Kérdése van? Válaszolunk.

Túrázás külföldön? Csak utasbiztosítással!

2019.09.26

A túrázás minden évszakban kiváló időtöltés, azonban a kellemes, őszi időjárás és a fantasztikus színekben pompázó tájak miatt ebben az évszakban érdemes leginkább hódolni ennek a mozgásformának. Ha itthon már mindent bebarangoltunk, itt az ideje, hogy külföldön is felvegyük a túrabakancsunkat, azonban ne feledjük, hogy a kirándulás veszélyes üzem, így utasbiztosítás nélkül soha ne induljunk el!

Gyakoriak az apró balesetek

A túrázás az egyik legegészségesebb hobbi: amellett, hogy javítja az állóképességünket, abban is segít, hogy fittek és izmosak maradjunk, a gyönyörű tájak és a friss levegő pedig nemcsak a testet, de a lelket is felfrissíti. Mint minden sport, természetesen a túrázás is hordoz magában némi rizikót, még akkor is, ha egy teljesen ártalmatlannak tűnő gyalogtúrára indulunk – a rovarcsípéstől kezdve egy kellemetlen bokaficamig bármi megtörténhet. Belföldön ezeknek a sérüléseknek a megoldása viszonylag egyszerű, azonban a határt átlépve már nincs ennyire egyszerű dolgunk, főleg, ha esetleg komolyabban megsérülünk. Ez persze ne tántorítson el minket attól, hogy felfedezzük a legszebb külföldi tájakat, hiszen rengeteg élmény vár ránk a környező országokban!

Mi történik, ha baleset ér minket?

Gyakran találkozhatunk olyan hírekkel, hogy túrázókat mentőhelikopterrel, esetleg teljes mentőcsapattal kell kimenteni, mert eltévedtek vagy megsérültek. Ha ilyesmi külföldön történik velünk, a mentés teljes költségét nekünk kell kifizetnünk, aminek az összege már egy mentőhelikopterrel való szállítás esetén is nagyon magasra rúghat. Ezekre a kellemetlenségekre részben megoldást nyújthat az Európai Egészségbiztosítási Kártya, azonban ha az eset nem az érintett országok egyikében történik, illetve az adott országban a mentést nem téríti a társadalombiztosító, nem marad más választásunk, mint kifizetni a számlát. A mentés költségéhez még hozzáadódhat a kórházi diagnosztika és kezelés költsége, a gyógyszerköltség, valamint bizonyos esetekben a hazaszállítás költsége is – ez pedig nem olcsó mulatság.

Az utasbiztosítás megoldás a váratlan helyzetekre

Ezekben a helyzetekben a tudatos döntés az, ha indulás előtt utasbiztosítást kötünk, hiszen ebben az esetben a biztosító megtéríti számunkra a balesettel kapcsolatos kárainkat, legyen az egy borsos kórházi számla, vagy akár a megrongálódott túrafelszerelés. A legtöbb szerencsés esetben gondtalanul élvezhetjük az utunkat anélkül, hogy szükség legyen a biztosításra, azonban azokban a helyzetekben, amikor valóban szükség van rá, hatalmas anyagi terhet vesz le a vállunkról. A Netrisk.hu-n megtalálható utasbiztosítás kalkulátor segítségével többféle személyre szabott ajánlatot is összehasonlíthatunk, túrázók számára például elérhetők sport, zarándokút és osztálykirándulás célú konstrukciók is. Indulhatnak a kora őszi gyalogtúrák!

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu

A www.netrisk.hu olyan biztosítási szerződések értékesítését végző internetes összehasonlító felület, amely a szerződések összehasonlításán túl az ügyfél által kiválasztott biztosítási szerződés megkötésének kezdeményezésére is alkalmas. Az oldalon kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb), autós kiegészítő biztosítás, casco (személygépjárműre, motorra és tehergépjárműre 3,5 tonna össztömegig), lakásbiztosítás, utasbiztosítás, útlemondási biztosítás és munkanélküliség biztosítás köthető. Tájékoztatjuk, hogy az összehasonlító funkció nem alkalmas az összetett, bonyolult vagy az átlagostól eltérő egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlására. Az oldal a kgfb termék kivételével nem hasonlítja össze a piacon elérhető összes biztosítási szerződést. Egyedi igényekre, kockázatokra irányuló biztosításokkal kapcsolatban kérjük keresse telefonos ügyfélszolgálatunkat. Vállalkozói vagyon-, felelősség- és csoportos biztosításokra vonatkozó igényét a Netrisk Agent szolgáltatásunk keretében online is jelezheti.

A www.netrisk.hu weboldalt a Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Kft. (rövidített neve: Netrisk.hu Kft.) üzemelteti, független biztosításközvetítői tevékenységért maga felel, az esetlegesen okozott kárért vagy sérelemdíjért szakmai felelősségbiztosítója, a Generali Biztosító Zrt. áll helyt. Az üzemeltetőről további információt a Rólunk menüpontban talál. A weboldal használatával Ön elfogadja a Felhasználási Feltételekben foglalt valamennyi feltételt.

A www.netrisk.hu oldalon az üzemeltető a biztosításközvetítésen túl egyéb más tevékenységet (pénzügyi szolgáltatások hirdetése, pénzpiaci többes ügynöki tevékenység, távközlési szolgáltatások közvetítése) is végez.