Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2022. augusztus 15.

Szlovéniai kempingek a természet szerelmeseinek

Egy túrázással töltött nap befejezéseként elképzelni sem lehetne annál tökéletesebbet, mint felverni egy sátrat a természet lágy ölén és a csillagos ég alatt álomra hajtani a fejünket. Szlovénia meseszép tájai pedig egyenesen hívogatnak minket egy felejthetetlen kempingezésre, tehát nem érdemes kihagynunk ezt a páratlan nyári élményt. Túracipő, sátor, kulacs előkészítve? Akkor mutatunk 6 fantasztikus szlovéniai kempinget!

Kamne kemping

Eltölteni egy éjszakát a hegyek ölelésében, reggel madárcsicsergésre felébredni és a sátorból kilépve a havas hegycsúcsokra felpillantani… jól hangzik, igaz? Ezt mind megtapasztalhatjuk, ha a Triglav Nemzeti Parkban elhelyezkedő Kamne kempingben szállunk meg szlovéniai kalandozásunk alkalmával. Ez a szálláshely tökéletes kiindulópontja lehet a Bledi- és a Bohinji-tó felfedezésének vagy akár a Júlia-Alpok legmagasabb csúcsának, a Triglav megmászásának is.

Szeretné, hogy a hegyvidéki túrázás és a kempingezés biztonságban teljen? Gondoskodjon a védelemről utasbiztosítással!

Šobec kemping

A Šobec kemping területén annyiféle elfoglaltság vár ránk, hogy nem is kell elhagynunk a kemping területét, mégis a lehető legváltozatosabb programokban lehet részünk gyönyörű környezetben. A meleg nyári napokon hűsölhetünk a kemping területén található tóban, többféle sportpálya is rendelkezésünkre áll, a kicsik szórakozását játszótér biztosítja, kempingszezonban pedig izgalmas rendezvényekkel várják a vendégeket. Sátrunkat a Száva kanyarulatában, egy fenyőerdő közepén húzhatjuk fel, és ugyanitt parkolhatjuk le lakóautónkat is, amennyiben pedig csak a kemping hangulata miatt érkezünk, akár faházat vagy apartmant is bérelhetünk.

Lucija kemping

Azoknak sem kell lemondaniuk a kempingélményről, akik nem a hegyek között, hanem a tengerparton nyaralnának, a portoroži Lucija kempingnek ugyanis saját tengerparti szakasza is van. Portorož az egyik leglátogatottabb szlovén tengerparti város, ezért állandó nyüzsgésre és pörgős városi életre számíthatunk itt. Míg ez a város inkább a modern stílust képviseli, addig a szomszédos Piranban tett kirándulás során hangulatos, történelmi óvárosban sétálhatunk.

Mozirje erdei kemping

Ebben az erdei kempingben igazán elmerülhetünk a természetben, miközben távol maradunk a város zajától. A Mozirje nevű városban található Forest Campingben a sátorhelyek és lakóautó-beállók mind-mind erdei környezetben helyezkednek el, sőt, a tábor bizonyos pontjairól még a környező hegyeket is láthatjuk. A kempingben sportpályák, kiépített tűzrakó helyek és egy mini állatkert gondoskodik arról, hogy biztosan ne unatkozzunk, a közelben pedig egy folyó biztosítja a mesés környezetet a túrázáshoz és fürdőzéshez egyaránt.

Danica kemping

Ha az egyik leghíresebb szlovéniai látnivalóhoz, a Bohinji-tóhoz igazán közel szeretnénk letáborozni, tökéletes választás a Danica kemping, ami Bohinj községben, a hegyek között bújik meg. Magával ragadó az a varázslatos erdei környezet, amely otthonunkként szolgálhat a kempingezés ideje alatt, a hegyek pedig felejthetetlen túrákra hívogatnak minket. A természet csodáit itt is egy folyó teszi teljessé, ami nem csak a vízpart kedvelőinek lesz a kedvence.

Adria Ankaran kemping

Ahogyan azt már a neve is sejteti, az Adria Ankaran kemping szintén a szlovén tengerparton található. Ez a kemping is saját partszakasszal rendelkezik, ráadásul akár kedvencünkkel is megmártózhatunk az Adriai-tengerben, ugyanis kijelölt kutyás strandot is találunk itt. A sportolási lehetőségek tárháza is végeláthatatlan: a röplabdától kezdve a pingpongon át egészen a különböző vízi sportokig mindent kipróbálhatunk, ha itt szállunk meg, ha pedig a tenger nem lenne elég, akár az úszómedencében is csobbanhatunk egyet.

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek