötni?

Azok, akik még soha nem vették igénybe biztosítási alkusz segítségét, bizonyára elgondolkodtak már azon, hogy vajon mennyivel nyújt többet ez a szolgáltatás annál, mint amikor besétálunk egy biztosítóhoz, és megkötünk egy számunkra szimpatikus biztosítást. Cikkünkben ezúttal arra adunk választ, hogy miért érdemes alkuszon keresztül biztosítást kötni.

Mit jelent pontosan az alkusz?

Első lépésként tisztázzuk, hogy pontosan mi a feladata egy biztosítási alkusznak: a biztosítási ügynökökkel szemben, akik egy adott biztosítót képviselnek, az alkuszok egyszerre több biztosító partnerrel dolgoznak együtt, így szélesebb kínálatból tudnak terméket ajánlani az ügyfélnek. Fontos ugyanakkor, hogy különbséget tegyünk a többes ügynök és az alkusz között, hiszen míg a többes ügynök megbízói maguk a biztosítók, az alkuszok az ügyfelet képviselik, így tevékenységük a biztosítóktól független. Alkusz lehet személy és cég is, számos vállalat – például a Netrisk.hu – pedig online alkuszi szolgáltatással teszi egyszerűbbé az ügyfelek döntését.

Összehasonlítással tudatosabb döntést hozhatunk

Manapság nem mindegy, hogyan tervezzük a pénzügyeinket, ez pedig vonatkozik a biztosításainkra is: elég csak a kötelező biztosításra gondolni, és láthatjuk, hogy az egyes biztosítók ajánlatai között jelentős árkülönbség is lehet. Ahhoz, hogy tudatosabb döntést hozzunk, több különböző biztosító ajánlatát is meg kell ismernünk, hiszen egyes termékek esetén a biztosítási díjakon kívül eltérés lehet a kártérítés összegében, a biztosítási szolgáltatások körében, és a kárkifizetés folyamatában is. Az ajánlatok összehasonlítása személyes ügyintézéssel többnyire hosszú és bonyolult, egy online kalkulátor használatával azonban jóval egyszerűbb dolgunk van: csupán be kell vinnünk néhány szükséges adatot, és láthatjuk is a személyre szabott ajánlatokat!

Gyors, online, érintkezésmentes

Az elmúlt év rengeteget változtatott a mindennapi életünkön, így egyre elterjedtebbé vált az online, érintkezésmentes ügyintézés. Az online kalkulációnak és biztosításkötésnek számos előnye van: az ajánlatok összehasonlítását az otthonunk kényelméből végezhetjük, ahol sokkal nyugodtabb körülmények között választhatjuk ki a számunkra megfelelő biztosítást. Gyakran okoz fejtörést az is, hogy használtautó vásárlásakor a tulajdonunkba került járművet csak érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással vihetjük haza, az adásvételi szerződés aláírásának napjától már érvényes kötelező biztosítással kell rendelkeznünk a járműre vonatkozóan – ebben az esetben elég csak egy laptop vagy egy okostelefon, amelyen azonnal, az adásvétel helyszínén kiválaszthatjuk és megköthetjük a számunkra kedvező KGFB-t.

Szakértői segítség

Ha nem vagyunk gyakorlottak a biztosítási ügyekben, bármikor előfordulhat, hogy a kalkuláció vagy a biztosításkötés folyamatában összezavarodunk, és nem tudjuk, hogyan tovább – a Netrisk.hu ügyfélszolgálata telefonon és online chaten is az ügyfelek rendelkezésére áll, így gyorsan és egyszerűen szakértői segítséghez juthatunk.

Biztosítóváltás? Nem probléma!

Napjainkban is viszonylag kevesen élnek a biztosítóváltás lehetőségével, holott bármilyen biztosítási termékről is legyen szó, előfordulhat, hogy a jelenleginél sokkal kedvezőbb feltételekkel köthetünk új szerződést. A Netrisk.hu nemcsak az új biztosítás kiválasztásában és megkötésében áll rendelkezésre, hanem akár a meglévő biztosítás felmondásában is, alkuszi megbízás megadását követően. Nekünk csak annyi a teendőnk, hogy időben jelezzük a váltási szándékunkat, az ügyfélszolgálat pedig készséggel tájékoztat minket a lehetőségekről.

Extra költségek nélkül

Az alkuszcégek az ügyfél megbízásából járnak el, a biztosításközvetítői szolgáltatás azonban számukra jellemzően díjmentes. Emiatt semmilyen extra költséggel nem kell számolnunk, sőt, a Netrisk.hu-n árgarancia biztosítja, hogy a kalkulációs folyamatban megjelenő díjak megegyeznek a biztosítók által meghirdetett, vagy a Netrisk.hu felé közölt tarifákkal.

Több szolgáltatás egy helyen

A nagyobb alkuszcégeknél természetesen nem csak kötelező biztosítást köthetünk: a Netrisk.hu-n a KGFB mellett lehetőség van KGFB flotta , CASCO , autós kiegészítő biztosítás , lakás- , baleset- , utas- és munkanélküliség biztosítás ajánlatok összehasonlítására és megkötésére is. Továbbá olyan kis- és közepes vállalkozókra is gondoltunk, akik számára az online felületeinken elérhető kalkulátorok nem nyújtanak kellő rugalmasságot az egyedi igényeikre, ezért kérhetnek tőlünk külön megkeresést a Netrisk Agent szolgáltatásunk segítségével.

A személyes menünek köszönhetően egy helyen kezelhetjük valamennyi biztosítási szerződésünket, ha pedig feliratkozunk az évfordulós értesítőkre, a közelgő biztosítóváltás lehetőségéről sem fogunk lecsúszni.

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek