Vakok, gyengénlátók számára

Biztosítóváltás segítségünkkel

Az alábbiakban részletesen megtalálja a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) biztosítóváltással kapcsolatos fontosabb kérdéseket és válaszokat

Gyorsan, kényelmesen és rendkívül egyszerűen bemutatjuk, összehasonlítjuk az Ön biztosítási igényére vonatkozó, a Magyarországon KGFB biztosítási termékkel rendelkező valamennyi, új szerződés kötésére jogosult biztosító teljesen személyre szabott ajánlatait. Az Ön számára tetsző és leginkább megfelelő biztosítás megkötését azonnal kezdeményezni tudja Online, nincs utánajárás, sorban állás, vagy időpont egyeztetés a különböző biztosítók ügynökeivel. Az idő pénz, és mi sok időt megspórolunk Ügyfeleinknek.
Lap tetejére
A Netrisk rendszere figyelembe veszi szinte az összes szóba jöhető kedvezményt, mint például: • Gyerekkedvezmény • Kármentességi kedvezmény • Közszolgálati dolgozók kedvezménye • Díjfizetési ütem illetve mód szerinti kedvezmények • E-mail cím és telefonszám kedvezmény • Kampánykedvezmény • Nyugdíjas kedvezmény • Mozgáskorlátozottak kedvezménye • Hűség- és partnerkedvezmények • Családi kedvezmény • Polgárőr kedvezmény stb. Kalkulátorunk nem tudja kezelni azokat a kedvezményeket, amelyeket - a meghirdetett tarifákban való megfogalmazásuk alapján - az arra jogosultak eleve csak az erre a célra fenntartott felületen (pl. biztosító saját weboldala, vagy kedvezményezettként külön kóddal) érhetnek el. Ez Ön számára nem jelent egyértelműen hátrányt, egyrészt mert több kedvezményre való jogosultság esetén a tarifák tartalmazhatnak egy maximálisan igénybe vehető kedvezmény limitet, másrészt mert elmondható, hogy ezen oldalak nem kínálják egy időben az alábbi kényelmi funkciókat: valamennyi biztosító KGFB díjának összehasonlítása, szerződéskötés, előzmény szerződés felmondása.
Lap tetejére
Természetesen IGEN. A szabályszerűen megszüntetett biztosítás kármentes évei után járó bonusz fokozatot Ön tovább viszi új biztosítójához. Évfordulós biztosítóváltásnál a szabályszerű felmondás szabályai: a szerződést írásban kell felmondani, a felmondásnak a biztosítási évforduló előtt legkésőbb 30 nappal igazolható módon be kell érkeznie a biztosítóhoz.
A Netrisk.hu-n kötött biztosításnál Önnek csak az alkuszi megbízást kell aláírva visszaküldeni az OnlineFAX segítségével a Személyes menüből, FAXON: (06-1) 413-3490, vagy, ha ez nem megoldható, akkor postacímünkre (Netrisk.hu Zrt. 1441 Budapest, Pf. 102.) és mi eljuttatjuk a felmondást előző biztosítójához, illetve megkötjük új biztosítását.

FONTOS! A 2017 év végi évforduló esetén az előzménybiztosítás felmondását csak abban az esetben tudjuk mi elintézni, ha az alkuszi megbízást 2017. december 1. 12:00 óráig társaságunk kézhez kapja. Minden ügyfelünket, a regisztrációnál megadott e-mail címre küldött üzenetben értesítjük, ha megkaptuk a szükséges dokumentumokat. Amennyiben visszaigazoló e-mailt nem kap, tekintse úgy, hogy nem kaptuk meg a küldeményt, ezért ismételje meg a küldést.
Lap tetejére
Az Online szerződéskötés egyszerű, gyors, kényelmes ügyintézést biztosít. Ráadásul nem csak pénzt, hanem rengeteg időt is spórolhat, amennyiben ránk bízza az ügyintézés fáradalmait. Az Online szerződéskötéshez nem kell mást tenni, csak kattintson az Ön igényeinek leginkább megfelelő ajánlatot tevő biztosító neve melletti MEGKÖTÖM ikonra. Innen már gyerekjáték a szerződéskötés, mivel minden esetlegesen felmerülő kérdésére megpróbáltunk előre felkészülni, és ennek megfelelően alakítottuk ki a szerződéskötés folyamatát, illetve az abban szereplő információkat. Az Online szerződéskötés tényét és tartalmát e-mailben visszaigazoljuk, sőt a teljes folyamat során mindig tájékoztatjuk a megtett lépésekről, a regisztrációnál megadott e-mail címen. Ezért kérjük, olyan e-mail címet adjon meg, amit gyakran meg szokott nézni. A visszaigazoló e-mailből ki tudja nyomtani az alkuszi megbízást, amit a Személyes menün keresztül, FAXON ((06-1) 413-3490) vagy postai úton (Netrisk.hu Zrt. 1441 Budapest, Pf. 102) kell aláírva visszaküldeni. Tehát összefoglalva: néhány kattintás és egy FAX vagy postai küldemény feladása, mindössze ennyi.
Lap tetejére
A biztosítási ajánlat elektronikus elküldését követően, a regisztrációnál megadott e-mail címre visszaigazoljuk az ajánlat tényét és részletes tartalmát. A visszaigazoló e-mail csatolt mellékletéből meg tudja nyitni, és ki tudja nyomtatni az alkuszi megbízást.
Kérjük, az alkuszi megbízás saját kezű aláírásával szíveskedjen ellátni (jogi személy esetén céges aláírás és pecsét) és az Online Fax segítségével a Személyes menüben, FAXON (06-1) 413-3490), vagy postán (Netrisk.hu Zrt. 1441 Budapest, Pf. 102.), december 31-i évforduló (tehát 2017 év végi biztosító váltás) esetén legkésőbb 2017. december 1. 12:00 óráig, év közben esedékes évforduló esetén az előzménybiztosítás az évforduló előtt legkésőbb 40 nappal részünkre küldje el. A szerződés megkötéséhez szükséges dokumentum (alkuszi megbízás) társaságunkhoz történő beérkezését, és ügyviteli rendszerünkben történő feldolgozását követően azonnal, a rendszer által generált automatikus e-mailben, a regisztrációnál megadott e-mail címre visszaigazoljuk Ügyfeleinknek. A beérkezett dokumentumok birtokában először érkeztetjük a felmondást az előzmény-biztosítónál, majd megkötjük az új szerződést. Az előzmény-biztosítás felmondásának tényéről és időpontjáról, valamint az új szerződés létrejöttéről e-mailben értesítést küldünk. Természetesen azzal egy időben, hogy az új biztosítójánál megkötjük a biztosítási szerződést, e-mailen megküldjük Ügyfeleinknek a szerződés létrejöttét igazoló dokumentumok (biztosítási ajánlat egy példánya/igazolás). Ezt követően Ügyfeleinknek már nincs más dolga, mint az első esedékes biztosítás díját befizetni.
Lap tetejére
A portál rendszerében megkötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésekre ugyan az érvényes, mint bármely másol megkötött kötelező biztosításra. Ez azt jelenti, hogy a szerződő a kockázatviselés kezdetétől számított 30 napon belül köteles az első díjrészletet a biztosító részére megfizetni. A díjbekérőt és/vagy csekket minden esetben a biztosító küldi meg. Figyelni kell arra, hogy a díjfizetési kötelezettség akkor is Önt terheli, amennyiben a díjbekérő valamilyen nem várt okból nem érkezik meg a biztosítótól.
Lap tetejére
A díj befizetését követően a biztosító küldi meg Önnek a fedezetigazolást, azzal tudja igazolni a szerződés meglétét, illetve amennyiben a díjat csekken fizeti, a csekk feladóvevényével és a biztosítási kötvénnyel is igazolhatja, hogy Önnek érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződése van.
Lap tetejére
A portál rendszerében a szerződéskötéshez regisztrációra van szükség, egy ügyfélhez csak egy regisztráció tartozhat, ezért kérjük, ne regisztráljon újra. Amennyiben elfelejtette korábbi azonosítóját, jelszavát, akkor kérjük, kattintson az elfelejtett jelszó gombra - ezt a szerződéskötésnél a belépési pontnál, vagy a személyes menüpontba belépve találja meg.
Lap tetejére
A szolgáltatás teljes mértékben díjmentes, költségtérítésünket attól a biztosítótól kapjuk, ahova Ügyfeleink szerződését közvetítjük.
Lap tetejére
Gyorslinkek
Terméktájékoztatók:
Legfontosabb szavak: