Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2022. június 16.

6 helyszín, ahol kezdők is bátran SUP-ozhatnak

A SUP-ozás (Stand Up Paddleboard), vagyis állva evezés évek óta nagy népszerűségnek örvendő vízi sport, ami nem csoda, hiszen életkortól és gyakorlottsági szinttől függetlenül bárki űzheti. A helyszínválasztás különösen fontos, ha ezt a mozgásformát választjuk, a kezdőknek pedig érdemes körültekintőnek lenniük, ugyanis akadnak olyan vizek, amelyeken nem érdemes próbálkozni rutin nélkül. Cikkünkben olyan helyeket mutatunk, ahol bátran próbálkozhatnak a kevésbé tapasztalt SUP-osok is.

Óbuda

A Római-parton a kosárlabdázástól kezdve a röplabdázáson át szinte minden mozgásformának hódolhatunk, így a vízi sportok sem maradnak ki a szórásból: a kajak-kenu bérlés mellett a SUP kipróbálására is van lehetőségünk. Ezen a szakaszon nem kell tartanunk az erős sodrástól, azonban a kezdők és haladók is ügyeljenek a biztonságra , minden esetben ajánlott a mentőmellény viselése.

Ön is az aktív pihenés híve és utazása során SUP-ra pattanna? Indulás előtt kalkuláljon online, és kössön utasbiztosítást a Netrisk.hu-n!

Ráckeve

A budapesti 21. kerületben található vízisport központban a profik és az amatőrök egyaránt megtalálhatják az igényeiknek megfelelő körülményeket testmozgáshoz. A sportlétesítmény SUP-túráin felfedezhetjük a ráckevei Duna-ágat és a Molnár-szigetet, a kezdőknek szóló oktatáson pedig az edzők az elméleti tudnivalók átadása mellett a gyakorlatban is segítenek elsajátítani az alapokat.

Soroksár

Akik nyugodt környezetben szeretnék élvezni a SUP-ozást, ugyanakkor fővárosi célpontot keresnek, azoknak érdemes kipróbálni az állva deszkázást az egykori soroksári strand területén. A helyszínen lehetőségünk van a SUP-bérlésre, mi több, állatbarát hely lévén itt akár kutyánkkal együtt is nekivághatunk a vízi kalandnak. A közelben futó Eurovelo 6 nemzetközi bicikliútnak köszönhetően pedig könnyedén kijuthatunk kerékpárral is az itteni Duna-ághoz.

Tisza-tó

Ha különleges élményre vágyunk, a fővárostól eltávolodva is találunk olyan célpontokat, ahol kezdő SUP-osként kibontakozhatunk. Ilyen helyszín a Tisza-tó, ahol nyugodtan elsajátíthatjuk az alapokat, és hatékonyan gyakorolhatunk. A Tisza-tó körül több helyen is van lehetőségünk a SUP-bérlésre, így, ha errefelé tervezzük a következő kiruccanásunkat, feltétlenül tegyünk vele egy próbát!

Velencei-tó

Más sportokhoz hasonlóan a SUP is pozitív hatással van a testi és lelki egészségre – ezt akár a Velencei-tavon evezve is megtapasztalhatjuk, ugyanis a tó szinte összes strandján bérelhetünk SUP-ot. Ezen a terepen nem kell tartanunk attól, hogy olyan területre tévedünk, ami nem kezdőknek való, ugyanis itt a víz lassan mélyül, és könnyedén felfedezhetjük a partmenti nádasokat a strandok zajától távolabb eső helyeken. Gárdonyban például napindító és naplementés SUP-eseményeket is rendeznek, így mindenki kedvére válogathat, hogy melyik napszakban pattan deszkára.

Tokaj

Tokaj a Tisza és a Bodrog találkozásánál fekszik, a borvidéket azonban nemcsak az aszú kedvelőinek érdemes meglátogatniuk, hiszen ez a terület a Bodrog folyó lassú folyása miatt tökéletes kezdő SUP-osoknak is. Evezés után beiktathatunk egy kis pihenést is: számos látnivalót találunk a környéken, ilyen például Monokon Kossuth Lajos szülőháza vagy Sárospatakon a Rákóczi-vár.

Velence, Olaszország

Ha a külföldi nyaralást fűszereznénk meg egy kis testmozgással, Velence városában a kezdők is bátran deszkára pattanhatnak. A szűk csatornákban épphogy elfér egy SUP, azonban a sodrás biztosan nem okoz problémákat egy gyakorlatlan deszkásnak sem, ráadásul így igazán különleges szemszögből fedezhetjük fel az olasz várost.

Amszterdam, Hollandia

Amszterdam a maga 165 csatornájával szintén felfedezhető egy SUP-túra keretén belül. Képzeljük csak el, milyen hangulatos lehet felfedezni a várost egy nyugodt délutánon, ahogy elevezünk a mesebeli, régi épületek és a macskaköves utcák között. Ha pedig kellőképpen elfáradtunk, térjünk vissza a szárazföldre, és látogassuk meg a Van Gogh Múzeumot vagy az Anne Frank Házat.

Cornwall, Anglia

A Gannel folyó alsó része nyugodt vizével zavartalan evezési körülményeket kínál, így ideális helyszín kezdők számára is. A SUP-ozás élményét a homokos vízpart és a kék lagúna látványa teszi felejthetetlen élménnyé.

Ha nincs mivel átszelnie a habokat, és bérelni sem szeretne SUP-ot, az sem probléma: 2022. június 15. és szeptember 7. között kötött utasbiztosításával részt vehet nyereményjátékunkban, és Öné lehet a 6 db SUP egyike!

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek