Publikációk

Hazai és nemzetközi biztosítási hírek, publikációk

Frissítés alatt. Hamarosan megújult formában és tartalommal jelentkezünk.
Találat: 460 db / 31 oldal  
Keresés a rövid hírekben:      

  Hír röviden
2011-02-22 17:21:01
Emlékeztető: március 1-ig be kell érkeznie az első biztosítási díjnak!
hír bővebben
  Hír röviden
2010-11-06 10:10:34
Jól jár, aki most köt kötelező biztosítást
hír bővebben
  Hír röviden
2010-11-01 04:15:07
Elindult a Netrisk.hu – az első díjszámítások alapján minden rekordot megdönt az idei kampány
hír bővebben
  Hír röviden
2010-10-30 16:20:58
KGFB: erősödik az online biztosításközvetítés
hír bővebben
  Hír röviden
2010-10-30 15:13:05
Hihetetlen árzuhanás a kötelező biztosítási piacon!
hír bővebben
  Hír röviden
2010-10-30 09:08:21
Kötelező biztosítás: megjelentek a jövő évi tarifák
Kötelező biztosítás: megjelentek a jövő évi tarifák

A Népszava és a Magyar Hírlap szombati számának mellékleteként jelent meg tizennégy biztosító tarifája a jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díjakról (kgfb). A legrövidebb tarifatábla két oldalt, míg a leghosszabb tizennégyet foglal el a hatvannyolc oldalas mellékletben.


A közzétételt a Magyar Biztosítók Szövetsége rendelte meg, s magának is fenntartott három oldalt, amely a közérdekű információk mellett a fedezetlenségi és az országhatáron kötött biztosítási díjakat tartalmazza. Az előbbit arra az időszakra kell fizetni, amikor az autósnak nem volt kgfb-je, és a díj jóval magasabb, mint bármelyik biztosító éves díja.

A leghosszabb tarifát a Generali Providencia tette közzé. Ez előbb közli a települések besorolását és a bonus-malus osztályokat, majd a motor teljesítménye és a szerződő életkora függvényében az alapdíj táblázatok következnek. Külön táblázatokban szerepelnek a VIP ügyfelek és a veterán kocsikat üzemeltetők. Extra kedvezmény jár például azoknak, akik más biztosítást is kötöttek, vagy kötnek ezzel a biztosítóval. Csak a flotta-díjak hat oldalt tesznek ki, majd négy oldalon a VIP partnerek felsorolása következik.

A piacvezető Allianz Biztosító tarifái hat és fél oldalt foglalnak el. Itt a szerződők az életkoruk alapján kapnak pontokat, majd ezeket összevetve a kocsi teljesítményével határozható meg a díj, amelyet befolyásol még a szerződő lakóhelye és a kocsi típusa is. A flotta-tarifa itt három és fél oldalt tesz ki. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felhívta a biztosítók figyelmét arra, hogy a flották díjait is úgy kell meghatározni, hogy azok kiszámíthatók legyenek a lapban megjelent táblázatokból.

Az Aegon a motorteljesítmény-kategóriákat ketté bontja, ezeken belül a hengerűrtartalom szerint tovább differenciál. Például a 71-100 kW kategória 85 kW-nál bomlik ketté, és a 71-85 kW közti tartományt hat további részre osztotta a biztosító a hengerűrtartalom szerint. A motor teljesítménye és az életkor függvényében 5 táblát ad meg az Aegon, ezek díjai a szerződő lakóhelye szerint változnak. Külön korrekciós tényezők vonatkoznak azokra, akik a most kezdődő kgfb kampányban, illetve azok részére, akik jövőre kötnek szerződést.

A Genertel - a Generali direkt internetes biztosítója - öt oldalon tette közzé a tarifáit. Ez a biztosító is differenciál a motor teljesítményén belül annak hengerűrtartalmával is, és külön táblákat használ a VIP ügyfeleknek.

A Groupama Garancia Biztosító terjedelme szintén öt oldal, náluk a motorteljesítmény, a szerződő életkora és a területi besorolás az alapvető díjmeghatározó tényező. A flottákra korrekciós szorzókat ad meg a biztosító.

A K and H Biztosító egy tucatnyi kedvezményt sorol fel, köztük olyanokat, amelyek a 2001 előtt gyártott kocsikra, az e-mail címét megadó ügyfélre, vagy arra vonatkoznak, akiknek már idén is ennél a biztosítónál volt a kgfb-jük. Ez a biztosító is tovább bontja a teljesítmény-kategóriákat köbcentire.

A Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) is differenciál a hengerűrtartalommal a motorteljesítményen belül, és - hasonlóan a legtöbb biztosítóhoz - a területi besorolást használja.

A most piacra lépő Astra Biztosító egy viszonylag egyszerű, az életkor, a lakóhely és a motor teljesítménye alapján készült táblázatban adja meg az alapdíjat, amit kedvezményekkel korrigál. A települések területi besorolása a leghosszabb a tarifatáblában.

A Magyar Posta Biztosító, az MKB Általános Biztosító és a Signal egyaránt két-két oldalt vett igénybe. A Posta különdíjat ad meg a kampányra, s az azt követő időszakra. Az MKB a motor teljesítményét az autó típusával kombinálja, míg a Signal 5-5 földrajzi terület, és életkor szerint tesz különbséget, a kW-kategóriákon belül.

Az Union Biztosító kedvezményt ad hűséges ügyfeleinek és a tapasztalt vezetőknek.

Az Uniqa 6 területi és szintén 6 életkori besorolást alkalmaz, kedvezményeinek száma pedig 16. Például, aki a kocsi vásárlásakor a márkakereskedőnél köt kgfb szerződést, 10 százalék kedvezményt kap.

A Wabard az egyetlen társaság, amely képleteket ad a díjak kiszámítására.

Forrás:MTI
  Hír röviden
2010-10-28 00:08:12
Kötelező biztosítás: több mint tízmilliárd forint a tét
hír bővebben
  Hír röviden
2010-10-24 17:14:54
PSZÁF: tájékoztató a KGFB törvényi változásairól
hír bővebben
  Hír röviden
2010-02-19 10:04:36
Biztosítási szektor: 2009
hír bővebben
  Hír röviden
2010-01-05 16:32:07
Drága lehet a síbaleset, ha nincs biztosításunk
hír bővebben
  Hír röviden
2009-12-06 19:56:59
Az interneten kötelező biztosítást váltók 60 százaléka választotta a Netrisket
hír bővebben
  Hír röviden
2009-11-29 15:36:11
Netrisk.hu: túl a 285 ezren
hír bővebben
  Hír röviden
2009-11-25 19:01:27
Naponta 15 ezer váltó - hat nap maradt a kötelező biztosítások felmondására
hír bővebben
  Hír röviden
2009-11-23 11:23:27
Kgfb: a Netrisken több mint 4 milliárdot spórolhatnak az átszerződők az idén
hír bővebben
  Hír röviden
2009-11-16 09:15:20
Félidőben a kötelező kampány - az autósok csaknem harmada régi biztosítójánál köt olcsóbb kötelezőt
hír bővebben
1  2  3  4  5  ... következő
Terméktájékoztatók:
Gyorslinkek
Szolgáltatásaink:

A www.netrisk.hu olyan biztosítási szerződések értékesítését végző internetes összehasonlító felület, amely a szerződések összehasonlításán túl az ügyfél által kiválasztott biztosítási szerződés megkötésének kezdeményezésére is alkalmas. Az oldalon kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb), autós kiegészítő biztosítás, casco (személygépjárműre és tehergépjárműre 3,5 tonna össztömegig), lakásbiztosítás, utasbiztosítás és útlemondási biztosítás köthető. Tájékoztatjuk, hogy az összehasonlító funkció nem alkalmas az összetett, bonyolult vagy az átlagostól eltérő egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlására. Az oldal a kgfb termék kivételével nem hasonlítja össze a piacon elérhető összes biztosítási szerződést. Egyedi igényekre, kockázatokra irányuló biztosításokkal kapcsolatban kérjük keresse telefonos ügyfélszolgálatunkat. Vállalkozói vagyon-, felelősség- és csoportos biztosításokra vonatkozó igényét a Netrisk Agent szolgáltatásunk keretében online is jelezheti.

A www.netrisk.hu oldalt a Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Zrt. (rövidített neve: Netrisk.hu Zrt.) üzemelteti, független biztosításközvetítői tevékenységért maga felel, az esetlegesen okozott kárért vagy sérelemdíjért szakmai felelősségbiztosítója, a Generali Biztosító Zrt. áll helyt. Az üzemeltetőről további információt a Rólunk menüpontban talál.

A www.netrisk.hu oldalon az üzemeltető a biztosításközvetítésen túl egyéb más tevékenységet (pénzügyi szolgáltatások hirdetése, pénzpiaci többes ügynöki tevékenység, távközlési szolgáltatások közvetítése) is végez.