Barion Pixel Vakok, gyengénlátók számára

Kérdése van? Válaszolunk.

5 ok, amiért érdemes balesetbiztosítást kötni

2020.10.14

„Ilyesmi soha nem történhet meg velem!” – ismerős mondat, igaz? Bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minket soha nem érhetnek balesetek, valójában bárhol, bármikor megtörténhet egy kisebb-nagyobb szerencsétlenség. Legyen szó akár csonttörésről, akár súlyosabb balesetről, a biztosítás mellett számos érv szól – mi most ötöt mutatunk ezek közül!

1. Napi pár száz forintért többmilliós szolgáltatáshoz juthatunk

A biztosítás az a szolgáltatás, amit annak ellenére fizetünk, hogy közben végig azért drukkolunk, hogy ne legyen szükség rá – ha viszont mégis használnunk kell, jelentős anyagi támaszt nyújthat. A balesetbiztosítás ajánlattól függően csak napi néhány száz forintos kiadást jelent fejenként, viszont maradandó sérülés vagy más súlyos baleset esetén akár többmillió forintos kártérítést is kaphatunk, amit önerőből szinte biztosan nem tudnánk előteremteni egy hosszúra nyúló rehabilitáció során.

2. Kisegít, ha munkaképtelenné válunk

Ha baleset történik, nemcsak a hosszas kórházi kezelés és az otthoni lábadozás kényelmetlensége okoz fejtörést, de az emiatt kiesett jövedelem is. A legtöbb háztartásban már egy-két hét táppénz is érezhető kiesést okoz, egy fekvőgipsszel vagy nagyobb műtétet követően azonban ennél lényegesen több időt is tölthetünk ágyhoz kötve. Ha nem rendelkezünk anyagi tartalékkal, ez jelentős nehézségeket okozhat – bár nem szívesen gondolunk a legrosszabbra, sajnos ezekre az eshetőségekre is fel kell készülnünk.

3. Arra fordítjuk a kártérítést, amire csak akarjuk

A biztosítási szerződés jellemzően nem köti ki, hogy mire fordíthatjuk a kártérítést, így azt arra költhetjük, amire a legnagyobb szükségünk van. A különböző gyógyászati segédeszközök, gyógyszerek és rehabilitációs kezelések ára igen magasra rúghat, így sokan erre fordítják a kapott összeget, ha pedig a gyermekünk szenvedett balesetet, egy régóta vágyott játék enyhíthet a fájdalmakon. Ha ágyban töltjük a lábadozást, szükségünk lehet különböző gyógymatracokra és párnákra, amelyek szintén költségesek lehetnek – egy eleve megcsappant bevételből nagyon nehéz ezt önerőből fedezni.

4. Egy szerződéssel az egész család védelméről gondoskodhatunk

Ha nem csak a saját biztonságunktól gondoskodnánk, jó hír, hogy egy szerződés alatt akár az egész családunkra megköthetjük a biztosítást. Érdemes már a kisebbekre is gondolni: a csonttörések és a különböző, kórházi ellátást igénylő balesetek gyermekkorban meglehetősen gyakoriak, a legkisebbek számára ráadásul jellemzően kedvezőbb árú konstrukciók érhetők el.

5. Egyszerűen, online is megköthetjük

A biztosításkötéshez ma már nem kell kimozdulnunk otthonról: a Netrisk.hu-n több különböző ajánlat közül választhatjuk ki azt, amelyik megfelel a saját vagy a családunk igényeinek, a kiválasztott biztosítást pedig egyszerűen, online is megköthetjük. Fő a biztonság!

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu