Vakok, gyengénlátók számára

Publikációk

Hazai és nemzetközi biztosítási hírek, publikációk

Frissítés alatt. Hamarosan megújult formában és tartalommal jelentkezünk.
Találat: 460 db / 31 oldal  
Keresés a rövid hírekben:      

  Hír röviden
2004-05-04 12:32:07
Hazánkban is megjelenik hamarosan a jogcímbiztosítás
Hazánkban is megjelenik hamarosan a jogcímbiztosítás

Hamarosan hazánkban is lesz jogcímbiztosítás, amely ingatlanügyleteknél olyan esetekre nyújt biztosítást, amikor az ügyvéd nem bizonyítható hibájából, vagy csalás miatt az adásvételnél az ügyfélnek kára keletkezett – írja a tőzsdefórum.hu.A közeljövőben a magyar biztosítási piacon is megjelenik az első jogcímbiztosításokkal foglalkozó cég, az amerikai First American Title Insurance. A jogcímbiztosítás ingatlanügyleteknél olyan esetekre nyújt biztosítást, amikor például az ügyvéd nem bizonyítható hibájából, vagy csalás miatt az ügyfélnek kára keletkezik az adásvételnél.

A magyar biztosítási törvény még nem teszi lehetővé, hogy a First American Title Insurance jogcímbiztosítási szolgáltatását elindítsa, bár az EU-csatlakozás és a jogharmonizáció révén a korlátozások hamarosan megszűnnek. Egy év múlva már a magyar ügyfelek rendelkezésére állhat az új biztosító.

A szolgáltatás az ügyfeleknek egy-egy ingatlan adásvételnél az ingatlan értékének 0,35-0,5 százalékába kerül. Magyarországon dinamikus fejlődés előtt áll ez a biztosítási típus, hasonlóan Nagy-Britanniához, ahol 11 év alatt 18.500 jelzáloghitel-szerződéshez kötöttek ilyen biztosítást – vélekedik a First American Title Insurance szlovákiai disztribúciójának vezetője.
1  2  3  4  5  ... következő
Terméktájékoztatók:
Gyorslinkek