Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2020. július 24.

Kikapcsolódás mindenkinek: bakancslistás állatkertek és vadasparkok Magyarországon

Ha olyan programot keresünk, amin a legkisebbek és a legnagyobbak is jól érzik magukat, kiváló választás egy állatkert vagy vadaspark. Hazánkban szinte minden nagyvárosra jut egy állatkert, így bátran szervezzünk köréjük egy hosszú hétvégét – mutatunk tíz kedvencet!

Budakeszi Vadaspark

Csupán néhány lépésre kell elhagynunk Budapest határát ahhoz, hogy egy teljesen más világban találjuk magunkat: az erdős környezetben elhelyezkedő Budakeszi Vadasparkban akár egy teljes napra is kikapcsolódhatunk. Ne hagyjuk ki az állatsimogatókat, a látványetetéseket és az állatbemutatókat!

Nyíregyházi Állatpark

A nyíregyházi sóstói üdülőövezetben megtalálható állatkert hatalmas, 300 ezer négyzetméteres területen várja a látogatókat, így érdemes már nyitásra megérkezni, hogy biztosan beleférjen minden látnivaló. Az állatpark már kétszer is elnyerte a legjobb európai állatkertnek járó díjat, különlegessége pedig, hogy a területén három hotelt is találunk, így az állatkerti látogatás után helyben hajthatjuk álomra a fejünket.

Pécsi Állatkert és Akvárium

A Pécsi Állatkert a Mecsek oldalában helyezkedik el, így igazán izgalmas, dimbes-dombos környezetben találhatjuk magunkat, ha ellátogatunk ide. Kössük össze a látogatásunkat egy kellemes pécsi hétvégével, és ne hagyjuk ki a város többi látnivalóját sem!

Belföldön is biztonságban! Utasbiztosítás belföldi nyaraláshoz a Netrisk.hu-n egyszerűen, online!

Veszprémi Állatkert

Akár egy balatoni nyaralás részeként is ellátogathatunk a Veszprémi Állatkertbe, amely hazánk legrégebbi állatkertjei közé tartozik. A legkisebbek garantáltan imádni fogják a kert területén megtalálható dínóparkot, a februárban született kis orrszarvútól pedig minden korosztály szíve ellágyul.

Szegedi Vadaspark

A 45 hektáron elhelyezkedő Szegedi Vadaspark 1989-ben nyitotta meg a kapuit, és azóta is a Szegedre látogatók egyik kedvenc úti célja. A különleges állatok szerelmeseinek itt biztosan kellemes időtöltésben lesz részük, megtekinthetik például a világszerte is ritkaságnak számító, januárban született törpevízilovat, Zurit.

Tisza-tavi Ökocentrum

A Tisza-tó élővilágát bemutató komplexum elsősorban a vízi élőlények rajongóit fogja rabul ejteni, hiszen összesen két emeletnyi akváriummal várják a látogatókat. Ne hagyjuk ki az ökocentrum 7. emeletén kialakított körpanorámás kilátóteraszt!

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

A Miskolci Állatkertben öt kontinens több mint 120 állatfajának egyedeit tekinthetjük meg, és mivel a kert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, igen sok természeti kincset találhatunk itt. Az egzotikus fajok mellett az intézmény nagy hangsúlyt fektet a Kárpát-medence élővilágára, így bármikor érdemes eltölteni itt egy napot.

Győri Xantus János Állatkert

Győr 1967-ben megnyitott állatkertje gyönyörű, parkos környezettel, és rendkívül széles gyűjteménnyel kényezteti a látogatókat. Feltétlenül lessük meg a bájos tapírpárt, Mandulát és Mogyorót, akiknek legfiatalabb utóda, Tökmag tavaly ősszel látta meg a napvilágot.

Debreceni Állatkert és Vidámpark

Ahogy a neve is mutatja, listánk debreceni szereplője nagyon különleges, ugyanis az állatkert mellett itt üzemel hazánk egyetlen állandó vidámparkja is. Utóbbit az állatkerti belépővel díjmentesen látogathatjuk, azonban az egyes játékokat csak külön díj fejében vehetjük igénybe.

Kecskeméti Vadaskert

Az ország legkisebb állatkertjeként számon tartott Vadaskert számos érdekességet tartogat, mérete miatt pedig ideális választás a legkisebb és a legidősebb családtagokkal is. A látogatást érdemes az előre meghirdetett látványetetésekhez igazítani, melyek során megismerkedhetünk az állatkert lakóival és gondozóival is.

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek