Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2022. június 7.

Számos kaland és adrenalin: vidámparkok Európában

Minden nyaralás alkalmával ugyanaz a megszokott forgatókönyv: városnézés, heverészés a strandon vagy kirándulás. Ha egy kis változatosságra, és nem utolsósorban adrenalinlöketre vágyunk, látogassunk el egy vidámparkba, ahol mindenki garantáltan talál magának elfoglaltságot. Cikkünkben bemutatunk 5 európai vidámparkot, amelyek felvillanyozzák a hangulatot az idei nyaraláson.

Disneyland, Franciaország

Ki ne hallott volna arról a csodás mesevilágról, amit Disneyland nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt? Ahogy befele sétálunk a parkba, már távolról feltűnik annak legékesebb jelképe, a kékben és rózsaszínben pompázó, a Disney logójában is látható kastély. Ha pedig a parkban barangolva úgy tűnik, mintha Mickey egér és barátai egyszerre több helyen lennének ugyanabban az időben, ne lepődjünk meg: a jelmezbe bújt dolgozók egy föld alatti alagútrendszert használnak a parkon belüli zavartalan közlekedéshez, így a tömeg nem lassítja le őket, amikor A-ból B-be kell eljutniuk.

Kevésbé hétköznapi kikapcsolódásra vágyik nyaralás közben? Egy vidámpark kitűnő választás! Mielőtt útnak indul, kalkuláljon, és kössön utasbiztosítást!

Prater, Ausztria

Hagyományőrzés, kaland és karizma jellemzi a Pratert, ami 1766 óta várja a szórakozni vágyókat Bécs városában. A létesítmény korábban egzotikus állatbemutatóiról volt híres, melyek keretén belül többek között kiképzett majmok utánozták az embereket. Ma már természetesen nem jellemzőek az ilyen jellegű attrakciók, azonban továbbra is felülhetünk az óriáskerékre, ami 1897 óta üzemel. A Prater szimbólumát a filmkészítés világában is szívesen alkalmazzák látványelemként: a robosztus óriáskerék feltűnik például a James Bond – Halálos rémületben (1987) vagy a Mielőtt felkel a Nap (1995) című film hátterében is.

Europa-Park, Németország

Az Europa-Park nem megszokott tematikájával kivívta magának a leglátogatottabb szezonálisan nyitva tartó élménypark címet. Nem csoda, hiszen a szórakoztató központ minden témáját egy-egy európai ország vagy régió (például Olaszország, Nagy-Britannia, Skandinávia, Svájc, Görögország) mintájára készítettek el, méghozzá úgy, hogy az adott államra jellemző természeti és építészeti jegyek visszaköszönjenek a játékokban és látnivalókban. A parkban a legmodernebb virtuális valóság technológiával felszerelt hullámvasutak is megtalálhatók, melyeken utazva számos fantáziavilágon száguldhatunk keresztül, illetve akad ezek között olyan is, amelyik már sorban állás közben átvezet minket egy új univerzumba a VR-szemüvegen keresztül.

PortAventura World, Spanyolország

Ez a spanyol tengerpart mentén elhelyezkedő vidámpark könnyen megközelíthető, Barcelona felől autóval és vonattal is másfél óra alatt elérhető. A PortAventura 3 egységből épül fel – PortAventura Park, Caribe Aquatic Park, Ferrari Land –, így a legkisebbektől a legnagyobbakig biztosan mindenki megtalálja itt a neki való élményt. Érdekes módon a Ferrari tematikájú park nem Olaszországban, hanem itt kapott helyet: a motorsport és a Forma-1 rajongói igazán elemükben érezhetik magukat a parkban, hiszen az itt található hullámvasút 5 másodperc alatt gyorsul fel 180 km/órás sebességre. Akinek pedig ez nem elég, a Forma-1-es szimulátorba bepattanva átélheti, hogy milyen lenne vezetni egy Ferrarit.

Tivoli Gardens, Dánia

A Tivoli Európa második legrégebbi vidámparkja, és Dánia egyik leglátogatottabb nevezetessége. A park több híres művész kedvelt célpontja volt, például a dán író, Hans Christian Andersen gyakran járt ide inspirálódni. Továbbá Walt Disney is járt itt, akinek annyira megtetszett a park, hogy látogatása közben részletes jegyzeteket készített, majd Amerikába hazatérve hasonló koncepcióban kezdett el gondolkodni, amikor kitalálta Disneyland arculatát. További érdekesség, hogy Dánia legnagyobb játszóterének fából készült hullámvasútja 1914 óta üzemel, és a mai napig találkozhatunk fékező személyzettel a vonatok fedélzetén.

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek