Hamarosan véget ér a márciusi lakásbiztosítási kampány. Ne hagyja elúszni a jó ajánlatokat!

4

Nap

6

Óra

17

Perc

43

Másodperc

Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2021. augusztus 24.

Nászútra fel! 8 helyszín, ahol eltölthetjük a mézesheteket

Egy romantikus nászút felejthetetlen élmény: amellett, hogy kipihenhetjük az esküvőszervezés fáradalmait, egy hatalmas, közös kalanddal indulhatunk el az életünk új, meghatározó szakaszán. Nem véletlen, hogy a mézesheteket sokan távoli, különleges helyszíneken töltik: cikkünkben az egzotikus úti célok mellett izgalmas és romantikus célpontokat is mutatunk.

Fidzsi-szigetek

Ha tényleg a világ végére utaznánk, válasszuk a Csendes-óceán déli részén elhelyezkedő Fidzsi-szigeteket. A szigetcsoport fehér homokos, pálmafás partjaival, azúrkék vizével és trópusi éghajlatával tökéletes célpont egy romantikus nászúthoz. A Fidzsi-szigeteken egész évben meleg van: május és október között zajlik a száraz, hűvösebb évszak, november és április között pedig a meleg, esős évszak, ekkor nagyobb az esély a trópusi ciklonok előfordulására.

Indulhat a közös kaland? Utasbiztosítás ajánlatok összehasonlítása és biztosításkötés egy helyen

Japán

Amennyiben egy igazán különleges nászutas élményre vágyunk, látogassunk el Japánba a cseresznyevirágzás idején. A Hanami során országszerte a virágba boruló fákat ünneplik, olykor éjszakába hajló rendezvénysorozatokkal, amely mindenkinek életre szóló élmény. Bár a cseresznyevirágzás időpontját nehéz előre megjósolni, jellemzően március vége és május eleje között zajlik, és a sziget déli részétől fokozatosan halad észak felé – ha itt töltenénk a nászutunkat, érdemes nyomon követni a cseresznyevirágzás-előrejelzést, és ennek megfelelően szállást foglalni.

Hawaii

Hawaii neve szinte már egybeforrt a luxus kikapcsolódás fogalmával, ezért természetesen a mi nászutas listánkról sem maradhat le. A lenyűgöző trópusi körülmények mellett Hawaii kultúrája igen gazdag, így valóban úgy fogjuk érezni magunkat, mintha a paradicsomban lennénk. A szigetcsoport nyolc szigetből áll, érdemes úgy tervezni a nászutat, hogy legalább kettőt lássunk ezek közül. Aloha!

Indonézia

Bár Bali kétségkívül az egyik legnépszerűbb nászutas helyszín, Indonéziában még számos lenyűgöző célpontot találunk, ahol eltölthetjük a mézesheteket. Az ország gazdag növény- és állatvilága felejthetetlen élményt nyújt: itt olyan gyümölcsöket kóstolhatunk és olyan állatokat láthatunk, amiről itthon csak álmodozhatunk. Ha szeretnénk élvezni a természet közelségét, Indonéziában nem fogunk csalódni!

Olaszország

Ha nem utaznánk messzire, ideális nászutas program Olaszország felfedezése: indítsunk a „csizma sarkában”, és járjuk be a mesés Pugliát, majd töltsünk el pár napot Nápolyban, Rómában, végül kössünk ki Velencében, ahonnan feltétlenül látogassunk el Buranóba is. A pompás olasz gasztronómia és a hamisítatlan „dolce vita”-életérzés tökéletes kezdete az új, közös életünknek. Az igazán kalandvágyó friss házasok akár lakóautóval is elindulhatnak!

Izland

Azok, akik nem trópusi vagy mediterrán helyszínben gondolkodnak, imádni fogják a rejtélyes, magával ragadó és hűvös Izlandot. Izlandon egész évben zord az időjárás, azonban a június-júliusi időszakban mesés zöld ruhát ölt a táj, így érdemes ekkor érkezni. Az alacsony lélekszámú országra rengeteg turista jut, így a szállásfoglalásról érdemes időben gondoskodni, és persze gondoljunk a megfelelő öltözékre is: réteges, meleg, szél- és vízálló ruházatot mindenképp csomagolnunk kell majd.

Kuba

Ha nemcsak egy úti célra, hanem egy életérzésre vágyódunk, válasszuk Kubát! A színes épületek, a veterán autók, a mojito, a szivar és a salsa hazájában életre szóló élményekhez juthatunk, a helyiek pozitív életszemléletét és barátságos személyiségét pedig útravalóul magunkkal hozhatjuk a nászút elteltével. Kuba ugyanakkor nem kezdő turistáknak való: az országban hazai szemmel elképesztő mértékű a szegénység, amelytől nehéz lehet elvonatkoztatni. Egy azonban biztos: egy kubai nászutat még évtizedekig emlegetni fogunk!

Kalifornia

Azok a párok, akik egyszerre vágynak a pálmafás óceánpartra és egy emlékezetes, nyüzsgő nászútra, célozzák meg Kaliforniát. Vezessünk végig a legendás Sunset Boulevard-on, látogassuk meg az Universal Filmstúdiót, vagy egyszerűen csak adjuk át magunkat az igazi amerikai életérzésnek, és fedezzük fel a környéket. Kaliforniában úgy érezhetjük magunkat, mintha egy másik világba csöppentünk volna: mindenki mosolygós és segítőkész, az időjárás egész évben kellemes, ha pedig megemlítjük, hogy nászúton vagyunk, biztosan számíthatunk egy kis extra figyelmességre.

Figyelem! Indulás előtt feltétlenül tájékozódjunk az aktuális beutazási feltételekről, a kötelező és ajánlott védőoltásokról, valamint kössünk utasbiztosítást! Ne feledjük: távoli, egzotikus úti célok esetén a szokásosnál is fontosabb, hogy személyre szabott, az utazás módjának megfelelő biztosítással rendelkezzünk. Biztosításkötés előtt mindig ellenőrizzük, hogy a kiválasztott ajánlat minden, számunkra lényeges káresetre fedezetet nyújt-e!

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek