Kedves Ügyfeleink!

Személyes ügyfélszolgálatunk a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával július 1-től újra elérhető! Továbbra is lehetőség van a teljeskörű telefonos ügyintézésre is. Forduljon hozzánk bizalommal a +36 303440100 vagy a +36 14133480-as telefonszámon, vagy jöjjön hozzánk személyesen!

Kérdése van? Válaszolunk.

Túrázás külföldön? Csak utasbiztosítással!

2019.09.26

A túrázás minden évszakban kiváló időtöltés, azonban a kellemes, őszi időjárás és a fantasztikus színekben pompázó tájak miatt ebben az évszakban érdemes leginkább hódolni ennek a mozgásformának. Ha itthon már mindent bebarangoltunk, itt az ideje, hogy külföldön is felvegyük a túrabakancsunkat, azonban ne feledjük, hogy a kirándulás veszélyes üzem, így utasbiztosítás nélkül soha ne induljunk el!

Gyakoriak az apró balesetek

A túrázás az egyik legegészségesebb hobbi: amellett, hogy javítja az állóképességünket, abban is segít, hogy fittek és izmosak maradjunk, a gyönyörű tájak és a friss levegő pedig nemcsak a testet, de a lelket is felfrissíti. Mint minden sport, természetesen a túrázás is hordoz magában némi rizikót, még akkor is, ha egy teljesen ártalmatlannak tűnő gyalogtúrára indulunk – a rovarcsípéstől kezdve egy kellemetlen bokaficamig bármi megtörténhet. Belföldön ezeknek a sérüléseknek a megoldása viszonylag egyszerű, azonban a határt átlépve már nincs ennyire egyszerű dolgunk, főleg, ha esetleg komolyabban megsérülünk. Ez persze ne tántorítson el minket attól, hogy felfedezzük a legszebb külföldi tájakat, hiszen rengeteg élmény vár ránk a környező országokban!

Mi történik, ha baleset ér minket?

Gyakran találkozhatunk olyan hírekkel, hogy túrázókat mentőhelikopterrel, esetleg teljes mentőcsapattal kell kimenteni, mert eltévedtek vagy megsérültek. Ha ilyesmi külföldön történik velünk, a mentés teljes költségét nekünk kell kifizetnünk, aminek az összege már egy mentőhelikopterrel való szállítás esetén is nagyon magasra rúghat. Ezekre a kellemetlenségekre részben megoldást nyújthat az Európai Egészségbiztosítási Kártya, azonban ha az eset nem az érintett országok egyikében történik, illetve az adott országban a mentést nem téríti a társadalombiztosító, nem marad más választásunk, mint kifizetni a számlát. A mentés költségéhez még hozzáadódhat a kórházi diagnosztika és kezelés költsége, a gyógyszerköltség, valamint bizonyos esetekben a hazaszállítás költsége is – ez pedig nem olcsó mulatság.

Az utasbiztosítás megoldás a váratlan helyzetekre

Ezekben a helyzetekben a tudatos döntés az, ha indulás előtt utasbiztosítást kötünk, hiszen ebben az esetben a biztosító megtéríti számunkra a balesettel kapcsolatos kárainkat, legyen az egy borsos kórházi számla, vagy akár a megrongálódott túrafelszerelés. A legtöbb szerencsés esetben gondtalanul élvezhetjük az utunkat anélkül, hogy szükség legyen a biztosításra, azonban azokban a helyzetekben, amikor valóban szükség van rá, hatalmas anyagi terhet vesz le a vállunkról. A Netrisk.hu-n megtalálható utasbiztosítás kalkulátor segítségével többféle személyre szabott ajánlatot is összehasonlíthatunk, túrázók számára például elérhetők sport, zarándokút és osztálykirándulás célú konstrukciók is. Indulhatnak a kora őszi gyalogtúrák!

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
Szerző: Netrisk.hu