Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2022. szeptember 30.

A felnőttbarát hotelek 5 előnye

Talán nem mindenkinek cseng ismerősen a felnőttbarát szálloda kifejezés, azonban a vendéglátásban egyre inkább elterjedt irányzatról van szó. Számos olyan pár és baráti társaság akad, akik kizárólag a pihenésre szeretnének fókuszálni utazás közben – ezt az igényt szolgálják ki azok a szállodák, amelyek csak meghatározott életkor felett fogadják a vendégeket. Cikkünkben bemutatjuk a felnőttbarát hoteleket és azok 5 előnyét.

Mit kell tudni a felnőttbarát szállodákról?

Világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a felnőttbarát szállodák: ahogy az az elnevezésből is látszik, ezek a hotelek a felnőttek nyugalmát tartják szem előtt a gyerekes családok általában mozgalmas pihenésével szemben. A felnőttbarát hotelekben a vendégek teljes körű relaxálásra, illetve a nekik szóló wellness-szolgáltatások kihasználására koncentrálhatnak. Ezek a szálláshelyek nemcsak azoknak ideálisak, akik gyerekzsivaj nélkül szeretnék élvezni a pihenést, de a szülőknek is visszahozzák azt az életérzést, amikor még csak kettesben voltak: mindenki megérdemel néha egy kis öngondoskodást, otthon pedig ismét a legkisebbek kerülhetnek a család középpontjába. Jó tudni, hogy a felnőttbarát hotelek életkori korlátozással működnek, ami szállodánként eltérő lehet, általában 12, 16, 14 vagy 18 éves kor alatt nem fogadnak vendégeket.

Ön is kinézett egy felnőttbarát hotelt? Akár belföldön, akár külföldön utazik, indulás előtt kössön utasbiztosítást a Netrisk.hu-n, mindössze pár kattintással!

Gyerekek nélkül kapcsolódhatunk ki

Abban egyetérthetünk, hogy a gyerekek rendkívül fontos részét képezik az életünknek, azonban időről időre mindannyian szeretnénk kettesben tölteni egy kis időt a párunkkal. A gyerekeknek ráadásul merőben eltérő elképzeléseik vannak arról, hogy milyen egy nyaralás: ők leginkább a medencében szeretnek pancsolni, a vízparton homokvárat építeni vagy a legközelebbi játszótéren aktívan tölteni az időt. Ezen a listán azonban többnyire háttérbe szorulnak a szülők igényei, így a munkával töltött hétköznapok után egy kisgyermekes nyaraláson gyakran nincs elég lehetőségük kikapcsolódni. Így, ha tehetjük, bízzuk a kicsiket valakire, és foglaljunk le egy hosszú hétvégét egy felnőttbarát hotelben!

Teljes nyugalomban pihenhetünk

Nincs is idillibb annál, mint amikor teljes csendben és nyugodt környezetben relaxálhatunk. Többek között erre is van lehetőségünk egy felnőttbarát hotelben, ahol kiszakadhatunk a mindennapokból, és elfelejthetjük a munka okozta stresszt. Továbbá az életkori korlátozás miatt egy-egy gyerekprogram vagy a kicsik játéka sem lehet zavaró tényező a pihenésben. Ennek köszönhetően biztosan feltöltődve térhetünk haza az üdülésből, és újult erővel vethetjük bele magunkat a hétköznapokba.

Lehetőségünk van ismerkedni

Mivel a felnőttbarát hotelek meghatározzák a vendégek minimális életkorát, így lehetőségünk kínálkozik arra, hogy más párokkal, vagy akár társaságokkal is megismerkedjünk. Akadnak olyan szállodák, ahol csoportos programokat is szerveznek a vendégeknek, ami kiváló alkalom, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel találkozzunk, így pedig akár új barátokra is szert tehetünk. Később velük együtt felfedezhetjük a környéket, vagy közös nyaralást szervezhetünk a jövőben.

Megéri a befektetést

Nem kell attól tartanunk, hogy csak olyan felnőttbarát hoteleket találunk, amelyek az ötcsillagos besorolásba tartoznak, bármelyik kategóriában találhatunk ilyen szálláshelyet. Azzal azonban érdemes számolnunk, hogy alapvetően költségesebb lehet a szállásfoglalás egy felnőttbarát hotelben, ugyanakkor a jól megérdemelt pihenés kivételesen telhet luxuskörnyezetben. Ha például all-inclusive ellátást választunk, annak további előnye, hogy a programszervezés és az étkezés miatt sem kell aggódnunk, így nekünk tényleg csak a pihenésre kell koncentrálnunk.

Ellenállhatatlan kényelemben lesz részünk

Ha szállást foglalunk egy felnőttbarát hotelben, olyan kényelemben lesz részünk, amellyel nem mindennap találkozunk: otthonos, ugyanakkor exkluzív pihenés vár ránk. Ráadásul a legtöbb felnőttbarát szálloda olyan környezetben helyezkedik el, ahonnan a kilátás is gyönyörű: a kastélyszállóktól kezdve a prémium kategóriás luxusszállodákon át a frekventált helyen található hotelekig sokféle szálláshely közül válogathatunk.

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek