Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2020. július 6.

Európai körutazás autóval: 15 tökéletes nyári úti cél

Úgy tűnik, az idei nyaralási szezon a távolságtartásról szól majd, emiatt pedig sokan ülnek autóba, és célozzák meg a környező országokat. Szerencsére a szomszédos térségekben bőven akad látnivaló: cikkünkben 15 gyönyörű, autóval is megközelíthető úti célt mutatunk. Indulhat a körutazás?

Ausztria

Nyugati szomszédunk második legnagyobb városa, a kevesebb mint 4 óra alatt megközelíthető Graz a természetbarátoknak és a kultúra szerelmeseinek is tökéletes kikapcsolódást nyújt. A gyönyörű óváros az UNESCO Világörökségének része, a várost körülölelő Várhegyet pedig mindenkinek látnia kell. Budapestről körülbelül 500 kilométerre helyezkedik el Hallstatt , Ausztria egyik legszebb települése, melynek különlegességéről sokat elárul, hogy Kínában felépítették a város pontos másolatát – ne hagyjuk ki, ha Ausztriában járunk! Salzburg megtekintéséhez egészen az osztrák-német határig kell elmennünk, azonban így is csak körülbelül 5-6 órát kell autóban töltenünk. Bár Mozart szülővárosában jelen pillanatban még zárva tartanak a turistalátványosságok, ezek nélkül is eltölthetünk egy pompás hosszú hétvégét.

Szlovákia

Sokan nem is gondolnák, mennyi kincset rejt Szlovákia, amelynek ráadásul a távolabbi pontjait is néhány óra alatt megközelíthetjük autóval. Ha útnak indulunk, érdemes Kassán kezdeni, melynek történelmi belvárosa egész napos kikapcsolódást nyújt – Szlovákia második legnagyobb városát alig 3 órás autóúttal elérhetjük. Ha inkább a természetben gyönyörködnénk, vegyük az irányt az ugyancsak 3 óra alatt megközelíthető Alacsony-Tátra Nemzeti Park felé, amely kezdők számára is kiváló túraútvonalakat kínál, az érintetlen természet és a Magas-Tátra fantasztikus látványa pedig garantálja a feltöltődést. Budapestről körülbelül 4 órát kell utaznunk, hogy elérjük Szepesváralját, és megtekintsük a gyönyörű szepesi várat , amely a környező ékszerdoboz, Lőcse útba ejtésével egész napos programot biztosít.

Külföldre készül? Ne induljon el utasbiztosítás nélkül – kösse meg online a Netrisk.hu-n!

Csehország

Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen Budapestről alig több, mint 3 óra alatt elérhetjük Brnót , vagy Brünnt, amely akár egy egész hétre elég programot biztosít gazdag vidékeivel, kulturális életével, és persze kiváló gasztronómiájával. Ha még különlegesebb élményre vágyunk, valamivel több időt kell utazásra szánnunk: Český Krumlov forgalomtól függően körülbelül 5 óra alatt érhető el Budapestről, azonban minden pillanatát megéri. A már-már mesebeli városkában több napot is érdemes eltölteni, ha pedig továbbutaznánk, érdemes elidőzni az innen körülbelül 3 és fél órás autóúttal megközelíthető Karlovy Varyban is. A fürdővárosként is ismert település nemcsak a gyógyvizek, de az építészet és a kultúra szerelmeseit is azonnal rabul ejti.

Szlovénia

Ha eddig nem tettük, feltétlenül látnunk kell Szlovéniát: érdemes a Budapesttől kb. 3 és fél órányira elhelyezkedő Ptuj városában indítani, amely az ország legrégebbi településeként rengeteg történelmi kincset rejt. Ptujtól mindössze fél óra alatt elérhetjük Maribort , melynek hangulatos óvárosában andalogva a lehető legszebb körülmények között kapcsolódhatunk ki. Innen már csak másfél órát kell utaznunk, hogy elénk táruljon a gyönyörű Ljubljana , amely akár egy egész hétre is elég látnivalót és programot tartogat.

Horvátország

Mint minden évben, idén is sokan célozzák meg Horvátországot – ha mi is így teszünk, kezdjünk Zágrábban , ahol már egy ott töltött délután során is olyan, nem mindennapi látványosságokat tekinthetünk meg, mint a Megtört Kapcsolatok Múzeuma. Ha mindenképpen vízpartra vágyódnánk, célozzuk meg Rovinj városát, amely vakítóan kék tengerrel és festői környezettel várja a turistákat. Budapesttől csupán 5 órányi autózás választ el minket Abbáziától , vagy eredeti nevén Opatijától, amely csodás látványosságai mellett egy rendkívül érdekes, betonos központi stranddal vált népszerű turisztikai célponttá.

Figyelem! Az európai járványhelyzet napról napra változik, így akárhova is utazik, indulás előtt feltétlenül tájékozódjon az aktuális járványügyi szabályzásokról, külföldi út esetén pedig mindenképpen kössön utasbiztosítást !

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek