Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2022. szeptember 9.

Olaszország csodavidéke, az Amalfi-part

Olaszország lebilincselő tájai közül az egyik legizgalmasabb az Amalfi-part: a Nápolytól délre található partszakasz strandjai és látnivalói mellett veszélyes útszakaszairól és gasztronómiájáról híres. Cikkünkben bemutatjuk azokat a városokat, amelyeket érdemes útba ejteni, ha az Amalfi-parton járunk.

Nápoly

A szövevényes történelemmel megáldott Nápoly semelyik olasz nagyvároshoz sem hasonlítható: a színes település tele van élettel és kultúrával. Ha itt járunk, barangoljunk az utcákon, melyeken az egykori görög, bizánci, francia és spanyol fennhatóság is lenyomatát hagyta, és kóstoljuk meg az igazi olasz pizzát, hiszen Nápoly a pizza szülőföldje! A látnivalók listájáról ne hagyjuk ki a kikötőt, ami egy kis ablak a tengeri világra, és ahonnan a Vezúvra is gyönyörű kilátás nyílik. A Sansevero-kápolnától kezdve a nápolyi dómon át egészen a közelben található pompeji romokig számos olyan nevezetességet találunk városszerte, ami érdemes a megtekintésre.

Olaszországi utazást tervez? Kössön utasbiztosítást egyszerűen, sorban állás nélkül a Netrisk.hu-n!

Capri

Kis kitérővel ellátogathatunk Capri szigetére, ami könnyen megközelíthető a partszakaszról az Amalfi és Positano városát is érintő komppal. A sziget Kék-barlangja a leglátványosabb olasz természeti kincsek közé tartozik: a tengeri barlang 60 méter hosszan terül el, és csak maximum négyfős csónakokban evezve juthatunk be. A kék színű fényvisszaverődés, ami szemet gyönyörködtető színt kölcsönöz a barlangnak, dél és délután 2 óra között a leglátványosabb. Capri és Anacapri városában pedig megtapasztalhatjuk a kényelem minden árnyalatát a mediterrán hangulatú butiksorokon és éttermekben.

Positano

A hegyoldalra épült, szinte egymáson elterülő színes házak kavalkádja ámulatba ejtő látványt nyújt ebben a kisvárosban, a tenger megnyugtató kékje pedig még magasabb szintre emeli az álomszerűséget. Positano nem bővelkedik látványosságokban, azonban szépségére még a filmkészítők is felfigyeltek, ugyanis itt forgatták a Napsütötte Toszkána egyes jeleneteit. Ha el akarjuk kerülni a turistaparadicsomokat, nekünk is filmszerű élményben lehet részünk, ha a keskeny utcákon barangolunk, a strandon pihenünk vagy épp a főtéren ücsörgünk.

Amalfi

A partszakasz névadó városa hegyek és víz közé ékelődve varázsol el minket. Amalfi egykor tengeri nagyhatalom volt, az ebből fakadó vagyonosság pedig a mai napig tetten érhető, ha a településen sétálgatunk. A főtér remek példa erre: itt található a város katedrálisa, ami Amalfi minden pontjáról kitűnik a házak közül. Az épületen a különböző kutúrák jellegzetes motívumai jelennek meg, ezek közül az egyik legfeltűnőbb a csíkos homlokzat, amit a 19. században fejeztek be. A székesegyház előtt találjuk a város másik jelképét, a Sant’ Andrea szökőkutat, amelynek különlegessége, hogy iható víz bugyog fel belőle.

Ravello

Ez a kisváros mindössze pár kilométerre található Amalfitól, így megéri a rövid kitérőt. Ravello kevésbé kelti fel a turisták figyelmét, így azok, akik nyugalomra és lelassulásra vágynak, pillanatok alatt megkedvelik és el sem akarják majd hagyni a települést. Ha pedig csak pár órára állunk meg itt, fedezzük fel a Villa Cimbrone mesebeli kertjeit, és csodáljuk meg a tengerre néző páratlan kilátást a teraszról!

Sorrento

Sorrento a görög mitológia szerint a szirének otthona volt, akik gyönyörű dalaikkal csábították a partra az arrafelé hajózó tengerészeket. A város ma népszerű turisztikai célpont, ahol pazar strandok közül válogathatunk, és belemerülhetünk az olasz gasztronómia rejtelmeibe. A központi Piazza Tasso téren kóstoljunk meg egy hamisítatlan olasz eszpresszót vagy egy mennyei pizzát, majd merüljünk el a belváros forgatagában. A kulináris sokszínűséget tovább fokozza, hogy Sorrento a limoncellogyártás egyik fellegvára, így egy kóstolót mindenképp iktassunk be az itt töltött idő alatt!

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek