Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2021. június 16.

8 élmény Karlovy Vary-ban, amit nem szabad kihagyni

Csehország a magyar utazók egyik kedvenc célpontja, ha pedig Brnónál vagy Prágánál kicsit messzebbre is elmerészkedünk, érdemes Karlovy Vary-t választani, amely macskaköves utcáival, gyógyvizes fürdőivel és egyedülálló hangulatával azonnal elrabolja a szívünket. Nézzünk 8 élményt, amit semmiképp sem szabad kihagyni, ha arra járunk!

Átsétálni a Malomkő Kolonnádon

Karlovy Vary többek között kolonnádjairól, azaz oszlopcsarnokairól híres. Ezek közül is a legszebb a neoreneszánsz stílusban épült Malomkő Kolonnád, amely 132 méter hosszú, jellegzetességét pedig a 124 darab korinthoszi oszlop adja. A csarnokban összesen 12 szobrot találunk, amelyek az év hónapjait szimbolizálják, ha pedig végigsétálunk a kolonnádon, 5 kutat találunk, amelyeken keresztül feltör a legendás ásványvíz.

Külföldre készül? Ne induljon el utasbiztosítás nélkül: kalkuláció és biztosításkötés pár perc alatt, egyszerűen!

Ásványvizet kortyolgatni

Ha megtaláltuk az ásványvizes kutakat, a bátrabbak akár meg is kóstolhatják ezt az ásványi anyagokban gazdag vizet, amelynek számos gyógyhatást tulajdonítanak. Az igazán autentikus élmény érdekében szerezzünk be egy hagyományos porcelán ivópoharat, amelyből lassan, apró kortyonként fogyaszthatjuk el a gyakran tűzforró ásványvizet. Városszerte rengeteg kutat találunk, amelyek más és más ízű, hőmérsékletű és ásványianyag-tartalmú vizet adnak, így érdemes több helyen is próbálkozni: egyes kutakban sötét színű, forró, kellemetlen ízű és már-már szénsavas vizet kóstolhatunk, míg máshol enyhe ízű, langyos ásványvizet vehetünk.

A hamisítatlan Karlovy Vary-i fürdőkúra

Karlovy Vary számozott fürdői között bizonyára megtaláljuk a legszimpatikusabbat, ahol természetesen nem maradhat ki a testet-lelket feltöltő fürdőkúra sem. Csobbanjunk egyet a meleg ásványvízben, fizessünk be egy relaxáló masszázsra, vagy egyszerűen csak mártózzunk nyakig a pezsgőfürdőben, és élvezzük a gyógyvíz csodás hatását!

Ostyát ropogtatni

A híres Karlovy Vary-i ostya története egészen a 18. századig eredeztethető, a receptúra pedig azóta is változatlan – persze ma már számos töltelékkel kérhetjük ezt a hajszálvékony, hatalmas méretű csemegét. Az ostya jellegzetességét természetesen az ásványvíz adja, amellyel minden egyes lapot átitatnak, és ha szeretnénk, tálalás előtt akár meg is melegítik nekünk ezt a legendás cseh édességet.

Az üvegfúvás varázslatos világa

A Moser Üveggyár múzeumában fantasztikus világ tárul elénk: az üveggyártás lenyűgöző, precíz folyamata mellett megismerhetjük az üveggyár történetét, betekinthetünk a kulisszák mögé, és megtekinthetjük az üvegfúvás lenyűgöző folyamatát, amely biztosan maradandó élmény lesz!

Látogatás a Pillangóházban

Ha Karlovy Vary-ban járunk, ne hagyjuk ki a kicsi, de annál látványosabb Pillangóházat, ahova besétálva szebbnél szebb pillangókat láthatunk – és fotózhatunk – testközelből. Az intézményben megtekinthetjük a pillangók életciklusának különböző fázisait, amelyből kicsik és nagyok is sokat tanulhatnak.

Koccintani egy Becherovkával

A cseh város nem csak a gyógyvízről és az ostyáról ismert: innen származik a világszerte kedvelt Becherovka is, így, ha itt járunk, nem hagyhatjuk ki a koccintást ezzel a fűszeres, gyógynövényes itallal. Ha érdekel minket a Becherovka története, a Jan Becher Múzeumban megismerkedhetünk a részletekkel, a túra végén pedig a 18 éven felüliek természetesen kóstolót is kapnak.

Séta a Teplá folyó partján

Bár Karlovy Vary minden része gyönyörű, semmiképp se hagyjunk ki egy hosszú sétát a város egy részén futó Teplá folyó partján. A víz mellett haladva szebbnél szebb épületeket láthatunk, így érdemes készenlétben tartani a fényképezőgépeket!

Figyelem! Indulás előtt minden esetben tájékozódjunk az aktuális beutazási és járványügyi szabályokról, és ellenőrizzük a látnivalók nyitvatartását!

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek