Kérdése van? Válaszolunk.

A biztosító közvetlenül az egészségügyi ellátónak fizet?

2015.06.22

Amennyiben Önnek kiemelten fontos, hogy a biztosító közvetlenül az egészségügyi szolgáltatónak fizessen, úgy kérjük, hogy oldalunk bal oldali „Szolgáltatások” menüsorában nyissa le a „Baleset- és betegség” sort és pipálja be az „Eü ellátás költségeit a biztosító a szolgáltatónak fizeti” szűrési feltételt. Így csak azokat a termékeket fogja mutatni oldalunk, ahol a biztosító ennek a kritériumnak megfelel.

Nem minden biztosító fizet közvetlenül az egészségügyi szolgáltatónak, az ugyanis szolgáltató-függő, hogy az adott biztosító fizetési garanciáját elfogadják-e. Betegség vagy baleset esetén a legegyszerűbb, ha azonnal hívja a biztosító segélyhívó telefonszámát. A biztosító lehetőség szerint olyan intézménybe fogja irányítani, amely esetében az ellátásért Önnek helyben nem kell fizetnie. 

Mindezek ellenére előfordulhat, hogy Ön olyan országba utazik, ahol egyszerűbb a kisebb összegű ellátást kifizetnie, vagy olyan egészségügyi szolgáltató van a legközelebb, ahol helyben kérik a költségek megfizetését, majd hazaérkezése után tudja igényelni az összeg megtérítését a biztosítótól. Amennyiben Ön nem engedheti meg magának a költségek helyben történő megfizetését, az ellátás előtt mindenképp egyeztesse ezt a biztosító segélyhívó szolgálatával, ahol megfelelő hozzáállás esetén ezt a nehézséget is orvosolni tudják.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
 

A www.netrisk.hu olyan biztosítási szerződések értékesítését végző internetes összehasonlító felület, amely a szerződések összehasonlításán túl az ügyfél által kiválasztott biztosítási szerződés megkötésének kezdeményezésére is alkalmas. Az oldalon kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb), autós kiegészítő biztosítás, casco (személygépjárműre és tehergépjárműre 3,5 tonna össztömegig), lakásbiztosítás, utasbiztosítás és útlemondási biztosítás köthető. Tájékoztatjuk, hogy az összehasonlító funkció nem alkalmas az összetett, bonyolult vagy az átlagostól eltérő egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlására. Az oldal a kgfb termék kivételével nem hasonlítja össze a piacon elérhető összes biztosítási szerződést. Egyedi igényekre, kockázatokra irányuló biztosításokkal kapcsolatban kérjük keresse telefonos ügyfélszolgálatunkat. Vállalkozói vagyon-, felelősség- és csoportos biztosításokra vonatkozó igényét a Netrisk Agent szolgáltatásunk keretében online is jelezheti.

A www.netrisk.hu weboldalt a Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Zrt. (rövidített neve: Netrisk.hu Zrt.) üzemelteti, független biztosításközvetítői tevékenységért maga felel, az esetlegesen okozott kárért vagy sérelemdíjért szakmai felelősségbiztosítója, a Generali Biztosító Zrt. áll helyt. Az üzemeltetőről további információt a Rólunk menüpontban talál. A weboldal használatával Ön elfogadja a Felhasználási Feltételekben foglalt valamennyi feltételt.

A www.netrisk.hu oldalon az üzemeltető a biztosításközvetítésen túl egyéb más tevékenységet (pénzügyi szolgáltatások hirdetése, pénzpiaci többes ügynöki tevékenység, távközlési szolgáltatások közvetítése) is végez.