Kérdése van? Válaszolunk.

A biztosító közvetlenül az egészségügyi ellátónak fizet?

2015.06.22

Amennyiben Önnek kiemelten fontos, hogy a biztosító közvetlenül az egészségügyi szolgáltatónak fizessen, úgy kérjük, hogy oldalunk bal oldali „Szolgáltatások” menüsorában nyissa le a „Baleset- és betegség” sort és pipálja be az „Eü ellátás költségeit a biztosító a szolgáltatónak fizeti” szűrési feltételt. Így csak azokat a termékeket fogja mutatni oldalunk, ahol a biztosító ennek a kritériumnak megfelel.

Nem minden biztosító fizet közvetlenül az egészségügyi szolgáltatónak, az ugyanis szolgáltató-függő, hogy az adott biztosító fizetési garanciáját elfogadják-e. Betegség vagy baleset esetén a legegyszerűbb, ha azonnal hívja a biztosító segélyhívó telefonszámát. A biztosító lehetőség szerint olyan intézménybe fogja irányítani, amely esetében az ellátásért Önnek helyben nem kell fizetnie. 

Mindezek ellenére előfordulhat, hogy Ön olyan országba utazik, ahol egyszerűbb a kisebb összegű ellátást kifizetnie, vagy olyan egészségügyi szolgáltató van a legközelebb, ahol helyben kérik a költségek megfizetését, majd hazaérkezése után tudja igényelni az összeg megtérítését a biztosítótól. Amennyiben Ön nem engedheti meg magának a költségek helyben történő megfizetését, az ellátás előtt mindenképp egyeztesse ezt a biztosító segélyhívó szolgálatával, ahol megfelelő hozzáállás esetén ezt a nehézséget is orvosolni tudják.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?