Vakok, gyengénlátók számára

Szállítmány biztosítás

Minden, amit az szállítmány biztosításról tudni kell

A hazai biztosítók nemzetközi szállítmánybiztosítási feltételei, általában igazodik a nemzetközi biztosítási piacon alkalmazott londoni intézményes feltételrendszerhez (Institute Cargo Clauses - ICC) és a nemzetközi szokványoknak megfelelő kockázati köröket tartalmazzák. A szállított áru jellegétől, kárérzékenységétől, a csomagolás és szállítás módjától függően többféle biztosítási fedezet közül lehet kiválasztani a leginkább megfelelőt.
Az összes kockázatra szóló fedezet, mely a biztosítási feltételben foglaltak szerint kiterjed az összes véletlen, váratlan, balesetszerűen bekövetkező kockázatra, mely a feltételben foglalt kizárások között nem szerepel, illetve a szerződésből más módon sem kizárt.
Lap tetejére
A meghatározott veszélyekre szóló fedezet, melynek keretében a biztosítási feltételben nevesített elemi károk (mint pl.: tűz, villámcsapás, robbanás), természeti katasztrófák (mint pl.: földrengés, árvíz, vihar) által okozott, valamint a szállítóeszközt ért baleset következtében felmerült károk térülnek meg.
Lap tetejére
A meghatározott veszélyekre szóló fedezet, melynek keretében a biztosítási feltételben nevesített elemi károk (mint pl.: tűz, villámcsapás, robbanás), természeti katasztrófák (mint pl.: földrengés, árvíz, vihar) által okozott, valamint a szállítóeszközt ért baleset következtében felmerült károk térülnek meg.
Lap tetejére
Egyedi, egyutas biztosítás, mely az alkalmi, rendszertelen, előre nem kalkulálható szállításokra javasolt, vagy amikor a külkereskedelmi cég nem kívánja minden egyes szállítmányát biztosítani, csak egy-egy esetben kíván élni ezzel a lehetőséggel. A biztosítási fedezet kizárólag az előre lejelentett szállítmányra vonatkozik, de csak abban az esetben, ha a biztosító a fedezetbe vételt visszaigazolta, vagy a biztosítási kötvényt kiállította. FONTOS: Ilyen típusú ajánlatkéréseket akkor tudunk fogadni, ha a min. 48 órával szállítmány indulása előtt megkapjuk a szükséges adatokat.
Lap tetejére
Keretszerződés, azon Ügyfeleinknek számára, akik rendszeresen de különböző jellegű szállítmányokat, különböző fuvarozási módokon, különböző helyekre fuvaroznak. Az előre meghatározott feltételekkel és díjakkal a szállítmányok biztosítási fedezetbevétele nagymértékben leegyszerűsödik, a biztosítási költség jól kalkulálható és lényegesen gazdaságosabb, mint az egyutas biztosítás. A keretszerződés ismérveinek összefoglalása:
  • utólagos díjfizetés, csak a tényleges szállítások után
  • egyszerű adminisztráció, az egyes szállításokat elegendő az indulás előtt e-mailben vagy faxon lejelenteni
  • többféle árú
  • különböző fuvarozási módok
  • különböző fedezetek
  • különböző útvonalak
Lap tetejére
Forgalomra szóló kötvény, melyet azon Ügyfeleinknek ajánlunk, akik ugyanolyan jellegű szállítmányokat, ugyanolyan fuvarozási módon, azonos relációban és rendszeresen fuvaroznak. Ebben az esetben minden egyes - a kötvény feltételeinek megfelelő - szállítás automatikusan, külön bejelentés nélkül - a kötvényben meghatározott feltételek szerint és díj mellett - biztosított. A biztosítási díj alapja a tervezett éves forgalom, az így kiszámított díj negyedéves részletekben fizethető, amely az év végén a tényleges forgalmi adatok alapján elszámolásra kerül.
Gyorslinkek
Terméktájékoztatók:

A www.netrisk.hu olyan biztosítási szerződések értékesítését végző internetes összehasonlító felület, amely a szerződések összehasonlításán túl az ügyfél által kiválasztott biztosítási szerződés megkötésének kezdeményezésére is alkalmas. Az oldalon kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb), autós kiegészítő biztosítás, casco (személygépjárműre, motorra és tehergépjárműre 3,5 tonna össztömegig), lakásbiztosítás, utasbiztosítás és útlemondási biztosítás köthető. Tájékoztatjuk, hogy az összehasonlító funkció nem alkalmas az összetett, bonyolult vagy az átlagostól eltérő egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlására. Az oldal a kgfb termék kivételével nem hasonlítja össze a piacon elérhető összes biztosítási szerződést. Egyedi igényekre, kockázatokra irányuló biztosításokkal kapcsolatban kérjük keresse telefonos ügyfélszolgálatunkat. Vállalkozói vagyon-, felelősség- és csoportos biztosításokra vonatkozó igényét a Netrisk Agent szolgáltatásunk keretében online is jelezheti.

A www.netrisk.hu weboldalt a Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Zrt. (rövidített neve: Netrisk.hu Zrt.) üzemelteti, független biztosításközvetítői tevékenységért maga felel, az esetlegesen okozott kárért vagy sérelemdíjért szakmai felelősségbiztosítója, a Generali Biztosító Zrt. áll helyt. Az üzemeltetőről további információt a Rólunk menüpontban talál. A weboldal használatával Ön elfogadja a Felhasználási Feltételekben foglalt valamennyi feltételt.

A www.netrisk.hu oldalon az üzemeltető a biztosításközvetítésen túl egyéb más tevékenységet (pénzügyi szolgáltatások hirdetése, pénzpiaci többes ügynöki tevékenység, távközlési szolgáltatások közvetítése) is végez.