Hamarosan véget ér a márciusi lakásbiztosítási kampány. Ne hagyja elúszni a jó ajánlatokat!

5

Nap

3

Óra

56

Perc

21

Másodperc

Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2022. október 27.

Úti célok, amelyek télen csodavilággá változnak

A tél általában nem utazással, hanem inkább beltéri elfoglaltságokkal telik, azonban ez az évszak is tartogat számunkra kirándulási lehetőséget. Ha ilyenkor indulunk útnak, egy-egy város és természeti kincs olyan arcát mutathatja meg, amelyet eddig talán nem is ismertünk. Meleg ruházatot elő, és induljon a téli csodavilág felfedezése – cikkünkben olyan természeti értékeket és városokat mutatunk, amelyek a hidegben is elvarázsolnak minket.

Plitvicei-tavak, Horvátország

A horvátok természeti kincse nyáron gyönyörű látvánnyal kápráztat el minket kristálytiszta vizű tavaival, zuhatagaival és zöldellő fáival, télen havazás után azonban még csodásabb panorámában lehet részünk. Képzeljük csak el a kirándulóhelyet szikrázó hótakaró alatt – nincs is ennél megnyugtatóbb. Indulás előtt azonban nem árt előre megtervezni a túrát: kezdjük mihamarabb a napot, hiszen a korai sötétedés már a késő délutáni órákban ronthat a látási viszonyokon, valamint minél hűvösebb napot választunk, annál jobb, ugyanis enyhe időben elkezdhet olvadni a hó, ami akadályozhatja a zökkenőmentes haladást. Ha egy valóságos téli csendélet szereplőivé szeretnénk válni, a Plitvicei-tavaknál erre van lehetőségünk, hiszen az évszakban sokkal kevesebb turista látogat el ide, így zavartalanul élvezhetjük a természet közelségét.

A téli kirándulások híve? Mielőtt útnak indul, kössön utasbiztosítást egyszerűen a Netrisk.hu-n!

Neuschwanstein kastély, Németország

Ha igazán különleges élményre vágyunk, a Münchentől 120 kilométerre található kastély csodás úti cél. Télen az alpesi környék képeskönyvbe illő, havas látványával elvarázsol minket, és olyan érzésünk lehet, mintha egy mesébe csöppentünk volna. A Neuschwanstein kastély a Pöllat-szurdok fölött magasodik, építtetése II. Lajos király nevéhez köthető, aki maga is kivette a részét a monstrum tervezéséből. Az erődítmény impozáns külseje még Walt Disney-t is megihlette, aki Hamupipőke című meséjében Neuschwansteinról mintázta a mesében feltűnő kastélyt, valamint Disneylandben Csipkerózsika mesepalotájának megépítéséhez is a német kastélyt vették alapul.

Innsbruck, Ausztria

Tirol első számú városa nemcsak nyáron, hanem télen is ideális úti cél, hiszen az Alpok lábánál fekszik, így a téli sportok szerelmesei itt egy percig sem fognak unatkozni. A város és környéke valódi síparadicsom, melynek népszerűségét az itt rendezett téli olimpiák, valamint a jó minőségű pályák és felvonók alapozták meg. Az Inn folyó partja mentén fekvő város nem is kaphatott volna festőibb hátteret a környező hegyeknél – ez különösen varázslatos hangulatot teremt karácsony előtt, amikor az adventi vásárok megnyitják kapuikat, és ráhangolódhatunk az ünnepekre. Ha nem tartozunk a sportkedvelők közé, tegyünk egy sétát napnyugta idején a városban, hiszen ilyenkor a karácsonyi díszkivilágítással a háttérben még szebbnek tűnnek a város olyan nevezetességei, mint a Diadalív, az Aranytetős ház, az Ambras kastély vagy a Várostorony.

Central Park, Amerikai Egyesült Államok

A felhőkarcolóktól hemzsegő New York kellős közepén találjuk meg ezt a zöld oázist, ami nemcsak a turisták körében népszerű látnivaló, de a helyiek is örömmel járnak ide kikapcsolódni. Télen a behavazott táj látványa semmihez sem fogható, amit élvezhetünk valamelyik korcsolyapályán csúszkálás közben, vagy akár a park állatkertjében, ahol a pingvinek, fókák és hópárducok teremtenek sarki hangulatot. Ha pedig hagyományosabb módon fedeznénk fel a parkot, ragadjunk szánkót, és csúszkáljunk a lejtőkön vagy építsünk hóembert, végül keressük fel a park szívében a Bethesda-teraszt, ahonnan kitűnő kilátás nyílik a közeli tóra és szökőkútra.

Arashiyama, Japán

A Kiotó városától mindössze fél órás vonatútra található Arashiyama városrész bambuszligetéről ismert. A facsoportot több ezer bambusz alkotja, 16 négyzetkilométeren terül el és az egyik legnépszerűbb látványosság a városban. A liget egész évben várja a látogatókat, és télen különösen ritka látványban lehet részünk, ahogyan a karcsú, hóval borított fák fölénk magasodnak. A bambusz Arashiyama történelmének is a szerves részét képezi, ugyanis régen a nemesi és császári családok az itt épített villáikban bambuszt tartottak a kertekben dísznövényként, később pedig a bambuszrügy vált az ételek fontos alapanyagává.

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek