Hamarosan véget ér a márciusi lakásbiztosítási kampány. Ne hagyja elúszni a jó ajánlatokat!

4

Nap

11

Óra

11

Perc

2

Másodperc

Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén: ezt érdemes tudni

2023. április 12.

5 úti cél, ahol nem csak főszezonban strandolhatunk

Heverészés a tengerparton a pálmafák árnyékában, fürdés a csillogó, azúrkék tengerben, városnézés mediterrán hangulatú településeken – ezek nélkül egy tengerparti nyaralás sem lenne az igazi. Olyan úti célt azonban nem mindig könnyű találni, ahol nemcsak főszezonban, hanem akár már tavasszal vagy ősszel is elég kellemes az időjárás egy tengerparti kiruccanáshoz. Mutatunk 5 úti célt, ahol főszezonon kívül is megmártózhatunk a tengerben – fürdőruhát elő!

Agadir, Marokkó

Agadir elképesztő mennyiségű, évi körülbelül 300 napfényes nappal büszkélkedhet, így már főszezon előtt bátran szervezhetünk ide utazást. A város népszerű tengerparti üdülőhely, ezt mintegy 10 kilométer hosszan egybefüggő, aranyló homokos partszakaszának köszönheti, tehát ha a tengerparti pihenésre és a strandolásra fektetnénk a hangsúlyt, akkor Agadir kitűnő úti cél. A tengerpart mentén mindent megtalálunk, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz kell: rengeteg kávézó és étterem van a környéken, illetve bérelhetünk napernyőt és nyugágyat is, de a közeli szállodák között olyat is találunk, amely privát partszakaszt biztosít vendégei számára. Amennyiben egy kevésbé nyüzsgő strandon szeretnénk pihenni, a városközponttól északra, kifelé haladva találjuk az Anza strandot, ami egy nyugodtabb alternatívát kínál, és a szörfözés szerelemesei számára is ideális hely.

Mielőtt útnak indul, kössön utasbiztosítást, akár az indulás napján, sorban állás nélkül a Netrisk.hu-n!

Hurghada, Egyiptom

Hurghada Egyiptom legrégebbi, igen népszerű üdülővárosa, ahová az év bármely szakaszában elutazhatunk, ha kellemes klímára vágyunk. A hosszan húzódó homokos tengerpart a város egyik legfőbb vonzóereje, azonban a környéken mással is tölthetjük az időt. Hurghadából könnyedén eljuthatunk a Gubal-szorosba, a Vörös-tenger központi roncsbúvárcélpontjához, ahol még második világháborús hajók roncsai is megtalálhatók a mélyben. Emellett felfedezhetjük a sivatagot is quadozás közben vagy terepjáróból szemlélve, de szafarilátogatásra is mehetünk, ami magában foglal tevegelést és egy látogatást egy beduin faluban.

Valletta, Málta

Bár a szigetország fővárosa meglehetősen kicsi, történelme és kultúrája annál gazdagabb. Az arany színben pompázó házak, a gyönyörű panoráma és az óceán illata ellenállhatatlanná teszik a fővárost azok számára, akik kedvelik a mediterrán stílust. Főszezonon kívül, akár már tavasszal és nyár elején is nyugodtan foglalhatunk ide utazást, ugyanis a hőmérséklet folyamatosan 20 fok felett van, a napsütéses órák száma magas, és a tenger vize is kellemes. Vallettában mindenképp szánjunk időt a városnézésre is: térjünk be a Szent János-társkatedrálisba, ami Európa egyik legjelentősebb barokk épülete, valamint a San Anton-palotába, ami egykor a Szent János Lovagrend székhelye volt, ha pedig megpihennénk, ejtőzzünk a Barrakka kertek valamelyikében.

Szicília, Olaszország

A magyarok körében is népszerű Olaszországban rengeteg felfedezésre váró helyet találunk, ilyen a Nap szigeteként is emlegetett Szicília, ahová tavasszal és ősszel is bátran ellátogathatunk. Ezekben az évszakokban is sok napsütés és kellemes időjárás fogad minket, ráadásul az egykori Szicíliai Királyság területén az UNESCO Világörökség oltalma alá tartozó látványosságok egész sorát is megtaláljuk, így unatkozni biztosan nem fogunk. A sziget legnagyobb városa Palermo: a városnézésből ne hagyjuk ki a pompás Normann palotát, a palermói székesegyházat és a Szégyen terét, valamint a városból könnyen megközelíthető Mondello strandját se. A szigeten töltött időben érdemes célba vennünk Catania városát is, ugyanis ez a település esik a legközelebb az Etnához, így egy vulkántúrával egybekötve a várost is bejárhatjuk.

Korfu, Görögország

Ez a görög sziget tele van történelemmel, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy az utóbbi 1000 évben velencei, francia, bizánci és brit fennhatóság alatt is állt a terület, és mindegyik népcsoport itt hagyott egy kis darabot saját kultúrájából. Így a félreeső öblöktől kezdve a homokos strandokon át a sziklák fölé magasodó kolostorokig és kastélyokig mindent megtalálunk a szigeten. Még Sissi hercegnő is építtetett egy palotát ide: az uralkodó rajongott Homérosz Odüsszeia című művéért – melynek utolsó helyszíne Korfu –, és úgy érezte, hogy ide bármikor elvonulhat az udvari nyomás és a hivatalos teendők elől. Ha Korfu városában járunk, andalogjunk az utcákon, csodáljuk meg a város erődjét, és vásárolgassunk a helyi bazárban, a sziget Palaiokastritsa nevű kis falvának strandja pedig garantáltan ámulatba ejt minket tiszta vizével és aranyszínű homokjával, ráadásul a part kitűnő pihenőhely kisgyermekes családok számára is.

Oszd meg másokkal

A következő cikkek érdekelhetnek