Hamarosan véget ér a márciusi lakásbiztosítási kampány. Ne hagyja elúszni a jó ajánlatokat!

4

Nap

5

Óra

21

Perc

30

Másodperc

Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2022. augusztus 1.

Olcsó tengerparti városok Európában

Azúrkék tengerre néző kilátás, a sós víz frissítő illata, mediterrán hangulat: nem is kell olyan messzire utaznunk, ha mindezt szeretnénk testközelből megtapasztalni nyaralás közben. Az azonban már nehezebb feladat, hogy olyan úti célt találjunk, ahol megfizethető módon élvezhetjük a tengerparti életérzést. Cikkünkben mutatunk 5 európai tengerparti várost, ahol pénztárcabarát áron foglalhatunk szállást, illetve ahol a helyi szolgáltatások és az étkezés is jó ár-érték arányt képviselnek.

Cres, Horvátország

Ha a költségminimalizálás mellett fontos szempont, hogy olyan úti célt találjunk, ami rejtve van a tömegek elől, a horvát Cres szigete tökéletes választás. Budapestről kb. 6-7 óra autózással, majd kompra szállva közelíthető meg a hegyvidéki, erdős részekkel is teletűzdelt sziget. Cres városa a legnagyobb az egész szigeten, ahol napközben felfedezhetjük a közeli strandokat, este pedig a kikötő környékén kószálhatunk a képeslapra illő kisváros szűk utcáin. A szigeten található egy Beli nevű falucska is, amely magyar vonatkozásokkal bír: a legenda szerint ide menekült IV. Béla király a tatárok elől. A Beli név is rá utal, mivel a helyiek annyira megkedvelték, hogy az ő tiszteletére nevezték el a falut. Végül, ha a szigeten indulunk felfedezőútra, ne hagyjuk ki a Punta Kriza-félszigetet sem, ahol az öblökben akár delfineket is láthatunk.

Tengerparti nyaralást tervez? Kössön utasbiztosítást a Netrisk.hu-n, és tudja biztonságban családját külföldön is!

Szozopol, Bulgária

A Fekete-tenger partján fekvő Szozopol Bulgária egyik legrégebbi városa, amelynek homokos tengerpartja, régimódi lakóházai és ortodox templomai a mediterrán hangulat legjavát kínálják számunkra. A várost a bolgár St. Tropez-nak is szokták nevezni, ami nemcsak a turisták kedvelt úti célja, hanem a bolgárok is szívesen nyaralnak itt. A helyi kultúrát a város gasztronómiáján keresztül is érdemes felfedezni: a tengerpart mentén számos olcsó éttermet találunk, ahol esténként a kulináris élvezetek mellett élő zenével várják és közös táncra invitálják a nyaralókat. Itthonról a legegyszerűbben Burgasz városába repülve, onnan pedig egy rövid, mintegy 35 km-es buszúttal közelíthetjük meg a települést, ahol könnyedén találhatunk szállást kedvező áron mind a helyi hotelekben, mind az apartmanokban.

Budva, Montenegró

Budva már a római korban is lakott volt, a török-velencei háború alatt pedig igazi erődítménnyé alakították, és ezt a hangulatot idézi a mai napig a félszigetre épült óváros. A települést védő várfal a XV. században épült, és szinte eredeti állapotában magasodik a tengerre, a déli oldalon pedig a Szent Mária erődben végződik. Utóbbiról lélegzetelállító kilátás nyílik Budva tengerpartjára: a város környékén 35 strand közül válogathatunk, melyből 8 Kék Zászló minősítéssel rendelkezik. A partszakasz mentén és a városban is könnyedén találhatunk jó ár-érték arányú hoteleket, apartmanokat, éttermeket.

Bibione, Olaszország

Az olasz város kedvelt célpont a kisgyerekes családok körében a tenger lassan mélyülő vizének és a homokos partnak köszönhetően. A 11,5 kilométer hosszú strand az ország egyik legnagyobbja, területén ingyenes WiFi és kedvező áron bérelhető napernyők biztosítják a kényelmes, egész napos ejtőzést. Ha pedig nyugalomra vágyunk, a strandtól nem messze található gyógyfürdőt is útba ejthetjük. A várost akár kétkeréken is felfedezhetjük: Bibione környékén 30 kilométernyi kerékpárút van, amit az autós forgalomtól elzárva építettek ki, így a biciklis terepfelderítésen is csatlakozhatnak hozzánk a kisebbek. Ha pedig a környéket is szeretnénk megismerni, Velence és Trieszt autóval másfél órán belül elérhető.

Zakynthos, Görögország

Zakynthos a görög Jón-szigetek közül a harmadik legnagyobb, a kellemes hőmérsékletű víz és a klíma felhőtlen nyaralást biztosít itt számunkra. A szigettel azonos nevű város nagy része elpusztult az 1953-as nagy földrengésben, azonban az újjáépítésnek köszönhetően ma is megtekinthetünk olyan helyi nevezetességeket, mint az Agios Dionysios templom, ahol a város védőszentjének ereklyéit őrzik évszázadok óta. A sziget leghíresebb strandja a Navagio-öbölben található, ami csak vízitaxival közelíthető meg, kristálytiszta vize pedig a világ minden tájáról idecsalogatja a turistákat. Nem is beszélve a Kék-barlangról, ami szintén szemet kápráztató látványt nyújt, mintha egy másik világba csöppennénk. Ha körültekintőek vagyunk, akkor a sziget belső és külső részein egyaránt találhatunk szállást kedvező áron.

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek