Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2023. március 16.

Tengerparti úti célok a hosszú hétvégére

A hosszú téli bezártság után nem csoda, ha egy kis napfényre, strandidőre és tengerparti környezetre vágyunk. Szerencsére Európa bővelkedik az olyan mediterrán éghajlatú tájakban, ahová tavasszal is elutazhatunk, ha tengerben szeretnénk fürdeni, és kipihennénk az első negyedév fáradalmait. Válasszunk úti célt, pakoljunk be, és kezdődhet a tavaszi tengerpartozás!

Nizza, Franciaország

A tavaszi időszakban számos hotel és étterem kínál kedvezményeket a látogatóknak, így a francia Riviéra népszerű városában főszezon előtt még spórolhatunk is utazás közben. Emellett a kellemes időjárásnak köszönhetően könnyedén élvezhetjük az olyan kültéri programokat is, mint egy piknikezéssel egybekötött kirándulás és városnézés. Ha itt járunk, ne hagyjuk ki a Musée Matisse és a Marc Chagall Nemzeti Múzeum megtekintését sem, ugyanis ezek télen zárva tartanak. Nizza legfőbb vonzerejét pedig az adja, hogy tavasszal elég meleg van már ahhoz, hogy vacogás nélkül megmártózzunk a tengerben, ugyanakkor a nyárra jellemző hőség még elkerüli a térséget. Ha tavasszal utazunk ide, jó tudni, hogy májusban már nagyobb számban látogatnak ide a turisták, azonban még ekkor is sokkal kevésbé jellemző a zsúfoltság, mint főszezonban.

Felfedező útra indulna a hosszú hétvégén? Ne felejtsen utasbiztosítást kötni a Netrisk.hu-n sorban állás nélkül!

Tel-Aviv, Izrael

Izrael telis-tele van izgalmas látnivalókkal gazdag történelmének és földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően, sőt, úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindenből van benne egy kicsi a több ezer éves romoktól kezdve a gyönyörű tengerpartokig. Ha szeretnénk kihasználni a kellemes időt, és a strandon heverészve, a szabad levegőn töltenénk a pihenésünket, a tavasz a legideálisabb választás az utazásra. Ráadásul ebben az időszakban különleges ünnepekbe is belecsöppenhetünk: általában áprilisban tartják a Yom Haatzmautot, amelyről a zsidó közösség minden évben megemlékezik, ekkor Izrael Állam 1948-as függetlenségének kikiáltását ünneplik. Ez az ország legnagyobb nemzeti ünnepe, ilyenkor hagyományosan élettel telnek meg az utcák, különféle zenés és színházi műsorok, ínycsiklandó ételekkel teli standok és tűzijáték várja a látogatókat.

Antalya, Törökország

Antalyában az éghajlat, a vendégszerető helyiek, a hamisítatlan török ételek és a természet közelsége révén minden adott egy tökéletes tavaszi úthoz. Az előszezon itt már február végén elkezdődik, májusra pedig akár a 26 fokot is elérheti a hőmérséklet, ami már lehetőséget biztosít egy kis megmártózásra a tengerben. Mivel a terület a mediterrán éghajlati öv közepére esik, a kemény telek is elkerülik a térséget, így Antalya egész évben kitűnő úti cél az utazás szerelmeseinek. Tavasszal számos lehetőségünk akad az aktív kikapcsolódásra is, ha itt töltünk néhány napot: túrázzunk, és fedezzük fel az antikvitás korából fennmaradt városokat!

Tenerife, Spanyolország

Tenerifére is igaz, hogy bármikor is látogatunk ide az év során, a tavaszias időjárás garantált. Továbbá ilyenkor még elkerülhetjük a turisták tömegét, és nem kell azon aggódnunk, hogy a tengerparton sikerül-e szabad napágyat találnunk. A szigeten már áprilisban és májusban is akár 20 fokosra felmelegedhet a tenger, így valódi tengerparti nyaralásban lehet részünk az évnek ebben a szakaszában is. Miután a téli időszakra sok helyi vállalkozás bezár, tavasszal mind újult erővel kínálják szolgáltatásaikat: ha különleges élményre vágyunk, próbáljuk ki a jetskizést, a búvárkodást vagy menjünk bálnalesre. Amennyiben nem mindennapi húsvéti ünneplésre vágyunk, távol a számunkra megszokott közegtől, Tenerifén izgalmas szórakozásban lehet részünk: ilyenkor a szigeten mindenütt a Semana Santa, vagyis a nagyhét témájú felvonulások és játékok várják az érdeklődőket.

Porto, Portugália

Ha mediterrán úti cél, akkor Portugália sem maradhat le a listáról. Portóban tavasszal a hőmérséklet emelkedése és a virágokba borult környezet csalogat minket, hogy felfedezzük a várost. Áprilisban azonban fel kell készülnünk a heves esőzésekre is, ugyanis ez a legcsapadékosabb hónap az évben: programszervezés előtt mindig ellenőrizzük az időjárás-előrejelzést! Ha szeretjük a nyüzsgést, ne hagyjuk ki a Queima das Fitast, a végzős diákok ünnepét – ez egy nagy volumenű tavaszi esemény, amire májusban kerül sor. Ekkor a koncerteknek és a parádéknak köszönhetően nagyobb pezsgés jellemzi a várost, mint bármikor az év többi szakaszában. Amennyiben pedig nyugodtabb körülményekre vágyunk, a húsvéti hosszú hétvége tökéletes választás az utazásra!

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek