Vakok, gyengénlátók számára

Biztosítóváltás segítségünkkel

Az alábbiakban részletesen megtalálja a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) biztosítóváltással kapcsolatos fontosabb kérdéseket és válaszokat

Gyorsan, kényelmesen és rendkívül egyszerűen bemutatjuk, összehasonlítjuk az Ön biztosítási igényére vonatkozó, a Magyarországon KGFB biztosítási termékkel rendelkező valamennyi, új szerződés kötésére jogosult biztosító teljesen személyre szabott ajánlatait. Az Ön számára tetsző és leginkább megfelelő biztosítás megkötését azonnal kezdeményezni tudja Online, nincs utánajárás, sorban állás, vagy időpont egyeztetés a különböző biztosítók ügynökeivel. Az idő pénz, és mi sok időt megspórolunk Ügyfeleinknek.
Lap tetejére
A Netrisk rendszere figyelembe veszi szinte az összes szóba jöhető kedvezményt, mint például: • Gyerekkedvezmény • Kármentességi kedvezmény • Közszolgálati dolgozók kedvezménye • Díjfizetési ütem illetve mód szerinti kedvezmények • E-mail cím és telefonszám kedvezmény • Kampánykedvezmény • Nyugdíjas kedvezmény • Mozgáskorlátozottak kedvezménye • Hűség- és partnerkedvezmények • Családi kedvezmény • Polgárőr kedvezmény stb. Kalkulátorunk nem tudja kezelni azokat a kedvezményeket, amelyeket - a meghirdetett tarifákban való megfogalmazásuk alapján - az arra jogosultak eleve csak az erre a célra fenntartott felületen (pl. biztosító saját weboldala, vagy kedvezményezettként külön kóddal) érhetnek el. Ez Ön számára nem jelent egyértelműen hátrányt, egyrészt mert több kedvezményre való jogosultság esetén a tarifák tartalmazhatnak egy maximálisan igénybe vehető kedvezmény limitet, másrészt mert elmondható, hogy ezen oldalak nem kínálják egy időben az alábbi kényelmi funkciókat: valamennyi biztosító KGFB díjának összehasonlítása, szerződéskötés, előzmény szerződés felmondása.
Lap tetejére

A biztosítók a bonus-malus fokozatot a központi kártörténeti nyilvántartásból kérdezik le, azt külön igazolni nem kell, de kiemelten fontos helyesen megadni az előzmény-szerződés kötvényszámát. Az évfordulós váltás során a besorolás a következő biztosítási időszakban egy osztályt emelkedik (legmagasabb besorolás: B10), ha a szerződéssel érintett gépjármű az új biztosítási időszakot közvetlenül megelőző biztosítási időszak és az új biztosítási időszak kezdő napjai közötti időtartam során legalább 270 napig biztosítási fedezettel rendelkezett, és ebben az időtartamban az üzemben tartónak az érintett gépjármű vonatkozásában - a károkozás időpontjától függetlenül - kártérítési kötelezettsége (az első kárkifizetés vagy a biztosítóval szemben hozott jogerős ítélet dátuma) nem vált ismertté.

Évfordulós biztosítóváltásnál a felmondás szabálya az, hogy a biztosítási szerződést a biztosítási évfordulóra, azt legalább 30 nappal megelőzően írásban (vagy ha a biztosító és a szerződő erről külön megállapodtak, akkor elektronikusan) lehet felmondani úgy, hogy a felmondásnak igazolható módon a biztosítóhoz határidőben meg kell érkezni.

A Netrisk.hu-n kötött biztosításnál mi eljuttatjuk a felmondást előző biztosítójához, illetve megkötjük új biztosítását.

FONTOS! A 2020 év végi évforduló esetén az előzménybiztosítás felmondását csak abban az esetben tudjuk mi elintézni, ha az új szerződést 2020. december 1. 14:00 óráig sikeresen megrendeli. (Az év közben esedékes évfordulók esetén az előzmény-szerződés felmondásánál akkor tudunk eljárni, ha az új szerződést az évforduló előtt legalább 33 nappal korábban elkészíti.) Minden ügyfelünket a regisztrációnál megadott e-mail címre küldött üzenetben értesítjük, ha megkaptuk az új szerződés megkötésére vonatkozó megrendelést. Amennyiben visszaigazoló e-mailt 24 órán belül nem kap, tekintse úgy, hogy nem volt sikeres a megrendelés és ismételje meg a szerződéskötést.

Lap tetejére
Az Online szerződéskötés egyszerű, gyors, kényelmes ügyintézést biztosít. Ráadásul nem csak pénzt, hanem rengeteg időt is spórolhat, amennyiben ránk bízza az ügyintézés fáradalmait. Az Online szerződéskötéshez nem kell mást tenni, csak kattintson az Ön igényeinek leginkább megfelelő ajánlatot tevő biztosító neve melletti MEGKÖTÖM ikonra. Innen már gyerekjáték a szerződéskötés, mivel minden esetlegesen felmerülő kérdésére megpróbáltunk előre felkészülni, és ennek megfelelően alakítottuk ki a szerződéskötés folyamatát, illetve az abban szereplő információkat. Az Online szerződéskötés tényét és tartalmát e-mailben visszaigazoljuk, sőt a teljes folyamat során mindig tájékoztatjuk a megtett lépésekről, a regisztrációnál megadott e-mail címen. Ezért kérjük, olyan e-mail címet adjon meg, amit gyakran meg szokott nézni.
Lap tetejére

A biztosítás megkötésére tett igény leadását követően, a regisztrációnál megadott e-mail címre visszaigazoljuk (új ügyfél esetén az alkuszi megbízást és) a kgfb szerződés megrendelést és részletes tartalmát. A beérkezett új megrendelés alapján először érkeztetjük a felmondást az előzmény-biztosítónál, majd megkötjük az új szerződést. Az előzmény-biztosítás felmondásának tényéről és időpontjáról, valamint az új szerződés létrejöttéről e-mailben értesítést küldünk. Természetesen azzal egy időben, hogy az új biztosítójánál megkötjük a biztosítási szerződést, a személyes menüben feltöltjük a szerződés megkötését igazoló dokumentumot (biztosítási ajánlat egy példánya/igazolás). Ezt követően Ügyfeleinknek már nincs más dolga, mint az első esedékes biztosítás díját befizetni. Fontos: a biztosító a beérkező ajánlatot és a szerződéses adatokat a központi nyilvántartásokban (pl. lakcímnyilvántartás, gépjármű nyilvántartás stb.) ellenőrzi, és téves adatok miatt az ajánlatot elutasíthatja vagy javasaltot tehet azok módosítására, amely a biztosítási díjra is befolyással lehet. Kérjük, hogy Ügyfeleink figyelmesen nézzék át a biztosító értesítéseit, és a díjfizetésnek is annak megfelelően tegyenek eleget.

Lap tetejére
A díjat az esedékesség első napján, de legkésőbb az esedékességtől számított 60 napon belül kell megfizetni. Az esedékesség napja a szerződés kockázatviselési kezdete. A kockázatviselés kezdetétől számított 60. nap elteltével – amennyiben az esedékes díj nem került befizetésre – a szerződés megszűnik. A díjfizetés időzítésénél figyelembe kell venni, hogy a fizetési kötelezettség az érintett biztosító bankszámláján történő jóváírással a jóváírás napján minősül pénzügyileg teljesítettnek, ezért a díjfizetésről legkésőbb nem az esedékességtől számított 60. napon, hanem - a díjfizetési formától függően - már napokkal e határidő előtt kell intézkedni. Figyelni kell arra, hogy a díjfizetési kötelezettség akkor is Önt terheli, amennyiben a díjbekérő valamilyen nem várt okból nem érkezik meg a biztosítótól.
Lap tetejére
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvény értelmében a KGFB meglétét (a biztosítási fedezet fennállását) a hatóság – pl. egy közúti ellenőrzéskor – a kötvénynyilvántartó szervtől történő elektronikus lekérdezéssel is ellenőrizheti. A tapasztalatok szerint ezzel együtt is célszerű, hogy az üzembentartók a közúti forgalomban mindenkor maguknál tartsák a KGFB-szerződés érvényességét és a díjfizetés megtörténtét igazoló dokumentumokat. Ezek az alábbiak: meghatározott tartalmú biztosítást igazoló dokumentum, jellemzően kötvény (a kockázatviselés kezdetétől 60 napig, ha kockázatviselés időtartamát vagy a díjrendezettséget másképp nem igazolják); meghatározott tartalmú biztosítást igazoló dokumentum (pl. kötvény vagy ajánlat) és a díj befizetését igazoló postai csekkszelvény vagy díjfizetési bizonylat (a rendezett időszak feltüntetésével); meghatározott tartalmú és formájú biztosítói igazolás (pl. fedezetigazolás); zöldkártya (zöldkártya-egyezmény országaiban).
Lap tetejére
A portál rendszerében a szerződéskötéshez regisztrációra van szükség, egy ügyfélhez csak egy regisztráció tartozhat, ezért kérjük, ne regisztráljon újra. Amennyiben elfelejtette korábbi felhasználói nevét (azonosítóját), jelszavát, akkor kérjük, kattintson az elfelejtett jelszó gombra - ezt a szerződéskötésnél a belépési pontnál, vagy a személyes menüpontba belépve találja meg.
Lap tetejére
A költségtérítésünket (közvetett díjazásként) attól a biztosítótól kapjuk, ahová Ügyfeleink szerződését közvetítjük.
Lap tetejére
Gyorslinkek
Terméktájékoztatók:
Legfontosabb szavak:
Segíthetünk?
+36 1 413 3480
Hívható:
Hétfő 8:00 - 20:00
Kedd - Szerda 8:00 - 17:00
Csütörtök - Péntek 8:00 - 16:00